Ιωνικός: Φήμες περί αποχώρησης της οικογένειας Τσιριγώτη

Ιωνικός: Φήμες περί αποχώρησης της οικογένειας Τσιριγώτη

Ιωνικός: Φήμες περί αποχώρησης της οικογένειας Τσιριγώτη

bet365

Ο Ιωνικός, μετά την αυτοκτονία του στον «τελικό» με τη Λαμία, δεν αποκλείεται να αλλάξει χέρια αφού η οικογένεια Τσιριγώτη εμφανίζεται έτοιμη να αποχωρήσει. Το Gazzetta παρουσιάζει τους τρεις λόγους που οδηγούν σ' αυτήν την απόφαση.

Πριν από τον «τελικό» Ιωνικός-Λαμία, σας παρουσιάσαμε στο Gazzetta πως αυτές οι δύο ομάδες, το Σάββατο που μας πέρασε δεν έπαιζαν μόνο για την παραμονή τους αλλά και για τα 15πλάσια έσοδα. Η φετινή Super League είχε εγγυημένα έσοδα 3.350.000 ευρώ, τη στιγμή που οι ομάδες της Super League 2 θα βάλουν στα ταμεία τους τουλάχιστον 221.000 ευρώ.

Η οικογένεια Τσιριγώτη, σύμφωνα με φήμες από τη Νίκαια, εμφανίζεται έτοιμη να αποχωρήσει από το τιμόνι της ομάδας, μετά την... αυτοκτονία με τη Λαμία και τον υποβιβασμό της ομάδας.

Ο Γιάννης κι ο Τάκης Τσιριγώτης ανέλαβαν την ομάδα όταν εκείνη ήταν στη Γ' Εθνική τελευταία, με μηδέν βαθμούς και το πρώτο φαβορί για να πέσει στα τοπικά. Κατάφεραν να την ανεβάσουν στην κατηγορία ξοδεύοντας 1.000.000 ευρώ. Η ομάδα στη συνέχεια βρέθηκε στη Football League που τότε είχε κοστίσει κάτι λιγότερα από 1.500.000 ευρώ ώστε η ομάδα να καταφέρει και να ανέβει κατευθείαν στη Super League 2. Στα μπαράζ με τον Εργοτέλη και ύστερα από μια χρονιά που συνολικά κόστισε περίπου 1.800.000 ευρώ (μαζί με τα λειτουργικά έξοδο) η ομάδα της Νίκαιας κατάφερε να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία.

Η περσινή πορεία του Ιωνικού κι η γρήγορη παραμονή, με μπάτζετ περίπου 2.500.000 ευρώ, έκαναν τους ανθρώπους και τον κόσμο της ομάδας να έχουν μεγαλύτερα όνειρα για φέτος. Kι αυτό προκύπτει από το ότι ξόεδεψαν πάνω από 3.000.000 ευρώ για την ενίσχυση του ρόστερ, ενώ παράλληλα έδωσαν πολλές χιλιάδες ευρώ για τις συνθήκες λειτουργίας της ομάδας καθημερινά, ενώ το βάρος έπεσε και στην αναμόρφωση του Δημοτικού της Νεάπολης, μετατρέποντάς το σ' ένα σύγχρονο γήπεδο.

Μια σειρά από λάθη - θα τα αναλύσουμε σε κείμενο που θα ακολουθήσει - οδήγησαν την ομάδα τελικά να παίξει το... κεφάλι της στο τελευταίο ματς της σεζόν. Σε 45' μέσα όλα γκρεμίστηκαν.

Και σήμερα ο Ιωνικός καλείται να δει το αύριο με ρεαλισμό. Το ζήτημα που προκύπτει ωστόσο είναι «ποιος θα είναι στο τιμόνι της ομάδας, αν τελικά η οικογένεια Τσιριγώτη αποχωρήσει». Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες μας έχουν ενδιαφερθεί κάποιοι για να αναλάβουν.

Οι τρεις λόγοι που η οικογένεια Τσιριγώτη θέλει να αποχωρήσει από τον Ιωνικό είναι οι εξής:

1. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, ο Ιωνικός με ουκ ολίγες ανακοινώσεις του, φώναζε για την απονομή δικαιοσύνης και για την είσπραξη των χρημάτων από το στοίχημα που δικαιούται από την Πολιτεία.

2. Επιφανείς επιχειρηματίες από την περιοχή και όχι μόνο είχαν δεσμευτεί / υποσχεθεί να στηρίξουν τη φετινή προσπάθεια οικονομικά αλλά έμειναν μόνο στα λόγια αφήνοντας την οικογένεια μόνη της.

3. Η παρουσία της ομάδας στη Football League, στην κατηγορία που κόστισε πολλές χιλιάδες ευρώ και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Όλα αυτά μαζί βάζουν στη σούμα έναν πολύ... βαρύ λογαριασμό που πλήρωσε μόνη της η οικογένεια Τσιριγώτη. Όσον αφορά, δε, τη φετινή σεζόν το ρόστερ αυτό ήταν πολύ πιο ακριβό από το περσινό. Για παράδειγμα Μεντόσα και Άοσμαν, δύο παίκτες στους οποίους στήριξαν πολλά πάνω τους και ήρθαν με ρόλο «ηγέτη» στην ομάδα εν τέλει έφυγαν Γενάρη και κόστισαν πάνω από 250.000 ευρώ κι οι δύο μαζί για τέσσερις μήνες παρουσίας τους στην ομάδα. Φυσικά δεν ήταν οι μόνες αστοχίες που κόστισαν πολλά λεφτά.

Λάθη σαφώς και έγιναν και πληρώθηκαν πολύ ακριβά. Όμως, τα χρήματα για να συνεχίσει να πλέει το καράβι υπό την καθοδήγηση των ίδιων «καπετάνιων» δύσκολα θα βρεθούν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα