«Μάθαμε» τις 32 από τις 36 ομάδες της νέας Super League 2

«Μάθαμε» τις 32 από τις 36 ομάδες της νέας Super League 2

bet365

Η Μακεδονία είναι αυτή τη στιγμή «πρωταθλήτρια» σε συμμετοχές με 8, ενώ ακολουθούν Λεκανοπέδιο Αττικής και Θεσσαλία που έχουν από 6

Το «εισιτήριο» για την υπό διαμόρφωση νέα Super League 2 πήραν σήμερα (7/7) Κηφισιά και Ηρόδοτος, μέσω των play off του Νοτίου Ομίλου της Γ' Εθνικής. Αυτόματα μάθαμε ακόμη 2 ομάδες που θα συμμετάσχουν στη νέα κατηγορία και ως «δεδομένες» έχουμε πλέον τις 32 από τις 36. Εκ των 4 που εκκρεμούν οι 3 θα προκύψουν μέσω δικαστικών αποφάσεων κτλ, ενώ απομένει και 1 να ανέβει από το Βόρειο Ομιλο της Γ' Εθνικής. Ολα τα παραπάνω βέβαια με γνώμονα τα υπάρχοντα δεδομένα.


Ετσι οι «σίγουρες» στη νέα Super League 2 είναι οι Β' Ομάδες των ΑΕΚ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, η ΑΕΛ που έπεσε από την SL1, οι Ξάνθη, Λεβαδειακός, Εργοτέλης, Χανιά, Διαγόρας Ρόδου, Παναχαϊκή, Τρίκαλα, Απόλλων Λάρισας, Δόξα Δράμας που ήταν και πέρσι στη δεύτερη τη τάξη κατηγορία, οι Βέροια, Καβάλα, Πανσερραϊκός, Ολυμπιακός Βόλου, Πιερικός, Τρίγλια, Θεσπρωτός, Αλμωπός Αριδαίας από τον Βόρειο Ομιλο της FL, οι Καλαμάτα, Επισκοπή, Ιάλυσος, Σαντορίνη, Καλλιθέα, Αιγάλεω, Νίκη Βόλου από τον Νότιο Ομιλο της FL και Κηφισιά, Ηρόδοτος, Αναγέννηση Καρδίτσας από τα play off των πρωταθλητών της Γ' Εθνικής.

Στις 4 θέσεις που απομένουν η μία «παίζει» μεταξύ Ρόδου και Αστέρα Βλαχιώτη (ανάλογα με τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης της πρώτης), η άλλη αφορά τον Βόρειο Ομιλο των play off των πρωταθλητών της Γ' Εθνικής και τη διεκδικούν Αχέρων Καναλακίου και Ορφέας Ξάνθης, ενώ δεν έχει επισημοποιηθεί τι θα γίνει με τις ΑΕ Καραϊσκάκης και ΟΦ Ιεράπετρας που υποβιβάστηκαν από την SL2 στην FL, η οποία δεν θα υπάρχει πλέον (όλα δείχνουν πως θα παραμείνουν, αλλά απομένει το επίσημο).

Σε γεωγραφικά κριτήρια αυτή τη στιγμή «πρωταθλήτρια» σε συμμετοχές είναι η Μακεδονία με 8, εκ των οποίων όμως μόνο 1 είναι στη Θεσσαλονίκη, ο ΠΑΟΚ Β' και οι άλλες 7 στην περιφέρεια και πιο συγκεκριμένα η Δόξα Δράμας, η Βέροια, η Καβάλα, ο Πανσερραϊκός, ο Πιερικός, η Τρίγλια και ο Αλμωπός Αριδαίας.

Με 6 «συμμετοχές» ακολουθούν το Λεκανοπέδιο της Αττικής και η Θεσσαλία, καθώς στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας βρίσκονται οι Β' ομάδες του Ολυμπικού, της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, όπως ακόμη η Καλλιθέα, το Αιγάλεω και η Κηφισιά. Στον κάμπο έχουμε την ΑΕΛ, τα Τρίκαλα, τον Απόλλωνα Λάρισας, τον Ολυμπιακό Βόλου, τη Νίκη Βόλου και την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Αμέσως μετά έρχεται η Κρήτη με 4 «εκπροσώπους», τα Χανιά, τον Εργοτέλη, την Επισκοπή και τον Ηρόδοτο, ενώ από 2 «συμμετοχές» «μετρούν» η Πελοπόννησος και τα Δωδεκάνησα (Καλαμάτα/Παναχαϊκή-Διαγόρας Ρόδου/Ιάλυσος Ρόδου αντίστοιχα).

Κλείνοντας από μία έχουν Στερεά (Λεβαδειακός), Κυκλάδες (Σαντορίνη), Θράκη (Ξάνθη) και Ηπειρος (Θεσπρωτός).

 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα