Νικολαΐδης: «Η κυρίαρχη ΑΕΚ από ατυχία δεν πήρε το ντέρμπι, προπονητής της χρονιάς ο Αλμέιδα»

Newsroom
Νικολαΐδης

bet365

Ο Ντέμης Νικολαΐδης μιλώντας στην εκπομπή Monday FC της NOVA τόνισε πως η ΑΕΚ ήταν εκείνη που κυριάρχησε παντού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, αποθέωσε τον Ματίας Αλμέιδα, αλλά μίλησε με πολύ καλά λόγια και για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Αρχικά ο Ντέμης Νικολαΐδης κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Ματίας Αλμέιδα μετά το παιχνίδι: «Μιλάει συναισθηματικά λόγω του τραυματισμού του Ρότα ο Αλμέιδα, όμως καμία ομάδα δεν θα πρέπει να έχει παράπονα στη διαιτησία. Ο Αλμέιδα δεν θα έπρεπε να αναφερθεί για τη διαιτησία. Η ΑΕΚ έπαιξε πολύ ωραία και γενικά ούτε η ΑΕΚ, ούτε ο Παναθηναϊκός πρέπει να έχουν παράπονα για τη διαιτησία. Δεν έχω δει κανέναν ελίτ διαιτητή να μπαίνει μέσα για να καθορίσει αποτέλεσμα. Θα αποθεώσω όμως τον Αλμέιδα. Στο 1-0 της ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια είχα πει ότι κέρδισε ο Γιοβάνοβιτς. Τώρα θα πω ότι ο Αλμέιδα ήταν νικητής παρά την ισοπαλία. Ας αφήσουμε στην άκρη τη διαιτησία. Τον ενόχλησε τον Αλμέιδα που δεν ρώτησε κανείς για τον Ρότα και ήταν συναισθηματικά φορτισμένος», ανέφερε ο Ντέμης Νικολαΐδης στην εκπομπή Monday FC της NOVA, ενώ στη συνέχεια έπλεξε το εγκώμιο του Αργεντινού κόουτς της ΑΕΚ:

«Η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε νικήσει 0-1. Ο Αλμέιδα ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι. Από ατυχία η ΑΕΚ δεν πήρε το παιχνίδι. Κυριάρχησε παντού. Μέχρι το 60 με 65 η ΑΕΚ έπαιζε σαν τη γάτα με το ποντίκι τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός είχε μόνο μια ευκαιρία στο ματς και ο Αθανασιάδης μας έδειξε ότι όποτε χρειάζεται είναι εκεί. Ο Αλμέιδα ακύρωσε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, αναγκάζοντας τον να είναι παθητικός, παρά τα προβλήματα της τελευταίας στιγμής. Δικό του έργο είναι ο Γαλανόπουλος και όλοι οι παίκτες έρχονται και κουμπώνουν στην ομάδα. Ο Αλμέιδα είναι ο προπονητής της χρονιάς ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στη συνέχεια. Είναι εντυπωσιακό που παίζει η ΑΕΚ έτσι.

«Είναι απίστευτος ο Αλμέιδα. Έχει κάνει μια τρομερή ομάδα. Θέλει στήριξη, που την έχει φυσικά και αυτή η ομάδα θα πάει πολύ καλύτερα. Ανάγκασε τον Παναθηναϊκό σε αυτό το ματς να παίξει με μεγάλες μπάλες που το είχε στο μυαλό του ο Γιοβάνοβιτς, από την άλλη όμως αυτό το παιχνίδι δεν το αγαπάει ο Παναθηναϊκός, καθώς μας έχει δείξει ότι κυκλοφορεί την μπάλα και χτίζει επιθέσεις. Δεν το έκανε γιατί η ΑΕΚ ήταν καλύτερη και πιο αθλητική. Ανάγκασε λοιπόν τον Παναθηναϊκό να παίξει με έναν τρόπο που δεν του αρέσει. Η ΑΕΚ είχε μεγαλύτερη ένταση, κυριαρχώντας χωρίς τα ατού της στο κέντρο. Η ΑΕΚ επέβαλε το παιχνίδι της μέσα στην έδρα του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός δεν πήγε για την ισοπαλία, απλά δεν μπορούσε να δείξει ότι μπήκε για τη νίκη γιατί η ΑΕΚ ήταν καλύτερη».

Στη συνέχεια στάθηκε στην παρουσία του Πινέδα, πλέκοντας το εγκώμιο του Μεξικανού: «Μετά το 65' είδαμε ένα ισορροπημένο ματς με τις αλλαγές, η ΑΕΚ κουράστηκε λίγο, είχε ιώσεις, έλειπε από τον άξονα και ο Πινέδα. Ο Πινέδα είναι ο MVP του πρωταθλήματος. Έχει παίξει αριστερό μπακ, δεξί μπακ, σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής και πίσω από τον επιθετικό. Δεν έχει παίξει τέρμα, στόπερ και φορ. Μακάρι να τον κρατήσει η ΑΕΚ, είναι συγκλονιστικός».

Φυσικά, ο Νικολαΐδης μίλησε με τα καλύτερα λόγια και για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Να πω μπράβο στον Γιοβάνοβιτς που έχει φτιάξει έναν Παναθηναϊκό που διεκδικεί το πρωτάθλημα χωρίς να έχει την ποιότητα και το βάθος του ρόστερ της ΑΕΚ. Από τις δύο καλύτερη ομάδα φαίνεται η ΑΕΚ, χωρίς αυτό να σημαίνει ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα. Όποιος και να το πάρει δίκαιο είναι. Είναι μεγάλο επίτευγμα αυτό που έχει κάνει ο Γιοβάνοβιτς. Είναι τρομερό στον Αλμέιδα από την άλλη η διαχείριση που κάνει στο ρόστερ του, έχοντας 20 παίκτες και όλους να είναι χαρούμενοι».

Έπειτα ο Νικολαΐδης συνέχισε μιλώντας για το ντέρμπι της Λεωφόρου: «Πολύ καλός ήταν ο Λιβάι Γκαρσία και ο Τσούμπερ. Όταν τραυματίστηκε ο Λιβάι φοβόμασταν. Αλλά όποιος και να λείψει στην ΑΕΚ, η ομάδα αυτή μπορεί να καλύψει τα κενά. Η ΑΕΚ δεν στηρίζεται σε έναν, δύο, τρεις παίκτες. Είναι ομάδα προπονητή, δεν έχει να κάνει με ατομική επίδοση και συνεισφορά. Στην ευκαιρία του Παναθηναϊκού, ήταν καλή η κεφαλιά του Σπόραρ και την έστειλε την εστία. Ο Αθανασιάδης πρόλαβε και αντέδρασε. Ο Τσούμπερ είναι κομβικός στα τελευταία ματς. Επίσης στη δεξιά πλευρά ήταν πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσεις και Πινέδα και Ελίασον».

Για το χτύπημα του Ρότα στο κεφάλι από τον Μπερνάρ, ο Ντέμης σχολίασε: «Τον βρήκε με τον καρπό και εύκολα ανοίγει το κεφάλι σου αν σε χτυπήσει κάποιος με αυτό το σημείο. Δεν υπάρχει κόκκινη. Θα ήταν πολύ τραβηγμένο. Δεν υπάρχει κάτι εσκεμμένο. Θα μπορούσε να είχε βγάλει μια κάρτα στον Μουκουντί, αλλά σε άλλες περιπτώσεις θα ήταν υπερβολή. Δεν θέλω να μένουμε στη διαιτησία και ειδικά με έναν ελίτ διαιτητή και μετά από ένα ματς δύο ομάδων που διεκδικούν το πρωτάθλημα. Θα ήταν σαν να αδικώ την προσπάθειά τους».

Τέλος, πρόσθεσε: «Ο Παναθηναϊκός είχε άγχος. Πήρε πράγματα από τον πάγκο του, ενώ η ΑΕΚ δεν πήρε τόσα, πράγμα σπάνιο. Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ έβγαλε μεγάλη ένταση. Τα τελευταία 20 με 25 λεπτά είδαμε ένα μοιρασμένο ματς, με τον Παναθηναϊκό να το έχει ισορροπήσει και την ΑΕΚ να έχει κουραστεί λίγο ίσως».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα