Κουρομπύλια: «Διοχετεύω την ενέργειά μου στο να γίνω καλύτερη και όχι στο να διαβάζω ύβρεις και απειλές» (vids)

Η Κουρομπίλια

bet365

Η διεθνής διαιτητής Χρυσούλα Κουρομπύλια ήταν μέσα στους ομιλητές της Ημερίδας Ψυχικής Υγείας της ΕΠΟ που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στο ξενοδοχείο Athens Marriott πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Ποδόσφαιρο και Ψυχική Υγεία: Νιώθω, Αποδέχομαι, Δρω», την οποία διοργάνωσαν η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης σε συνεργασία με την ΚΣΔΕΟ «ΕΔΡΑ». Ομιλητές στο 1ο πάνελ της εκδήλωσης ήταν οι Ντέμης Νικολαΐδης (πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής), Χρύσα Κουρομπύλια (διεθνής διαιτητής), Χρήστος Σωτηρακόπουλος (δημοσιογράφος), Αλέξης Σπυρόπουλος (δημοσιογράφος) και συντονιστής ο δημοσιογράφος Στέφανος Αβραμίδης.

Στο 2ο πάνελ, στο οποίο συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος Αποστόλης Λάμπος, ομιλητές ήταν οι Λώρα Δημητρίου (Δ/ντρια Στρατηγικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Ποδοσφαίρου ΕΠΟ), Γιάννης Μπράχο (Γενικός Δ/ντης ΠΣΑΠΠ), Αλέξανδρος Οικονόμου (Ψυχολόγος, Msc Ψυχικής Υγείας-Ιατρική Σχολή Αθηνών, Επιστημονικά Υπεύθυνος ΚΣΔΕΟ ΕΔΡΑ), Ροδάνθη Μποντόζη (Κοινωνιολόγος, Υπεύθυνη Μονάδας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Ιπποκράτης ΙΙ» του φορέα ΚΣΔΕΟ ΕΔΡΑ). Για το ζήτημα της ψυχικής υγείας, καθώς και για τα οφέλη που προσφέρει το ποδόσφαιρο ως μέσο ψυχικής ενδυνάμωσης και ευεξίας, μίλησε -μέσω video- ο αρχηγός της Εθνικής, Τάσος Μπακασέτας.

Η Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και η «ΕΔΡΑ», τα τελευταία χρόνια συμπορεύονται προς την κατεύθυνση αξιοποίησης του ποδοσφαίρου ως θεραπευτικό εργαλείο για τη βελτίωση της ψυχικής υγείας και έχουν αναπτύξει σειρά πρωτοβουλιών, με κορυφαία τη διοργάνωση Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ψυχικής Υγείας με τη συμμετοχή ληπτών υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης από όλη την Ελλάδα. Η δράση αυτή εντάσσεται στον κοινωνικό πυλώνα αναπτυξιακών προγραμμάτων της ΕΠΟ «Mental Health», μέσω του οποίου η Ομοσπονδία εκπέμπει το σύνθημα «ποδόσφαιρο για όλους και όλες» χωρίς κοινωνικές διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Από πλευράς Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας παρόντες ήταν ο εκτελεστικός διευθυντής Ιάκωβος Φιλιππούσης, ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών, Κώστας Κωνσταντινίδης, ο αθλητικός διευθυντής της Εθνικής ανδρών, Τάκης Φύσσας, ο συντονιστής των Εθνικών υποδομής Γρηγόρης Γεωργάτος, οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί Τάσος Θέος (Νέων), Άγγελος Χατζόπουλος (Κ15), Στέφανος Σοϊλεμές (Βeach Soccer & εκπαιδευτής προπονητών), ο τεχνικός διευθυντής εκπαίδευσης Κώστας Τσάνας και ο εκπαιδευτής προπονητών Γιώργος Βασάλος.

Από την ΚΣΔΕΟ ΕΔΡΑ, εκτός των ομιλητών/τριών το στην εκδήλωση ήταν παρούσες η πρόεδρος Μαρία Kερασόγλου και η υπεύθυνη επικοινωνίας και εύρεσης πόρων Αριστέα Γούτσιου. Η Χρυσούλα Κουρομπύλια είπε από τη μεριά της - μεταξύ άλλων - τα εξής: «Οι διαιτητές δεν ξεκινάμε στα 40 αλλά και στα 25 και τα 20. Είναι πολύ πιο δύσκολο να διαχειριστείς τον όχλο. Τον όχλο και την πίεση. Γιατί μιλάμε για άγριες - ημιάγριες - καταστάσεις. Πρωτόγονες όπως συνηθίζω να λέω σε κάποια γήπεδα.

Λες τώρα ΟΚ, μπαίνεις και λες εάν μπουν στο γήπεδο όλοι αυτοί ούτε με DNA δεν θα με αναγνωρίζουν. Το έχω πει πολλές φορές. Διαχειρίζεσαι την πίεση του φράχτη. Στα γήπεδα υπάρχει ο όχλος και οι βρισιές και απειλές. Και πρέπει να τα διαχειριστείς. Κι εγώ έπαιζα ποδόσφαιρο και ποτέ δεν συμπαθούσα τους διαιτητές. Μετά που ασχολήθηκα, το λάτρεψα. Διοχετεύω όλη μου την ενέργεια στο να γίνω εγώ καλύτερη και όχι στο να διαβάζω ύβρεις και απειλές. Για αυτό και δεν έχω social media».

@Photo credits: Η φωτογραφία είναι από τα επίσημα social media της ΕΠΟ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα