ΠΑΟΚ: Αθώος ο Σαββίδης για την είσοδο στο γήπεδο, ένοχος για το όπλο

ΠΑΟΚ: Αθώος ο Σαββίδης για την είσοδο στο γήπεδο, ένοχος για το όπλο

Ο Ιβάν Σαββίδης στο περιβόητο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ το 2018

bet365

Αθώος κρίθηκε από το δευτεροβάθμιο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο Ιβάν Σαββίδης για την είσοδο στο γήπεδο της Τούμπας, στον αγώνα πρωταθλήματος μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, τον Μάρτιο του 2018. Το δικαστήριο συνεδριάζει επί της ποινής σε ότι αφορά την κατοχή του όπλου.

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί της Τρίτης (2/5) στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης η εκδίκαση της υπόθεσης του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κ. Ιβάν Σαββίδη, για την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, τον Μάρτιο του 2018. Για την ίδια υπόθεση κατηγορούμενος ήταν και ο τότε αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ, αλλά και έξι μέλη της προσωπικής φρουράς του κ. Σαββίδη.

Ο εισαγγελέας της έδρας Κ. Βαλαβάνης πρότεινε την αθώωση των Ιβάν Σαββίδη και Λούμπος Μίχελ, με το δικαστήριο να κρίνει αθώους τόσο τον κ. Σαββίδη, όσο και τον κ. Μίχελ για την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο.

Το συγκεκριμένο αδίκημα έχει τροποποιηθεί και προϋποθέτει πράξεις απειλής και βίας που δεν τελέστηκαν. Έτσι αθωώθηκαν. Επιπλέον ο κ. Ιβάν Σαββίδης αντιμετώπισε και την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας για την οποία κρίθηκε ένοχος. Το δικαστήριο συνεδριάζει επί της ποινής.

Οι δυο άνδρες δεν παρέστησαν στη δίκη αλλά εκπροσωπήθηκαν από πληρεξούσιους δικηγόρους.

Σχετικά με την οπλοφορία, όπως αναφέρει το Grtimes, ο εισαγγελέας της έδρας Κ. Βαλαβάνης, υποστήριξε ότι: «ο αθλητικός νόμος λέει για αντικείμενο που μπορεί να επιφέρει σωματικές βλάβες- για να αποτραπεί η βία στα γήπεδα από οπαδούς. Δεν λέει για οπλοφορία, το όπλο σκοτώνει. Δεν απαγορεύεται μέσα στο γήπεδο. Είναι νόμιμο δικαίωμα του κατόχου να φέρει το όπλο όπου κρίνει ότι κινδυνεύει, σύμφωνα με το νόμο περί όπλων. Ο κατηγορούμενος έχει άδεια οπλοφορίας . Δεν είμαστε εδώ για να δικαιώσουμε τον Σαββίδη και τους ΠΑΟΚτσήδες αλλά για να κρίνουμε συγκεκριμένες πράξεις».

Όσον αφορά την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο επισήμανε ότι: «το φύλλο αγώνος είναι ελλιπές σε σχέση με την έκθεση του παρατηρητή. Όλοι μπήκαν στο γήπεδο και δεν υπήρξε βία. Ο αγώνας διακόπηκε γιατί μπήκαν μέσα όλοι οι ποδοσφαιριστές, οι πάγκοι και «έβραζε» η κερκίδα. Δεν διακόπηκε γιατί μπήκε ο Σαββίδης. Για να διακοπεί θέλει επεισόδια, να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των συμμετεχόντων και των φιλάθλων. Αυτό δεν τελέστηκε με τη συμπεριφορά του Μίχελ και του Σαββίδη. Την ίδια συμπεριφορά είχε και ο Δημητριάδης και είναι στο απυρόβλητο».

Σε πρώτο βαθμό, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 25 μηνών, με 3ετή αναστολή , στον κ. Ιβάν Σαββίδη και φυλάκιση 10 μηνών, με 3ετή αναστολή, στον Λούμπος Μίχελ.

Τα έξι μέλη της φρουράς του ισχυρού άνδρα του «Δικεφάλου» αθωώθηκαν.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα