Όταν ο Ιβάν άφησε ταυτόχρονα στον πάγκο τις πέντε δυνατές μεταγραφές του πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Γιάννης Σερέτης Γιάννης Σερέτης
Όταν ο Ιβάν άφησε ταυτόχρονα στον πάγκο τις πέντε δυνατές μεταγραφές του πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

bet365

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για την τολμηρή απόφαση του Γιοβάνοβιτς τέσσερις μέρες πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, το μήνυμα που 'πέρασε' στα αποδυτήρια και τα αποτελέσματά της...

Οσο περνούν οι μέρες μετά το «κάζο» του Παναθηναϊκού με το Βόλο τόσο μεγαλύτερη αξία αποκτά για τους ιστορικούς του μέλλοντος το αμέσως επόμενο ματς του Τριφυλλιού, εναντίον του Αρη στη Θεσσαλονίκη. Όχι μόνο επειδή δόθηκε άμεσα η ευκαιρία στους Πράσινους με μια νίκη (την οποία τελικά πήραν με κακή απόδοση στο πρώτο και σούπερ εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο) να αναστρέψουν εσωτερικά την ατμόσφαιρα, να παραμείνουν στην κορυφή μ’ ένα πολύτιμο «διπλό» και να προχωρήσουν με αύρα νικητή και αυτοπεποίθηση «πολεμιστών» στο ντέρμπι εναντίον του Ολυμπιακού. Όχι μόνο διότι ο Γιοβάνοβιτς πήρε στο συγκεκριμένο ματς την οριστική (;) απόφαση να πορευτεί πλέον με την «σκληρή» τριάδα του στη μεσαία γραμμή που έχει και την καλύτερη χημεία: Πέρεθ – Κουρμπέλης – Τσέριν. Αλλά κυρίως για τα μηνύματα που τόλμησε να περάσει εντός των αποδυτηρίων με τις επιλογές του στην ενδεκάδα.

Προσέξτε: στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, ο Γιοβάνοβιτς αποφάσισε στο συγκεκριμένο ματς:

  • α) να αφήσει στον πάγκο για πρώτη φορά τον Μπερνάρ, χωρίς να προέρχεται από αποχή ή από τραυματισμό, ήταν απόλυτα έτοιμος: στη θέση του ο Tσέριν, διότι ο Βραζιλιάνος τον είχε απογοητεύσει πλήρως στο ματς με το Βόλο)
  • β) Να αφήσει στον πάγκο τον Ντάνιελ Μαντσίνι για πρώτη φορά μετά από οκτώ σερί παιχνίδια: στη θέση του ο Λάζλο Κλεινχέισλερ
  • γ) Να αφήσει στον πάγκο τον Χόρντουρ Μάγκνουσον που είχε επιστρέψει με ίωση από την εθνική ομάδα του, παρότι πλέον ήταν απόλυτα έτοιμος και παρότι ήταν καλός στο 0-0 εναντίον της ΑΕΚ: βασικός ο Σάρλια που έκανε και την κεφαλιά – ασίστ προς τον Σπόραρ.
  • Ταυτόχρονα, όπως ήταν λογικό μετά το χαμένο πέναλτι και τη συνολικά κακή εμφάνισή του εναντίον του Βόλου έμεινε εκτός ενδεκάδας ο Σπόραρ, ενώ πλέον σταθερά από τα μέσα του β’ γύρου και επί Μαντσίνι, είναι στον πάγκο ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς που είχε χάσει επανειλημμένες ευκαιρίες όταν είχε πάρει τη θέση του Αϊτόρ στην ενδεκάδα.

Ταυτόχρονα στον πάγκο οι πέντε πιο «δυνατές» μεταγραφές του Παναθηναϊκού στη σεζόν! Και βασικοί ο Σάρλια, ο Τσέριν, ο Κλεϊνχέισλερ, ο Φώτης Ιωαννίδης. Και ο Φακούντο Σάντσεθ μετά από τρεις μήνες στους οποίους είχε παίξει 15 λεπτά! Βασικοί οι αντι-σταρ. Γιατί; Διότι είναι και ο Γιοβάνοβιτς τέτοιος! Αντι-σταρ. Και όταν νιώθει ότι το δίκαιο για τους παίκτες και το ωφέλιμο για την ομάδα του είναι να παίζουν αυτοί, θα βάζει αυτούς. Δεν του καίγεται καρφάκι τι μπορεί να λένε οι δημοσιογράφοι, οι οπαδοί, οι διοικούντες, ο «περίγυρος». Στα παλιά του τα παπούτσια. Γι’ αυτό, άλλωστε δεν έχει και σταρς στην ομάδα του. Ούτε έναν. Ούτε θα έχει ποτέ παίκτες με την αυθεντική έννοια του σταρ. Δεν θα τους επιλέξει ποτέ!

O Κουρμπέλης πανηγυρίζει το γκολ του Σπόραρ με τον Αρη

Θα το τολμούσαν πολλοί γενικώς; Όχι. Θα το τολμούσαν πολλοί στο συγκεκριμένο timing; Ουδείς. Βγήκε ωφελημένη η ομάδα; Απ’ ότι φάνηκε με την απόδοση των Σπόραρ – Μαντσίνι στο «Κλ. Βικελίδης» και Σπόραρ – Μάγκνουσον – Μαντσίνι – Μπερνάρ εναντίον του Ολυμπιακού, απόλυτα. Όμως για τον Γιοβάνοβιτς δεν θα άλλαζε κάτι ακόμα κι αν ο Παναθηναϊκός είχε ηττηθεί σ’ αυτά τα παιχνίδια. Δεν θα είχε μετανιώσει γι’ αυτές τις αποφάσεις. Διότι δεν αξιολογεί όπως εμείς. Αξιολογεί κάθε μέρα, όπως ο δάσκαλος τους μαθητές. Και προσπαθεί – όχι να τους έχει όλους ευχαριστημένους, αλλά – να είναι δίκαιος. Κι ας μην του βγει στο ματς!
Θυμηθείτε: Κάθισε στον πάγκο ο Σπόραρ. Ο Παλάσιος. Ο Κουρμπέλης και ο Τσέριν. Ο Χουάνκαρ, ο Μάγκνουσον και ο Κώτσιρας. Τώρα πια και ο Μπερνάρ και ο Μαντσίνι.

Ο Μπρινιόλι κάνει βολέ υπό το βλέμμα του Ρουμπέν Πέρεθ

Ολοι οι βασικοί έχουν περάσει από τον πάγκο εκτός από τέσσερις: Μπρινιόλι, Σένκεφελντ, Πέρεθ και Αϊτόρ δεν τους έβγαλε ποτέ όταν ήταν υγιείς. Αν και, εδώ που τα λέμε, και ο Ολλανδός στόπερ και ο Ισπανός αμυντικός μέσος θα μπορούσαν να είχαν περάσει από τον πάγκο σε κάποιο διάστημα της σεζόν…

Υ.Γ. 1: Η BSB φούστα του Καραπαπά στον Μπαλτάκο, ο «κόκκινος σβέρκος» της ΑΕΚ για τον Παναθηναϊκό και ο «μαύρος πάτος» του Μαρινάκη για την ΑΕΚ – αν έχει ειπωθεί, διότι δεν το είδαμε και δεν το ακούσαμε, αλλά δεν διαψεύστηκε κιόλας – γράφουν ιστορία προς το παρόν εκτός γηπέδων στην εφετινή σεζόν. Θα τα θυμόμαστε για χρόνια. Όπως και τους διαιτητές από την Πολωνία (το περιστατικό, όχι τα ονόματά τους). Εντός γηπέδων προς το παρόν γράφει ιστορία ο «μην υποτιμάτε την ομάδα μας» με τον Σάντσεθ, τον Σάρλια, τον Ιωαννίδη, τον Τσέριν και το τέταρτο μπάτζετ της κατηγορίας.

Υ.Γ. 2: Ισως βιάστηκαν ορισμένοι να βγάλουν συμπεράσματα για την ιστορία με τους Πολωνούς διαιτητές. Κρατάμε τις (πάμπολλες) δηλώσεις τους, κρατάμε τις δηλώσεις του «επίμαχου» επιβάτη (ο οποίος μου ακούστηκε στον Libero FM σοβαρός, συγκεκριμένος και χωρίς υπερβολές, αλλά μπορεί να πέφτω κι έξω) και περιμένουμε να δούμε αν και πότε θα οριστεί ξανά αυτή η τριάδα από τον Ροσέτι σε ματς ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Βιντεάκι από την πτήση μην περιμένουμε. Βιντεάκι από την αίθουσα αναμονής των αποσκευών θα είναι απίθανο να μην δημοσιοποιηθεί. Προφανώς υπάρχει τέτοιο, το θέμα είναι αν θα δημοσιοποιηθεί «α λα BSB φούστα». Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα του ΑΕΚ – Αρης δεν καθορίστηκε από τον ρέφερι Διαμαντόπουλο και την ελληνική διαιτητική ομάδα, εν αντιθέσει με το ΑΕΚ – Παναθηναϊκός του Νταμπάνοβιτς.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιάννης Σερέτης
Γιάννης Σερέτης

Τυχερός που πρόλαβε τα 80's πιτσιρίκι, τα 90's έφηβος, τα 00's ως επαγγελματίας. Παιδιόθεν λάτρης των στατιστικών και της μπάλας παντός χρώματος.
Κυρίως της παλιάς... ασπρόμαυρης, αν και στο κλειστό του ΓΣΠ έχει περάσει δεκάδες απογεύματα. Σχεδόν πάντα “αντιρρησίας”, σχεδόν πάντα αισιόδοξος, σχεδόν πάντα ξεροκέφαλος: είναι αφόρητοι αυτοί οι Ταύροι...