Ο Μπακασέτας έχει «προσφέρει» τους 15 από τους 45 βαθμούς της Τραμπζονσπόρ (vids)

Ο Μπακασέτας έχει «προσφέρει» τους 15 από τους 45 βαθμούς της Τραμπζονσπόρ (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Ο Μπακασέτας έχει «προσφέρει» τους 15 από τους 45 βαθμούς της Τραμπζονσπόρ (vids)

bet365

Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός είναι «μέσα» στα 11 από τα 36 γκολ της ομάδας του στη Süper Lig και όχι μόνο τη διατηρεί στην κορυφή αλλά και σε απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες της.

Τι κάνεις... Τάσο, τι κάνω πάντα θα μπορούσε να ειπωθεί με αφορμή τη χθεσινή (21/12) παρουσία του Μπακασέτα στο 2-1 που κέρδισε η Τραμπζονσπόρ την Αλτάι. Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός «έφτιαξε» με πανέμορφο τρόπο το 1-1 του Κορνέλιους στο 51' και άνοιξε τον δρόμο για την ανατροπή της ομάδας του, την οποία και ολοκλήρωσε ο Δανός φορ λίγο πριν το φινάλε.

Αυτόματα στην Τραπεζούντα που οδηγούν την κούρσα στη Süper Lig «εκτόξευσαν» τη διαφορά τους στο «+12» από τη 2η Κόνιασπορ που θα δοκιμαστεί σήμερα στο New Hatay Stadium από την 5η Χατάισπορ, ενώ 3η με τα ίδια ματς και στο «-13» είναι η Μπασακσεχίρ.

Υπό αυτές τις συνθήκες ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας προσέθεσε ακόμη μία τελική πάσα στη φετινή συγκομιδή σε συλλογικό επίπεδο και πλέον σε όλες τις διοργανώσεις μετρά 7 γκολ και ισάριθμες ασίστ σε μόλις 19 εμφανίσεις του («έχασε» πρόσφατα ορισμένες λόγω ενός μικροτραυματισμού που τον ταλαιπώρησε).


Αν επικεντρωθούμε στο πρωτάθλημα θα προσέξουμε ότι το κοντέρ του γράφει 7 τέρματα και 4 ασίστ, δηλαδή είναι «μέσα» στα 11 από τα 36 γκολ του club του στην κατηγορία και εφόσον θελήσουμε να τα «μεταφράσουμε» σε βαθμούς θα δούμε πως οι 15 από τους 45 πόντους της Τραμπζονσπόρ του... ανήκουν. Δηλαδή το 1/3! Σίγουρα δεν παίζει μόνος του και το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα, όμως τόσους της έχουν προσφέρει τα γκολ και οι ασίστ του «Μπάκα».

Πιο συγκεκριμένα μέχρι στιγμής σημείωσε1 γκολ...

*Στο 5-1 επί της Μαλάτιασπορ.

*Στο 2-1 επί της Σίβασπορ, plus 2 βαθμοί.

*Στο 1-0 επί της Κασίμπασα, plus 2 βαθμοί.

Και 2 γκολ...

*Στο 2-1 επί της Καϊσερσπορ, plus 3 βαθμοί.

*Στο 3-1 επί της Φενέρμπαχτσε, plus 2 βαθμοί.

Ετσι τα 6 από τα 7 του τέρματα διαμόρφωσαν αποτέλεσμα και προσέθεσαν στο σακούλι της Τραμπζονσπόρ 9 πόντους, αν και πρέπει να σημειωθεί πως και εκείνο με τη Μαλάτιασπορ ήταν κομβικό αφού άνοιξε το σκορ και δεν ήταν π.χ. το 4ο ή 5ο της ομάδας του.

Πάμε τώρα να δούμε τις ασίστ του, όπου έδωσε από 1...

*Στο 1-0 επί της Γκιρέσουνσπορ, plus 2 βαθμοί.

*Στο 2-2 με τη Γαλατά, plus 1 βαθμός.

*Στο 1-1 με την Αλάνιασπορ, plus 1 βαθμός.

*Στο, χθεσινό όπως αναφέραμε παραπάνω, 2-1 επί της Αλτάι, plus 2 βαθμοί.

Το συμπέρασμα; Ολες οι τελικές του πάσες διαμόρφωσαν αποτέλεσμα και αθροιστικά προσέφεραν 6 πόντους στην ομάδα του.


Ετσι λοιπόν τα 7 του γκολ και οι 4 ασίστ του ισοδυναμούν σε 15 κερδισμένους βαθμούς για την Τραμπζονσπόρ και ο Μπακασέτας είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της.

 

SUPER LEAGUE ΤΟΥΡΚΙΑΣ Τελευταία Νέα