Ντιέγκο Μπίσεσβαρ: Ένας από τους τελευταίους «Invincibles» του ΠΑΟΚ, ένας φιλοσοφημένος αρτίστας (vid)

Ντιέγκο Μπίσεσβαρ: Ένας από τους τελευταίους «Invincibles» του ΠΑΟΚ, ένας φιλοσοφημένος αρτίστας (vid)

Ντιέγκο Μπίσεσβαρ: Ένας από τους τελευταίους «Invincibles» του ΠΑΟΚ, ένας φιλοσοφημένος αρτίστας (vid)

bet365

Ο ΠΑΟΚ έγραψε τους τίτλους τέλους της καριέρας του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και ο Σταύρος Σουντουλίδης τον αποχαιρετά αποτίνοντας τον δέοντα σεβασμό για όλα όσα πρόσφερε ένας πραγματικός αρτίστας των γηπέδων.

Το μυθικό και αξέχαστο 2019 ήταν η χρονιά της απόλυτης κυριαρχίας του ΠΑΟΚ και τα επιτεύγματά του μαζί με τους πρωταγωνιστές, οι «Invincibles», θα μνημονεύονται για πολλά ακόμα χρόνια.

Πριν από τέσσερα χρόνια, ο «Δικέφαλος» στέφθηκε πρωταθλητής χωρίς να γνωρίσει την ήττα σε κανένα από τα 30 παιχνίδια και έτσι κατόρθωνε να γίνει μόλις η δεύτερη ομάδα στην ιστορία (επί θέσπισης Α' Εθνικής) που κατακτούσε τον τίτλο αήττητη. Αυτό το πρωτάθλημα που στοίχειωνε επί τριάντα τέσσερα χρόνια ως το μεγαλύτερο απωθημένο για τους απανταχού της Γης ΠΑΟΚτσήδες, δεν ήταν πια ούτε ψέματα, ούτε τρέλα, ούτε παράνοια, ούτε τίποτα. Ήταν μια πραγματικότητα!

Τέσσερα χρόνια αργότερα, στον ΠΑΟΚ έχουν αλλάξει πολλά. Ο αρχιτέκτονας εκείνου του τρομερού επιτεύγματος, Ραζβάν Λουτσέσκου, έφυγε και επέστρεψε μετά από δύο χρόνια, στο διάστημα της απουσίας του από τον «ασπρόμαυρο» πάγκο πέρασαν δύο προπονητές (Αμπέλ Φερέιρα, Πάμπλο Γκαρσία), ισάριθμοι αθλητικοί διευθυντές (Όλαφ Ρέμπε, Ζοσέ Μπότο), ενώ από τους 29 ποδοσφαιριστές των «Invincibles», που έστω και για ένα λεπτό αγωνίστηκαν σε παιχνίδι του τότε πρωταθλήματος, έχουν απομείνει μόνο δύο (Ίνγκι Ίνγκασον, Λευτέρης Λύρατζης), ένας είναι στην πόρτα της εξόδου (Ομάρ Ελ Καντουρί), άλλος ένας είναι στο κατώφλι της εισόδου (Δημήτρης Πέλκας), ενώ για τον ηγέτη και αρχηγό εκείνης της ομάδας, Αντρέ Βιεϊρίνια, αναμένουμε την οριστική απόφασή του.

Ο τελευταίος της «τάξης του ‘16»

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ είχε εξέχουσα θέση στην ομάδα των «Invincibles» κι από πέρσι το καλοκαίρι, μετά την αποχώρηση των Φερνάντο Βαρέλα και Χοσέ Άνχελ Κρέσπο, ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος της «τάξης του ‘16», όλων εκείνων των ποδοσφαιριστών που αποκτήθηκαν και αποτέλεσαν τη βάση για τη δημιουργία της ομάδας των τίτλων.

Γι’ αυτό και η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ στο σημερινό «αντίο» της φρόντισε να αναδείξει και να απαριθμήσει όλα όσα πέτυχε ο αγαπημένος «αφάνας» της κερκίδας στα 6,5 χρόνια της παρουσίας του στην Τούμπα.

Ο Ντιέγκο των ΠΑΟΚτσήδων είναι με διαφορά η πιο ωραία φυσιογνωμία που πέρασε τα τελευταία χρόνια από τα «ασπρόμαυρα» αποδυτήρια. Καμαρώνει και δηλώνει Σουριναμέζος κι όχι Ολλανδός, όπως τον μάθαμε όταν πρωτοήρθε στην Ελλάδα πριν από επτά χρόνια. Δεν ήταν η πρώτη επιλογή των Ίβιτς-Μίχελ, που είχαν άλλες προτεραιότητες για τη θέση του, αλλά αισθάνθηκαν τυχεροί και ευλογημένοι που τελικά τον είδαν ένα ηλιόλουστο μεσημέρι του Ιούλη να υπογράφει στα γραφεία της Τούμπας.

Ο Σουριναμέζος, λοιπόν, είναι ο 4ος αλλοδαπός ποδοσφαιριστής στην ιστορία του «Δικεφάλου», πίσω από Βιεϊρίνια, Γκουερίνο, Φούρτουλα και ταυτόχρονα είναι 9ος αλλοδαπός σκόρερ, ενώ είναι ο ξένος με τις περισσότερες συμμετοχές (43) Κυπέλλου στην ιστορία του Συλλόγου.

Δεν δικαίωσε τον Λουτσέσκου

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ

Ολα αυτά τα χρόνια ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ υπήρξε ένα από τα αγαπημένα παιδιά του Ραζβάν Λουτσέσκου. Γι’ αυτό το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο, βλέπετε ο Ρουμάνος τεχνικός τον ήθελε πάση θυσία στο ρόστερ, εξ ου και η ατάκα του: «Μ@@κα υπέγραψε»!

Ο κάθε προπονητής έχει τα κολλήματά του, ωστόσο ο Λουτσέσκου δε δικαιώθηκε πάνω στο χορτάρι από τον αγαπημένο του Ντιέγκο κι όχι μόνο. Δεν πήρε σχεδόν τίποτα από παίκτες για τους οποίους άσκησε «βέτο», όπως ο Ομάρ Ελ Καντουρί κι ο Νέλσον Ολιβέιρα.

Ο φετινός Μπίσεσβαρ των 33 συμμετοχών, δίχως ούτε ένα ολοκληρωμένο 90λεπτο στο ενεργητικό του, χωρίς γκολ και με μόλις 3 ασίστ κατέληξε να είναι, φυσικά, βαρίδι, όχι μόνο λόγω αγωνιστικής κατάστασης, αλλά κυρίως από (προφανώς μη διαχειρίσιμες, πλέον) σωματικές επιβαρύνσεις.

Ο χρόνος δεν εξαιρεί κανέναν και η νομοτέλεια των πραγμάτων είναι αναπόδραστη, φίλε Ντιέγκο…

@Photo credits: eurokinissi, PAOK FC

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.