Λεβαδειακός: 100% αύξηση στην επιθετική του δραστηριότητα

Newsroom
levadiakos

bet365

Ο Λεβαδειακός των play-outs διατηρεί επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα και «παράγει» φάσεις, κάτι που επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί του σε σχέση με την αντίστοιχη παρουσία του στην κανονική διάρκεια.

Ουραγός αλλά με βάσιμες ελπίδες παραμονής είναι ο Λεβαδειακός, αφού συνεχίζει αήττητος στα play-outs (1-3-0 το ρεκόρ του) και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο «-3» από τη σωτηρία του. Η μεγάλη διαφορά των «πράσινων» σε σχέση με την εικόνα/παρουσία τους στην κανονική διάρκεια είναι ότι στα παιχνίδια του μίνι-τουρνουά βελτιώθηκαν άρδην στην επίθεση και ναι μεν ήταν μέχρι πρότινος «δύσκολοι» στο γκολ, πλέον διατηρούν επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα. Παρότι μάλιστα στο ποδόσφαιρο «οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια», η περίπτωσή τους μπορεί και να λογίζεται ως...η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Στην πρεμιέρα απέσπασαν 1-1 στην Κρήτη από τον ΟΦΗ, σε έναν αγώνα όπου έβγαλαν αθροιστικά έξι τελικές. Το μοναδικό τους γκολ του σημείωσε ο Νίκας με κεφαλιά σε εκτέλεση κόρνερ, όταν και άνοιξε το σκορ της αναμέτρησης. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν «παρήγαγαν» πολλές ευκαιρίες είχαν όμως δύο κλασικές, αφού για όσους θυμούνται ο Σαχπεκίδης βρέθηκε στο 25' απέναντι στον Μανδά αλλά απέτυχε να τον «νικήσει», ενώ στις καθυστερήσεις (90'+2') ο νεαρός γκολκίπερ απέκρουσε εντυπωσιακά και την κεφαλιά του Βινίσιους.

Λίγες ημέρες μετά οι «πράσινοι» παραχώρησαν ισοπαλία με το ίδιο αποτέλεσμα (1-1) στον Ατρόμητο, σε έναν αγώνα όπου ο Βινίσιους βρήκε δίχτυα με κεφαλιά στο 70'. Εκτός του γκολ οι «πράσινοι» είχαν ακόμη 13 τελικές, όπου ξεχωρίζει η «βολίδα» του Γερεμέγιεφ που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Γιαννιώτη, μία εξ' επαφής κεφαλιά του ίδιου που πέρασε ελάχιστα άουτ και ένα σουτ του Γιαννιώτα μέσα από τα αντίπαλα καρέ, όπου ο πορτιέρε των φιλοξενουμένων έβγαλε πάρα πολύ δύσκολα.

Ακολούθησε η αναμέτρηση της 8ης Απριλίου όπου κέρδισαν 1-0 στην Τρίπολη χάρις στο γκολ του Γιαννιώτα, ενώ ο τερματοφύλακας Παπαδόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά τις προσπάθειες των Νίκα, Γερεμέγιεφ στο 6' και το 24' αντίστοιχα (συνολικά η ομάδα «μέτρησε» οκτώ προσπάθειες να σκοράρει).

Μέχρι που φτάσαμε στο περασμένο Σάββατο (22/4), όπου βρήκαν δις στόχο κόντρα στον Ιωνικό χωρίς όμως να κερδίσουν (2-2). Ηταν ένα απόγευμα όπου «κατέγραψαν» μία παραγωγική εμφάνιση με 10 τελικές, όπου σκόραραν με τους Γερεμέγιεφ, Μεχία και παράλληλα ο πρώτος «άγγιξε» ακόμη ένα γκολ όταν στο 32' βρέθηκε τετ α τετ με τον Χουτεσιώτη αλλά ο Ελληνας «κίπερ» απέκρουσε το πλασέ του.
...

Ετσι ο Λεβαδειακός έχει σημειώσει πέντε τέρματα σε 38 τελικές στα τέσσερα ματς στα play-outs, ενώ οι οκτώ από τις 33 που δεν κατέληξαν στα δίχτυα λογίζονται ως «καθαρές» ευκαιρίες, όπου μάλιστα μία εξ' αυτών σταμάτησε στο δοκάρι. Αυτό «μεταφράζεται» πως οι «πράσινοι» σημειώνουν κατά μέσο όρο 1,25 γκολ σε κάθε παιχνίδι τους και «χρειάζονται» 7,6 απόπειρες να το πράξουν.

Την ίδια στιγμή οι αντίστοιχες επιδόσεις τους στη regular season ήταν 0,54 και 14,1 αντίστοιχα, κάτι που σημαίνει πως επί της ουσίας τις διπλασίασαν και αυτόματα «εξηγεί» γιατί παραμένουν στο «κόλπο» της «σωτηρίας».

Τα γκολ και οι τελικές του Λεβαδειακού στα play-outs

Αγώνες: 4
Γκολ: 5
Τελικές: 38
Γκολ/Αγώνα: 1,15/1
Γκολ/Τελικές: 1/7,6

Τα γκολ και οι τελικές του Λεβαδειακού στην κανονική διάρκεια

Αγώνες: 26
Γκολ: 14
Τελικές: 197
Γκολ/Αγώνα: 0,54/1
Γκολ/Τελικές: 1/14,1

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα