Μπάρκας στο Gazzetta: «Πίστευα πως η ΑΕΚ μπορούσε να πάρει νωρίτερα το πρωτάθλημα, δικαίωση για τον Μάνταλο»

Μπάρκας στο Gazzetta: «Πίστευα πως η ΑΕΚ μπορούσε να πάρει νωρίτερα το πρωτάθλημα, δικαίωση για τον Μάνταλο»

Newsroom
Μπάρκας στο Gazzetta: «Πίστευα πως η ΑΕΚ μπορούσε να πάρει νωρίτερα το πρωτάθλημα, δικαίωση για τον Μάνταλο»

bet365

Ο διεθνής Έλληνας τερματοφύλακας, Βασίλης Μπάρκας, ήταν καλεσμένος του Gazzetta στην εκπομπή play-offs Madness, αποθέωσε τη δουλειά του Ματίας Αλμέιδα και χαρακτήρισε τη φετινή σεζόν ως δικαίωση για τον Πέτρο Μάνταλο.

Ο «πρωταθληματικός» τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Βασίλης Μπάρκας ήταν καλεσμένος του Gazzetta στην εκπομπή play-offs Madness. Ο διεθνής Έλληνας τερματοφύλακας μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη δουλειά του Ματίας Αλμέιδα, αναφέρθηκε στην «εξιλέωση» του Πέτρου Μάνταλου και στάθηκε στο παράγοντα της «OPAP Arena».

Παρακολούθησες φέτος το πρωτάθλημα;

«Παρακολούθησα όσο γίνεται το φετινό πρωτάθλημα και ειδικά την ΑΕΚ. Πίστευα πως η ΑΕΚ θα μπορούσε να εξασφαλίσει τον τίτλο νωρίτερα, καθώς τους είδα πως δούλευαν στην προετοιμασία που έκαναν στην Ολλανδία. Φαινόταν πως ήταν μια πολύ καλή ομάδα, η οποία ήθελε δουλειά, όμως πίστευα πως θα το κατακτήσει. Τώρα πως θα φτάναμε μέχρι την τελευταία αγωνιστική και θα γινόταν ότι έγινε, εντάξει...»

Πως κατάφερε ο Αλμέιδα να αλλάξει τόσο ριζικά την εικόνα της ΑΕΚ;

«Δεν ήταν εύκολο, όμως ίσως έπαιξε ρόλο και η καταγωγή του λόγω ταπεραμέντου. Βοήθησαν και τα ματς Κυπέλλου, στα οποία έδειξε εμπιστοσύνη σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Δεν είναι εύκολο όταν είσαι σε μια μεγάλη ομάδα να κάνει τέτοιο ροτέισον στο Κύπελλο και μάλιστα σε απαιτητικά ματς. Έδειξε πως όλοι οι παίκτες πιστεύουν σε αυτό που θέλει να περάσει ο προπονητής και αυτό είναι το κλειδί και εννοείται βοήθησε και το γήπεδο. Δεν έχω βρεθεί στο γήπεδο αλλά είμαι σίγουρος πως παίζει ρόλο».

Πόσο κομβικό ήταν το γήπεδο για τη φετινή ΑΕΚ;

«Όταν υπέγραψα στην ΑΕΚ ήταν κίνητρο να μπω στην Αγία Σοφία. Κάτι έξτρα να περιμένω ως παίκτης. Παίζει ρόλο να είσαι σε μια τέτοια έδρα και με έναν κόσμο που δείχνει πως το θέλει πάρα πολύ και δίνει ώθηση στην ομάδα. Το ΟΑΚΑ ακόμα και με 20-30.000 κόσμο ήταν... κρύο. Ακόμα και με ματς με 50 και 60.000 κόσμο δεν είναι το ίδιο».

Ένας από τους παίκτες που έδειξαν διαφορετικό πρόσωπο σε αυτή την ΑΕΚ είναι ο Μάνταλος...

«Είναι και φίλος μου οπότε δεν μπορώ να πάρω απόσταση από αυτά που θα πω. Ο Πέτρος τα προηγούμενα χρόνια είχε αδικηθεί από τον κόσμο. Όταν δεν πηγαίναμε καλά ως ομάδα τα άκουγε κυρίως ο Μάνταλος και αυτό ήταν πολύ άδικο. Πλέον όλοι καταλάβανε την άξια του. Έδινε λύσεις και με άλλους ποδοσφαιριστές γύρω του έβγαζε περισσότερη ποιότητα. Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Πέτρο. Είναι δικαίωση και εξιλέωση για αυτόν. Να καταλάβουν όλοι στο ποδόσφαιρο και στην ΑΕΚ ποιος είναι ο ρόλος και ποια η ποιότητα του».

Ποια ήταν τα στοιχεία που έκαναν την ΑΕΚ να ξεχωρίσει;

«Όποιος έμπαινε μέσα δεν μπορούσες να ξεχωρίσεις αν ήταν βασικός ή αναπληρωματικός. Όλοι είχαν συγκεκριμένους ρόλους. Το δεύτερο είναι το γήπεδο. Η ομάδα μπορεί να έχανε εύκολα ματς στο ΟΑΚΑ, όμως στην Αγιά Σοφιά μερικές φορές πήρε βαθμούς χωρίς να είναι τόσο καλή».

ΑΕΚ-Βόλος: Αποθέωση για τον Αραούχο (vid)

Ας μιλήσουμε λίγο για εσένα. Στην Ουτρέχτη διανύεις εξαιρετική σεζόν...

«Ήταν δύσκολο για εμένα. Ήμουν στη Σέλτικ σε μια περίοδο με covid, γύρισα πίσω στην Ολλανδία και βρήκα άλλη νοοτροπία. Έχει και αρκετούς Έλληνες εδώ. Έχω και τον Τάσο (σ.σ. Δουβίκα). Η ομάδα με εμπιστεύτηκε και με βοήθησε να πάρω τα πάνω μου».

Ο δανεισμός σου στην Ουτρέχτη ολοκληρώνεται σε λίγο καιρό. Πως βλέπεις το μέλλον σου; Εξωτερικό; Ελλάδα;

«Σίγουρα μου αρέσει η Ολλανδία. Είναι χαρούμενη η οικογένεια μου εδώ. Η γυναίκα και το παιδί μου. Έχω ένα μήνα ακόμα και μετά θα δούμε τι θα γίνει».

Τέλος ένα σχόλιο για την πορεία της Εθνικής

«Έχει πολύ καλό κλίμα η Εθνική. Δουλεύουν καλά τα παιδιά και υπάρχει ένας κοινός στόχος. Πλέον οι παίκτες πατούν καλά στα πόδια τους και παίρνουμε νίκες. Έστω και με 1-0. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο μας. Έτσι πήραμε και το Euro. Δεν είναι ντροπή».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα