Ολυμπιακός: Ο παθιασμένος Γκατούζο και ο «καπετάνιος» που πρέπει να στηριχθεί

Ολυμπιακός: Ο παθιασμένος Γκατούζο και ο «καπετάνιος» που πρέπει να στηριχθεί

Ο Γκατούζο

bet365

Με αφορμή το θέμα Γκατούζο και τις σημαντικές πιθανότητές του να κλείσει στους Πειραιώτες ο Δημήτρης Τομαράς σχολιάζει στο Gazzetta τη δική του οπτική για το θέμα του προπονητή στον Ολυμπιακό.

Τη στιγμή που γράφονται αυτές τις γραμμές ο Τζενάρο Γκατούζο παραμένει ο πλέον δυνατός - ή από τους πιο δυνατούς εάν προτιμάτε - υποψήφιος για τον πάγκο του Ολυμπιακού κυρίως με φόντο τη νέα αγωνιστική περίοδο χωρίς να υπάρχει πάντως επιβεβαίωση ή διάψευση των Πειραιωτών περί των προχωρημένων επαφών.

Οι πληροφορίες όμως συγκλίνουν στο ότι έχει σημαντικές / αισθητές πιθανότητες να πιάσει Λιμάνι. Ο Ιταλός είναι ένας προπονητής που έχει περάσει από την Ελλάδα. Από τη χώρα μας και τον ΟΦΗ.

Πώς τον περιγράφουν όσοι τον έζησαν στον ΟΦΗ; Παθιασμένο με το ποδόσφαιρο. Με τη δική του... τρέλα και μία μεγάλη αγάπη σε αυτό που κάνει. Που ότι σκεφτόταν εκείνη την ώρα και όπως το ένιωθε το έλεγε. Με δικό του επιτελείο για την ομάδα, φέρνοντας ένα ολόκληρο κοντέινερ με ειδικό εξοπλισμό από την Ιταλία για θέματα ενδυνάμωσης και όχι μόνο, έχοντας άνθρωπο που έκανε μόνο αμυντική τακτική, ζητώντας έξτρα πράγματα για το ΒΑΚ και γενικά ένα άτομο που το έψαχνε για τα καλά στο προπονητικό κομμάτι και είχε προγραμματισμό.

Στην πορεία του μετά όσοι τον παρακολουθούν θεωρούν ότι άλλαξε κάπως σε σχέση με τον ΟΦΗ. Όχι ως προς το πάθος αλλά και ως προς τις προσεγγίσεις του.

Η ουσία είναι πως πρόκειται για έναν προπονητή που έχει και μεταπτώσεις στην πορεία του αλλά που δεδομένα αγαπάει πολύ αυτό που κάνει και δεν θέλει να χάνει. Άλλοτε πήγε καλά, άλλοτε πήγε πολύ άσχημα στις ομάδες που δούλεψε. Ως παίκτης είχε μία σπουδαία καριέρα. Ως προπονητής πέρασε από πάγκους μεγάλων ομάδων όπως η Μίλαν και η Νάπολι, πήρε ένα Κύπελλο Ιταλίας αλλά δεν είχε την ίδια διαδρομή που είχε ως ποδοσφαιριστής. Έχει δουλέψει παρόλα αυτά σε υψηλό επίπεδο.

Ο Γκατούζο

Για τη σωστή απάντηση θα πρέπει να γίνει η ανάλογη ερώτηση

Σε αυτή τη φάση το πρόσωπο του Γκατούζο δεν έχει επιφέρει ντελίριο χαράς σε ορισμένους. Ως επιλογή δηλαδή υπάρχει κόσμος που δεν δείχνει... τρελαίνεται για τον 45χρονο Ιταλό. Φυσικά υπάρχουν και αυτοί που είναι υπέρ. Βέβαια ούτε ο κόσμος αποφασίζει ούτε και εμείς.

Σε έναν σύλλογο βέβαια μετράει και η αίσθηση που έχει ο κόσμος. Η ομάδα όμως αποφασίζει και στην ΠΑΕ Ολυμπιακός θα δουν όλα τα δεδομένα για την τελική έκβαση της υπόθεσης, αν και ο Γκατούζο είναι για τα καλά θετικός να κλείσει.

Η πιο σημαντική για μένα ερώτηση έχει δύο σκέλη για τον Ολυμπιακό: θα φέρει τώρα προπονητή ή θα κλείσει τώρα προπονητή για τη νέα σεζόν χωρίς τεχνικό διευθυντή; Και η 2η βασική ερώτηση είναι ο Γκατούζο αυτός ο άνθρωπος, αυτός ο «καπετάνιος» ο ικανός για τον πάγκο της ομάδας ακόμα και για τις δυνατές «φορτούνες»; Εφόσον θεωρούν στον Ολυμπιακό πως ναι τότε όλα τα υπόλοιπα περισσεύουν και θα κριθούν στην πορεία.

Δεν είναι μία απλή υπόθεση το ζήτημα του προπονητή για τον Ολυμπιακό. Ειδικά φέτος είναι μία δύσκολη υπόθεση και η όποια επιλογή θα έχει σημασία για τη συνέχεια.

Προσέξτε: το καλοκαίρι έφυγε ο επί σχεδόν 4,5 χρόνια προπονητής του, Πέδρο Μαρτίνς. Ακολούθησε ένα νέο παιδί, ο Κάρλος Κορμπεράν, που αποδεσμεύτηκε μετά και στη συνέχεια ένας παλιός γνώριμος ο Μίτσελ και τώρα ο υπηρεσιακός Ανιγκό. Τέσσερα πρόσωπα και εάν βρεθεί και τώρα προπονητής πάμε στα πέντε. Ο Ολυμπιακός δεν γίνεται και δεν θέλει να πάει σε μία 2η χρονιά με ρίσκο ή κινδύνους για νέες αλλαγές προσώπων στον πάγκο.

Εγώ λέω πως δεν θα βοηθήσει κανέναν και κυρίως την ομάδα κάτι τέτοιο. Για τον Ολυμπιακό το ιδανικό θα ήταν να βρει τον εκλεκτό που θα θεωρεί ότι θα έχει το πλέον ειδικό βάρος αλλά και θα έχει και την αποδοχή αλλά και που θα στηριχθεί στο φουλ για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Και όλα αυτά ενώ η ομάδα δεν ξέρει ακόμα το που θα κάτσει η... μπίλια ως προς το πλασάρισμά της στο Πρωτάθλημα της Stoiximan Super League 1.

Γι' αυτό λοιπόν εφόσον ο Γκατούζο είναι αυτός που θα πάρει τα... κλειδιά θα είναι αναγκαίο να στηριχθεί μέχρι εκεί που δεν θα πάει μαζί με όλες τις επιλογές του ως προς την ομάδα. Ένας Γκατούζο που επί Μαρινάκη ο Ολυμπιακός τον ήθελε και ως παίκτη και ως προπονητή.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα