Γαβαλάς για το Youth Football Tournament: «Με κάθε παιδί που χαμογελά, ο κόσμος ξαναζεί»

Γαβαλάς για το Youth Football Tournament: «Με κάθε παιδί που χαμογελά, ο κόσμος ξαναζεί»

Newsroom
οσφπ

bet365

Τα όσα έζησαν τα παιδιά που πήραν μέρος στο Youth Football Tournament από τον Ολυμπιακό ανέφερε με ποστάρισμα ο Νίκος Γαβαλάς.

Το προπονητικό κέντρο γέμισε με παιδικά χαμόγελα με το Youth Football Tournament όπου πήραν μέρος ασυνόδευτα παιδιά ηλικίας 15 έως 17 ετών. Μία ενέργεια που επικρότησαν και οι άνθρωποι που ήρθαν από την ECA στο Ρέντη.

Ο Διευθυντής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Νίκος Γαβαλάς έκανε σχετική ανάρτηση στα social media, όπου μοιράστηκε και μία ατάκα ενός παιδιού από το Αφγανιστάν όπου είπε: «Ξέρετε, εγώ μία ημέρα θα παίξω στον Ολυμπιακό».

Αναλυτικά έγραψε:

«Τα μάτια τους ήταν γεμάτα λαχτάρα.. Ήθελαν να ζήσουν κάθε στιγμή στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη.

Περνώντας το κατώφλι των αποδυτηρίων, φόρεσαν με καμάρι την εμφάνιση του Ολυμπιακού. Κατά την ξενάγησή τους στους χώρους που χρησιμοποιεί η πρώτη ομάδα, ρωτούσαν και προσπαθούσαν να μάθουν όσα περισσότερα γίνεται. 'Ξέρετε, εγώ μία ημέρα θα παίξω στον Ολυμπιακό', μου είπε ένας έφηβος από το Αφγανιστάν, χαρίζοντάς μου το πιο καθαρό βλέμμα με ένα αυθόρμητο χαμόγελο και μία αγκαλιά. Ήταν, ο τρόπος του για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του για όσα ζούσε.

Η μεγαλύτερη επιθυμία τους, όμως, ήταν να παίξουν ποδόσφαιρο. Για τα περισσότερα από τα 40 ασυνόδευτα ανήλικα διαφόρων εθνικοτήτων που συμμετείχαν στο Youth Football Tournament, η χθεσινή ίσως να ήταν μία από τις ομορφότερες ημέρες της ζωής τους.

Σα να κρύφτηκαν για λίγο τα σημάδια της περιπέτειας του ταξιδιού τους, από την πατρίδα τους έως την Ελλάδα.

Για όλους εμάς, στην οικογένεια του Ολυμπιακού, η γνωριμία με αυτά τα παιδιά ήταν ένα μεγάλο μάθημα ζωής. Και δεν τους είπαμε αντίο, αλλά εις το επανιδείν…

Το μήνυμα που λάβαμε από τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Άσυλο, μας δημιουργεί αίσθημα ευθύνης: 'Δεν βλέπουμε κάθε μέρα αυτές τις πρωτοβουλίες για τόσο καλό σκοπό. Είναι, επίσης σπάνιο, κρατικοί φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα ασύλου, να συνεργάζονται με μια ποδοσφαιρική ομάδα αυτού του μεγαλείου. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Ολυμπιακό για την εκπληκτική υποστήριξη σε αυτήν την πρωτοβουλία και τη στήριξη αυτών των ευάλωτων παιδιών. Αναμφίβολα θα αγαπήσουν αυτήν την αξέχαστη εμπειρία'.

Με κάθε παιδί που γεννιέται, ο κόσμος ξαναρχίζει.

Με κάθε παιδί που χαμογελά, ο κόσμος ξαναζεί».

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα