Αχμέντ Χασάν: Βάζει την Κόνιασπορ σε σκέψεις αγοράς του από τον Ολυμπιακό

Δημήτρης Σαμόλης
Αχμέντ Χασάν: Βάζει την Κόνιασπορ σε σκέψεις αγοράς του από τον Ολυμπιακό

bet365

Οι υψηλές πτήσεις του Χασάν το τελευταίο διάστημα βάζουν την Κόνιασπορ σε σκέψεις αγοράς του. Το Gazzetta αναλύει τα δεδομένα για τον Αιγύπτιο φορ που έχει συμβόλαιο στον Ολυμπιακό μέχρι το 2023.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Ολυμπιακός δάνεισε τον Αχμέντ Χασάν στην Κόνιασπορ. Ο Αιγύπτιος στράικερ άφηνε τους «ερυθρόλευκους» με 38 γκολ, επτά ασίστ σε 4.502 λεπτά συμμετοχής, με 95 ματς εκ των οποίων τα 45 ως βασικός, έχοντας κατακτήσει δύο πρωταθλήματα (2020, 2021) και ένα κύπελλο (2020). Ο 28χρονος στράικερ σημείωσε το πρώτο του γκολ με την Κόνιασπορ 19 μέρες μετά την ανακοίνωση του δανεισμού του, αλλά για το δεύτερο πέρασε καιρός. Συγκεκριμένα, χρειάστηκε να περάσουν δύο μήνες και 25 μέρες. Σχεδόν τρεις μήνες. Από τις 22 Δεκεμβρίου μέχρι τις 30 του μήνα, ωστόσο, ο διεθνής στράικερ είναι «καυτός». Γκολ εναντίον της Χατάισπορ, γκολ κόντρα στη Μπεσίκτας, γκολ επί της Ουμρανίγεσπορ.

Τρία διαδοχικά παιχνίδια κατά τα οποία βρίσκει δίχτυα ο Αιγύπτιος και ειδικά κόντρα στη Μπεσίκτας έβαλε το γκολ της νίκης στο 90'+1'! Με τις επιδόσεις του Δεκεμβρίου ο Χασάν έχει βάλει το κλαμπ της Τουρκίας σε σκέψεις να διαπραγματευτεί την απόκτησή του από τον Ολυμπιακό. Το Gazzetta μίλησε με τους ανθρώπους της ομάδας του Ικονίου και επιβεβαίωσε την πληροφορία, αλλά για να προχωρήσουν επί του πρακτέου, δεδομένα θα πρέπει ο υψηλόσωμος φορ να συνεχίσει τις υψηλές πτήσεις. Το συμβόλαιό του στον Ολυμπιακό ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2023, οπότε και είτε θα υπογράψει νέο με τους πρωταθλητές Ελλάδας ή θα πουληθεί σε άλλη ομάδα. Από εκεί και πέρα, αυτό που είχε γίνει γνωστό τον περασμένο Σεπτέμβριο, είναι πως δεν είχε μπει οψιόν αγοράς στο συμβόλαιο που είχε υπογράψει με την Κόνιασπορ.

Ενα γκολ για να φτάσει τα 100 στην Ευρώπη

Ο Αχμέντ Χασάν βρίσκεται στην Ευρώπη από το 2011, όταν και υπέγραψε στη Ρίο Άβε. Έκτοτε, μετρά 315 παιχνίδια στη Γηραιά Ήπειρο και 99 γκολ, αγωνιζόμενος σε Πορτογαλία, Ελλάδα και Τουρκία. Με τη Ρίο Άβε 32 γκολ, 25 με τη Μπράγκα, 38 με τον Ολυμπιακό και τέσσερα με την Κόνιασπορ. Αποτελεί μάλιστα τον δεύτερο κορυφαίο σκόρερ στην Ευρώπη από την Αίγυπτο, πίσω από τον καλό του φίλο Μοχάμεντ Σαλάχ, με τον οποίο συνηθίζει να περνά τις διακοπές του τα τελευταία χρόνια. Ο Χασάν χρειάζεται να πετύχει ακόμα ένα γκολ για να φτάσει την 100άρα.

Εμεινε εκτός Κόπα Άφρικα

Ο προπονητής της Αιγύπτου, Κάρλος Κεϊρός, δεν συμπεριέλαβε τον Χασάν στις κλήσεις του για το Κόπα Άφρικα. Η λειψανδρία τερμάτων του το προηγούμενο διάστημα προφανώς και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση του Πορτογάλου τεχνικού. Ο ίδιος πάντως δημοσίως έσπευσε να δηλώσει μετά την αρνητική εξέλιξη γι' αυτόν: «Ευχαριστώ τον Θεό για όλα. Ό,τι καλύτερο για την εθνική ομάδα και Θεού θέλόντος να επιστρέψει με το κύπελλο από το Καμερούν».

Δεν επηρεάστηκε ο Ολυμπιακός

Όταν η ΠΑΕ Ολυμπιακός πήρε την απόφαση να δανείσει τον Χασάν στην Κόνιασπορ, εκφράστηκαν αντιρρήσεις σχετικά με το κατά πόσο σωστή ήταν η απόφαση της διοίκησης, από κοινού με το προπονητικό τιμ, καθώς η ομάδα θα έμενε με δύο στράικερς, εκ των οποίων ο ένας συγκέντρωνε πιθανότητες να πάει στο Κόπα Άφρικα, ο Αραμπί με το Μαρόκο. Τελικά ο σπουδαίος σκόρερ του Ολυμπιακού έμεινε εκτός από τις επιλογές του Χαλίλχοτζιτς και ως εκ τούτου δεν θα δώσει το παρών στα γήπεδα του Καμερούν, ενώ αγωνιστικά το κενό που άφησε η φυγή του Χασάν δεν φάνηκε καθόλου. Τόσο ο Αραμπί όσο και ο Τικίνιο σκοράρουν. Ο πρώτος μετρά ήδη 14 γκολ και ο Βραζιλιάνος οκτώ. Εκ του αποτελέσματος, οι «ερυθρόλευκοι» δεν είναι καθόλου ζημιωμένοι και το επόμενο διάστημα θα πρέπει να δουν πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση του Χασάν.

 

SUPER LEAGUE ΤΟΥΡΚΙΑΣ Τελευταία Νέα