ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός 3-2: Ηπειρώτικα λιοντάρια!

bet365

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έπαιζε την επιβίωση του και έμεινε ζωντανός. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-1, ο ψυχωμένος «Αγιαξ» επικράτησε με 3-2 του Παναιτωλικού και πήρε βαθιά ανάσα στη μάχη της σωτηρίας. Δυο γκολ ο Παμλίδης, το γκολ της νίκης ο Εραμούσπε με πέναλτι.

Μία τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη πήρε σήμερα (22/4) ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς επικράτησε 3-2 του Παναιτωλικού και εδραιώθηκε πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Τη στιγμή που τα «καναρίνια» μετρούν μόνο ήττες στα play-outs (4χ4) και πλέον έμπλεξαν και κινδυνεύουν με υποβιβασμό!

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Τσιντώτα κάτω από τα γκολπόστ, τους Σόρια, Παντελάκη, Εραμούσπε, Πήλιο στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Τζίνο, Λιάσο στον άξονα, τους Μορέιρα, Ροσέρο στα άκρα και τον Παμλίδη πίσω από τον Μπάλαν.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Ανέστη στο τέρμα, τους Αποστολάκη, Λάρσον, Μλάντεν, Στάγιτς τετράδα στην άμυνα, τους Μάρτενσον, Ντίας, Ξενιτίδη στον άξονα, τους Κολοβό, Χουάνπι μεσοεπιθετικούς και τον Καρέλη φορ.

Καλύτερος ο ΠΑΣ, γκολάρα ο Παμλίδης

Σέντρα στο ματς και ο ΠΑΣ μπήκε πολύ καλύτερα, αφού κρατούσε μπάλα, δημιουργούσε και με το πρέσινγκ που ασκούσε «οδηγούσε» τον Παναιτωλικό σε λάθη. Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» είχε τον Παμλίδη για κινητήριο μοχλό καθώς κινούνταν με επιτυχία μεταξύ των γραμμών των αντιπάλων του και στο 8’ απείλησε για πρώτη φορά στο παιχνίδι.

Λίγο αργότερα έβγαλε την ομάδα του στο τρανζίσιον και έστρωσε στον Τζίνο που σούταρε από καλή θέση όμως μπλόκαρε ο Ανέστης και τελικά άνοιξε ο ίδιος το σκορ στο 14’ με πολύ ωραίο τελείωμα, ύστερα από ασίστ του Ροσέρο με το στήθος. Οι γηπεδούχοι έβγαιναν στην πλάτη της άμυνας των «κυανοκίτρινων» και το πρώτο τέταρτο τους ανήκε ολοκληρωτικά.

Ανέβηκε ο Παναιτωλικός, ωραίο τελείωμα ο Χουάνπι και 1-1

Με το 1-0 όμως οπισθοχώρησαν και αυτόματα τα «καναρίνια» πήραν τα ηνία. Ο Παναιτωλικός άρχισε να κρατά μπάλα, «πήρε» τον άξονα και ξεκίνησε να «επισκέπτεται» τα καρέ του Τσιντώτα. Ο Χουάνπι ήταν αρκετά δραστήριος και μάλιστα ήταν εκείνος που ισοφάρισε με ένα εξίσου όμορφο τελείωμα, ύστερα από κλέψιμο ψηλά του Στάγιτς και «στρώσιμο» του νεαρού με τον μεσοεπιθετικό από τη Βενεζουέλα.

Ο Παναιτωλικός1

Πλέον ο αγώνας κυλούσε σε αυτό το τέμπο, αλλά ο ΠΑΣ ήταν εκείνος που «άγγιξε» δεύτερο γκολ, όταν στο 39’ άπλωσε όμορφα το παιχνίδι του στην κόντρα, ο Μορέιρα έπαιξε για τον Παμλίδη που πάτησε περιοχή και σούταρε η μπάλα ωστόσο πέρασε άουτ, σε μία φάση που ο 29χρονος είχε την επιλογή του Ροσέρο.

Εξαιρετικό, νέο «άγγιγμα» του Χουάνπι και 1-2

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε με τους γηπεδούχους «γύρω» από τα καρέ των φιλοξενουμένων, χωρίς όμως να απειλούν ουσιαστικά. Ηταν στο μισό τους, αλλά ως… εκεί. Τα «καναρίνια»…. απορροφούσαν την όποια πίεσή τους και μάλιστα ήταν εκείνα που σκόραραν, όταν στο 56’ ο Χουάνπι εκτέλεσε με εξαιρετικά φάλτσα ένα φάουλ και ο Καρέλης «πετάχτηκε» στην πορεία της μπάλας για το 1-2.

Το πρώτο εν Ελλάδι άστοχο πέναλτι του Εραμούσπε… έφερε την ισοφάριση

Πλέον ο ΠΑΣ δεν είχε άλλη επιλογή από το να βγει μπροστά, ενώ στα υπέρ του ήταν πως βρήκε άμεσα την ισοφάριση. Στο 60’ καταλογίστηκε υπέρ του πέναλτι για χέρι του Μλάντεν και ναι μεν ο Ανέστης έπεσε σωστά στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε την εκτέλεση του Εραμπούσπε που ήταν και η πρώτη φορά που αστόχησε στην Ελλάδα από τα 11 βήματα, οι γηπεδούχοι πήραν το «ριμπάουντ» και βρήκαν σερί σουτ. Το τελευταίο του Παμλίδη στο 62’ έφερε το 2-2 για λογαριασμό τους και ο αγώνας… άρχισε ξανά.

Ο Εραμούσπε1

Ο Εραμούσπε δεν αστόχησε ξανά και 3-2

Οι γηπεδούχοι πήραν ψυχολογία, έμειναν μπροστά και στο 72’ είχαν δοκάρι με κοντινό βον-πλανέ του Εραμούσπε σε στατική μπάλα. Ομως η φάση είναι ως μη… γενόμενη καθώς μετά από έλεγχο στο VAR καταλογίστηκε νέο πέναλτι υπέρ τους, για χέρι του Μάρτενσον απόφαση που αμφισβήτησαν οι φιλοξενούμενοι. Αυτή τη φορά ο Αργεντινός στόπερ δεν αστόχησε και έφερε τούμπα τον αγώνα για την ομάδα του.

Ετσι μπήκαμε στο τελευταίο ημίωρο, αφού υπήρξαν και επτά λεπτά έξτρα χρόνος. Ο ΠΑΣ έβαλε τρίτο στόπερ, ο Παναιτωλικός «γύρισε» σε 4-4-2, όμως το 3-2 δεν άλλαξε. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ορισμένες μικροευκαιρίες με τους Ντουάρτε, Καρέλη, αλλά δεν έφτασε στην ισοφάριση.

MVP: Ο Παμλίδης. Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός σημείωσε δύο πανέμορφα γκολ και οδήγησε τον ΠΑΣ σε μία μεγάλη νίκη.

Στο ύψος του: Ο Τζίνο. Μετά το 60’ βοήθησε πολύ ώστε ο ΠΑΣ να «πάρει» τον άξονα. Από τον Παναιτωλικό ξεχώρισε ο Χουάνπι.

Αδύναμος κρίκος: Ολος ο Παναιτωλικός μετά το 1-2.

Η «γκάφα»: Στη φάση του 2-2 ο Ανέστης απέκρουσε το πέναλτι του Εραμούσπε αλλά η άμυνά του δεν έδιωξε. Αντίθετα έδωσε τρία σουτ στους γηπεδούχους, τα δύο κόντραραν, το τελευταίο, του Παμλίδη, κατέληξε στα δίχτυα.

Το «στραγάλι»: Ο ρέφερι Κατοίκος καταλόγισε δύο πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ. Το πρώτο σε ροή αγώνα για χέρι του Μλάντεν (το VAR «συμφώνησε») και το δεύτερο για χέρι του Μάρτενσον, όταν και τον φώναξαν να δει την φάση. Η τελευταία του απόφαση προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων.

Το «ταμείο» του Gazetta: Στη «σούμα» ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος, είχε μεγαλύτερο πάθος και έφτασε στη νίκη. Ο Παναιτωλικός προσέθεσε ακόμη μία «άνοστη» εμφάνιση στο ενεργητικό του.

ΠΑΣ Γιάννινα: Τσιντώτας, Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης, Πήλιος, Ροσέρο (87' Μπορταγκαράι), Γκίνο, Λιάσος (51' Μπιλμπάο), Μορέιρα (82' Τζήμας), Μπάλαν και Παμλίδης.

Παναιτωλικός: Ανέστης, Αποστολάκης, Λάρσον, Μλάντεν, Στάγιτς (68' Αναστασόπουλος), Ντίας, Μάρτενσον (85' Σενγκέλια), Ξενιτίδης (71' Ντουάρτε), Κολοβός (84' Μπουζούκης), Χουάνπι (85' Σίλβα) και Καρέλης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα