Ο Λουίς Γκαρσία στο Gazzetta: «Είμαι οπαδός του Παναθηναϊκού, η ομάδα πετάει και πάλι ψηλά»

Ο Λουίς Γκαρσία πανηγυρίζει με τον Τζιμπρίλ Σισέ

bet365

Ένας legend στο Gazzetta: Ο Λουίς Γκαρσία μιλάει για το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό, δηλώνει οπαδός των πράσινων και αποκαλύπτει πως η φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος βρίσκεται κρεμασμένη στον τοίχο του σπιτιού του. Αποστολή στη Βουδαπέστη: Γιάννης Σαπουντζάκης

Στη Βουδαπέστη για τον μεγάλο τελικό του Europa League ανάμεσα στη Ρόμα και τη Σεβίλλη βρίσκεται ένας football legend, που μεταξύ άλλων αγωνίστηκε στο παρελθόν και στα μέρη μας, φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο λόγος για τον Ισπανό, Λουίς Γκαρσία, που συμμετείχε το μεσημέρι της Τετάρτης σε ένα «5 vs 5» παιχνίδι στο Fan Festival που έχει στηθεί στην ουγγρική πρωτεύουσα.

Το Gazzetta τον συνάντησε στο περιθώριο της αναμέτρησης και εκείνος, αφού πρώτα του συστηθήκαμε, μας απάντησε σε… άπταιστα ελληνικά «τι κάνεις;». Δείγμα πως παρότι έχουν περάσει αρκετά χρόνια, δεν έχει ξεχάσει όσα έμαθε στο διάστημα της παραμονής στη χώρα μας. Στη συνέχεια αναφέρθηκε τόσο στον μεγάλο ραντεβού της «Πούσκας Αρένα» όσο και στις ημέρες του στο τριφύλλι και τη σχέση που ανέπτυξε με τους φίλους της ομάδας.

Πως αισθάνεσαι που έστω και μέσα από το ρόλο του football legend, συμμετέχεις στην γιορτή του τελικού του Europa League;

«Είναι πάντα φανταστικό να συμμετέχεις, έστω και με αυτόν τον τρόπο, σε ένα τόσο σπουδαίο ματς. Απολαμβάνω το ποδόσφαιρο, ακόμα και αν δεν βρίσκομαι πλέον στον αγωνιστικό χώρο. Σίγουρα, όμως, είναι πολύ όμορφα τα συναισθήματα που μου προκαλεί αυτή η διοργάνωση».

Μπορεί να βρίσκεσαι στα 44 του χρόνια, όμως, δείχνεις να παραμένεις σε πολύ καλή κατάσταση!

«Το προσπαθώ, η αλήθεια είναι. Νομίζω πως σε ένα μικρότερο γήπεδο τα καταφέρνω».

Ο Λουίς Γκαρσία στη Βουδαπέστη, πριν από τον τελικό Σεβίλλη - Ρόμα

Ποιο πιστεύεις ότι είναι το κλειδί της αναμέτρησης ανάμεσα σε Ρόμα και Σεβίλλη;

«Θα υπάρξουν πολλές καθοριστικές μάχες. Νομίζω πως αυτή της μεσαίας γραμμής θα έχει ξεχωριστό ρόλο στην τελική έκβαση της αναμέτρησης. Η Σεβίλλη θα περιμένει πολλά από τον Ράκιτιτς, καθώς είναι αυτός που θα προσπαθήσει να διατηρήσει την ισορροπία ανάμεσα στις γραμμές. Θεωρώ, επίσης, πως η απουσία του Ακούνια για την ισπανική ομάδα είναι πολύ σημαντική».

Έχεις μια σπουδαία καριέρα πίσω σου η οποία περιλαμβάνει και ένα ελληνικό κεφάλαιο, αυτό στον Παναθηναϊκό. Τι θυμάσαι πιο έντονα από τις μέρες σου στην Ελλάδα;

«Σίγουρα κρατώ αυτές τις μέρες στην καρδιά μου. Συνεχίζω να ακολουθώ τον Παναθηναϊκό, ξέρω πως πετάει και πάλι προς την κορυφή! Αυτή τη σεζόν έφτασε πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ευχαριστήθηκα πάρα πολύ τις μέρες που έζησα στην Αθήνα, έκανα πολύ καλούς φίλους εκεί. Ειδικότερα μπορώ να αναφερθώ στον Σεϊταρίδη και στον Καραγκούνη. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα κομμάτι της καριέρας μου, ένα κομμάτι της ζωής μου».

Είδες κάποιους από τους αγώνες του Παναθηναϊκού την φετινή αγωνιστική περίοδο;

«Βλέπω πολύ ποδόσφαιρο, η αλήθεια είναι και η γυναίκα μου παραπονιέται συνεχώς για αυτό! Παρ’ όλα αυτά, προσπαθώ να παρακολουθώ όλες τις ομάδες από τις οποίες πέρασα».

Ο Λουίς Γκαρσία εναντίον του Τσάβι στο ΟΑΚΑ

Είχες μάλιστα ανταλλάξει και ένα μήνυμα με τον Τζιμπρίλ Σισέ σχετικό με το κοινό σας πέρασμα από τον Παναθηναϊκό, το οποίο είχε έντονα… οπαδικό στοιχείο.

«Ναι. Είναι ο Σισέ είναι ένας θρύλος για τον Παναθηναϊκό, γνωρίζω πως ο κόσμος της ομάδας τον λατρεύει όσο λίγους. Είμαι κι εγώ ένας οπαδός του Παναθηναϊκού και αισθάνομαι περήφανος που υπήρξα μέλος αυτού του συλλόγου. Έχω, μάλιστα, κρατήσει και το δικό μου αναμνηστικό από το πέρασμά μου από την ομάδα. Συγκεκριμένα, έχω την φανέλα με το τριφύλλι κρεμασμένη στον τοίχο του σπιτιού μου».

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα προς τους φίλους του Παναθηναϊκού;

«Ελπίζω την επόμενη σεζόν να καταφέρουν να φτάσουν ως το τέλος και να σηκώσουν το τρόπαιο του πρωταθλητή. Νιώθω την αγάπη τους ακόμα και τώρα που βρίσκομαι μακριά από την Ελλάδα και θα ήθελα κάποια στιγμή στο μέλλον να τους συναντήσω και πάλι».

Συνεχίζεις να επικοινωνείς μαζί τους;

«Λαμβάνω πολλά μηνύματα στα social media από εκείνους, όλα έχουν μέσα ένα τριφύλλι!».

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα