Ο Αυγενάκης κάλεσε σε τηλεδιάσκεψη όλες τις ομάδες των Super League 2/Football League

Gazzetta team
Ο Αυγενάκης κάλεσε σε τηλεδιάσκεψη όλες τις ομάδες των Super League 2/Football League

bet365

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού θέλει να τους αναλύσει το πλάνο αναδιάρθρωσης που έχει καταθέσει από τον Ιανουάριο, λίγο πριν το Δ.Σ. της Λίγκα για τον «προγραμματισμό» της νέας σεζόν

Μπήκαμε Ιούνιο και ακόμη δεν ξέρουμε τι μορφή θα έχει το πρωτάθλημα της Super League 2 της επόμενης σεζόν, τόσο σε ότι αφορά τον αριθμό των ομάδων που θα συμμετέχουν όσο και τη φόρμουλα διεξαγωγής του. Για Ελλάδα... νορμάλ πράγματα, όμως ενδέχεται αύριο (3/6) να υπάρξει μία Α εξέλιξη.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης έχει από τον Ιανουάριο καταθέσει την πρόταση να καταργηθεί η Football League και να «συγχωνευτεί» με τη Super League 2, κάτι που επί της ουσίας «καταργούσε» την τρέχουσα σεζόν και υπήρξε, εξαιτίας και αυτού, ο κίνδυνος να μην γίνει καν φέτος η 3η τη τάξη κατηγορία αφού εκείνο το χρονικό διάστημα δεν είχε πάρει το «ok» για ομαδικές προπονήσεις και η πλευρά του Υπουργείου εξασφάλιζε άνοδο για όλους!

Για μερικές εβδομάδες δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη, όμως στα τέλη του Απριλίου η πλευρά της Super League 2/Football League (έχουν κοινή διοργανώτρια αρχή) απέρριψε την πρόταση και ψήφισε ώστε η αγωνιστική περίοδος 2021/22 να διεξαχθεί με ανάλογο τρόπο (12 ομάδες στην SL2, 20 σε 2 ομίλους στην FL), κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της ΓΓΑ. Δεν είναι τυχαίο πως αμέσως μετά σχολίαζε ότι «η, κατά πλειοψηφία, σημερινή απόφαση του ΔΣ SL2-FL, που ξαφνικά διαφωνεί με την επικείμενη αναδιάρθρωση κατηγοριών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου (συγχώνευση της Football League με τη Super League 2 και διατήρηση από την προσεχή σεζόν μόνο δύο επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου) προκαλεί δυσάρεστη έκπληξη και πλήθος ερωτηματικών».

Πάμε όμως στο τώρα. Πρόσφατα η λίγκα ανακοίνωσε πως αύριο στις 12:00 θα γίνει τηλεδιάσκεψη με θέματα, μεταξύ άλλων, «τον προγραμματισμό της αγωνιστικής περιόδου 2021/22» και ο Λευτέρης Αυγενάκης κάλεσε για αύριο στις 11:00 σε τηλεδιάσκεψη, λίγο πριν δηλαδή, όλες τις ομάδες και των 2 κατηγοριών (32 τον αριθμό) ώστε να τους αναλύσει το πλάνο της αναδιάρθρωσης, αλλά προφανώς και εκείνο με τη συμμετοχή των Β' Ομάδων από τη Super League 1.

Αυτόματα στο Δ.Σ. που θα ακολουθήσει είναι πιθανό να υιοθετηθεί η πρότασή του, εκτός και να υπάρξει εκ νέου άρνηση που «φωτογραφίζει» ενδεχόμενο νέο γύρο «αντιπαραθέσεων».

 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα