ΟΦΗ: Το background στις ανανεώσεις των Γιαννούλη, Σωτηρίου και Μαρινάκη

ΟΦΗ: Το background στις ανανεώσεις των Γιαννούλη, Σωτηρίου και Μαρινάκη

οφη

bet365

Μέσα σε πέντε μέρες, ο ΟΦΗ προχώρησε στην ανανέωση του συμβολαίου σε τρεις ποδοσφαιριστές και το Gazzetta σας δίνει το… σκεπτικό των Κρητικών πίσω από τις περιπτώσεις των Κώστα Γιαννούλη, Δημήτρη Σωτηρίου και Νίκου Μαρινάκη.

Η ούρα στα play-outs έχει πάρει… φωτιά και εκεί που το παιχνίδι της παραμονής ήταν μεταξύ τριών ομάδων, ξαφνικά έχουν υπάρχουν έξι (!) στο κάδρο, με την ερχόμενη αγωνιστική να είναι καταλυτική για το ποιες ομάδες θα χρειαστεί να συμμετέχουν στο φινάλε-θρίλερ.

Αυτή τη στιγμή δύο ομάδες έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους και η μία από αυτές είναι ο ΟΦΗ (η άλλη είναι ο Ατρόμητος), οποίος αποζημιώνεται για την εξαιρετική πορεία που κάνει μετά τη διακοπή λόγω του Μουντιάλ αλλά και στη δυναμική του παρουσία στα play-outs (δύο νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες).

Όλα αυτά είναι αρκετά για τους Κρητικούς ώστε να καταστρώσουν τα πλάνα τους ενόψει του καλοκαιριού και με στόχο την ενίσχυση της νέας σεζόν. Η πρώτη δουλειά που ήθελε να τελειώσει άμεσα η ομάδα, ήταν με τις ανανεώσεις των συμβολαίων σε ποδοσφαιριστές που η συνεργασία τους εκπνέει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Το Gazzetta σας είχε ενημερώσει σχετικά με ποιοι ποδοσφαιριστές μένουν ελεύθεροι σε λίγες εβδομάδες, με τους Νίκο Μαρινάκη, Κώστα Γιαννούλη και Δημήτρη Σωτηρίου να υπογράφουν την παραμονή τους στην ομάδα (ο πρώτος για δύο ακόμη χρόνια και οι άλλοι δύο για μία σεζόν).

Αξιοσημείωτη δε είναι η λογική του ΟΦΗ πίσω από τις γρήγορες κινήσεις για να ολοκληρωθεί η παραμονή των τριών ποδοσφαιριστών και ο ρόλος που έχουν μέσα στην ομάδα που είναι κάτι παραπάνω από το αγωνιστικό. Το Gazzetta σας δίνει στο… πιάτο το background από τις τρεις συμφωνίες.

οφη

Η πολύτιμη παρουσία τους στα αποδυτήρια και η επιλογή Νταμπράουσκας

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, οι ανανεώσεις σε αυτούς τους τρεις ποδοσφαιριστές ήταν ένα κομμάτι που ολοκληρώθηκε σε πέντε μέρες και αφορούσε μόνο αυτές τις περιπτώσεις. Αμφότεροι έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά αλλά το βασικότερο είναι πώς είχαν την πλήρη αποδοχή και εμπιστοσύνη του Βάλντας Νταμπράουσκας για να μείνουν τη νέα σεζόν στο ρόστερ.

Ο Λιθουανός προπονητής θέλει να επενδύσει στη δυναμική που έχουν στα αποδυτήρια καθώς και οι τρεις είναι παίκτες που βρίσκονται για πάνω από μία 4ετία στους Κρητικούς. Είναι πρόσωπα που μπορούν να βοηθήσουν στην ισορροπία που χρειάζεται στα αποδυτήρια και να είναι μέρος της βάσης όπου πάνω θα χτιστεί ο σχεδιασμός της νέας σεζόν.

οφη

Ομοιογένεια, το ελληνικό στοιχείο και ο Μαρινάκης

Και πάμε τώρα στα κοινά χαρακτηριστικά που έχουν οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές. Θυμίζουμε πώς ο Κώστας Γιαννούλης και ο Δημήτρης Σωτηρίου έχουν πατήσει το 35ο έτος της ηλικίας τους ενώ ο Νίκος Μαρινάκης είναι στα 29 του. Πάμε στο κομμάτι των δύο πρώτων, οι οποίοι βρίσκονται στο ίδιο μοτίβο. Είναι παίκτες που αποτελούν μέρος του ροτέισον αλλά η εμπειρία τους και τα χρόνια που βρίσκονται στην ομάδα του Ηρακλείου, είναι κάτι που χρειάζεται ο Νταμπράουσκας.

Στην περίπτωση του Νίκου Μαρινάκη τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά καθώς μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που βρίσκεται σε καλή ηλικία και εφόσον δεν είχε τον τραυματισμό στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, θα ήταν μία περίπτωση που θα είχε πάρει περισσότερα λεπτά συμμετοχής. Ωστόσο οι επιδόσεις του Λάρσον δεν άφησαν περιθώρια στον Λιθουανό προπονητή να του δώσει ευκαιρίες, όμως αυτό δεν σημαίνει πώς δεν πιστεύει στην ποιότητά του.

Αντιθέτως, είναι ένας παίκτης που έχει ότι μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της άμυνας, κάτι που θα βοηθήσει πολύ στο σύστημα με την τριάδα στην άμυνα (κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τον Γιαννούλη). Παράλληλα, ο 29χρονος ποδοσφαιριστής δεν είναι απλώς τέσσερα χρόνια στην ομάδα αλλά είναι και γεννημένος στη Ηράκλειο, κάτι που δίνει ακόμα περισσότερους πόντους στην περίπτωσή του.

οφη

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα