Γιοβάνοβιτς: «Θαυμάζω τους παίκτες μου, ξέρουν τι σημαίνει αυτοθυσία»

Newsroom
οσφπ

bet365

Στο πώς έφτασε η νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό αλλά και στη συνέχεια του πρωταθλήματος στάθηκε ο Ίβαν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου.

Ο Παναθηναϊκός πήρε μία τεράστια νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό καθώς επικράτησε με 2-0 για την 4η αγωνιστική των play-offs και η μεταξύ τους διαφορά άνοιξε στο στους έξι βαθμούς.

Ο Ίβαν Γιοβάνοβιτς στάθηκε στους λόγους που ήρθε το τρίποντο ενώ μίλησε και για το υπόλοιπο της σεζόν, στη συνέντευξη Τύπου.

- Αν αναλύσουμε τις παραμέτρους του αγώνα, το μέγεθος του αντιπάλου, τη σημασία του αγώνα, είναι η σημαντικότερη νίκη της σεζόν. Αντιλαμβάνεστε το ίδιο;

«Σίγουρα ήταν ένα ντέρμπι που εξελίχθηκε με τον τρόπο που συνήθως πάνε τα ντέρμπι αφού οι δύο ομάδες δεν είχαν κάτι ξεχωριστό με τον τρόπο που παίζουν. Ήταν θέμα διάθεσης των παικτών. Εμείς παίξαμε αποφασισμένα, μπήκαμε δυνατά στις μονομαχίες, ήμασταν επικίνδυνοι, ελέγχαμε το ρυθμό παρά το 2-0 και στο δεύτερο μέρος είχαμε καλή διαχείριση του αγώνα με το μυαλό πως ο Ολυμπιακός θα ήθελε να μπει ξανά στο ματς. Οι παίκτες με τον τον τρόπο τους έδειξαν πόσο ήθελαν το παιχνίδι».

- Μετά το ματς με το Βόλο, ο Παναθηναϊκός έδωσε δύο παιχνίδια ζωής ή θανάτου και τα κέρδισε όπως ήθελε. Είναι οι δύο πιο σημαντικές νίκες;

«Σίγουρα αυτές οι νίκες έχουν τεράστια σημασία επειδή είμαστε στα playoffs, αλλά οι νίκες είναι νίκες. Με ικανοποιεί πως στα παιχνίδια των playoffs έχουμε δείξει πως είμαστε σκληροί. Με ικανοποιεί ακόμα περισσότερο και έχω θαυμασμό για τους ποδοσφαιριστές μου πόσο συγκεντρωμένοι είναι και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Για να είμαστε κοντά στο στόχο πρέπει να κερδίσουμε αυτά τα παιχνίδια. Δεν είναι εύκολο. Όλοι μας και εγώ σαν προπονητής κρινόμαστε από τη διάθεση, την αυτοπεποίθηση που μπορεί να έχουν οι παίκτες μας. Μας κάνουν, όχι μόνο σήμερα, αλλά όλη τη χρονιά υπερήφανους».

- Τέσσερα ματς στα playoffs και δεν έχετε δεχτεί γκολ, είναι αυτό ένα "κλειδί" για τα θετικά αποτελέσματα;

«Είμαστε μια ομάδα δεμένη μέσα στον αγωνιστικό χώρο, η άμυνα δεν είναι μόνο οι αμυντικοί αλλά όλοι οι παίκτες θυσιάζονται. Και οι εξτρέμ και τα χαφ παίζουν άμυνα. Η αυτοθυσία για τον στόχο που έχεις μπροστά σου με ικανοποιεί γιατί υπερβαίνουν αυτό που θέλουμε. Είμαι από τους τυχερούς προπονητές που έχω παίκτες που ξέρουν τι σημαίνει αυτοθυσία. Είμαστε ομάδα αρκετά συμπαγής που μας βοηθάει».

- Ένα σχόλιο για τον Φακούντο Σάντσες και την εξαιρετική παρουσία του στα ματς με Άρη και Ολυμπιακό; Αποτελεί έκπληξη για εσάς η απόδοσή του;

«Για μένα δεν είναι έκπληξη. Ο Σάντσες είναι ένας παίκτης που έχει να παίξει τρεις μήνες αλλά μπορεί να προσφέρει. Ένα παιδί που είναι χαμηλού προφίλ, εργατικό, χρήσιμο, είτε παίζει ο Σάντσες, είτε δεν παίζει ο τρόπος της δουλειάς του είναι τέτοιος που πάντα ξέρουμε πως όταν στηριχθούμε θα μας δώσει αυτό που θέλουμε. Είχε ξεκινήσει τη χρονιά. Δεν με εκπλήσσει η απόδοση του, αυτός είναι ο Φακούντο».

- Φάνηκε πως είχατε επενδύσει στο πρώτο ημίχρονο, ισχύει κάτι τέτοιο;

«Ισχύει. Είναι απλά τα πράγματα για να πετύχουμε το στόχο μας πρέπει να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Παίζουμε στην έδρα μας, παίζουμε κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Υπάρχει πίστη στον κόσμο μας και πίεση. Ο τρόπος που μπήκαμε στο ματς ήταν αυτό που μας βοήθησε να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Εξαρτάται και από τον αντίπαλο. Σήμερα βρεθήκαμε με παίκτες με καλή διάθεση είτε επιθετικά, είτε ανασταλτικά, με πολλά τρεξίματα, με ένταση και αυτοπεποίθηση και αυτό ήταν το κλειδί του πρώτου ημιχρόνου που μας έδωσε ένα μεγάλο πλεονέκτημα για να το διαχειριστούμε στο δεύτερο μέρος».

- Ένα σχόλιο για την απόδοση του Σπόραρ, την κριτική που δέχτηκε μετά το χαμένο πέναλτι με τον Βόλο;

«Ξεκινήσατε ατομικά που δεν μου αρέσει να μιλάω για τους παίκτες. Ο Σπόραρ έχει χτυπήσει και άλλα πέναλτι στα τελευταία λεπτά και έχει σκοράρει. Είναι ένας καλός σκόρερ, πέρασε αρκετές δυσκολίες τον Ιανουάριο, με θέματα υγείας. Ξέρετε πως είναι στην Ελλάδα αν δεν βάλει κάποιος σε ένα δύο τρία ματς γκολ αρχίζει η γκρίνια. Είναι ένα παιδί σοβαρό. Είναι η μοίρα των σέντερ φορ, τα γκολ σίγουρα τον βοηθάνε. Έχουμε και τον Ιωαννίδη που όταν ο Σπόραρ δεν έκανε τη δουλειά μας βοηθούσε αρκετά. Και οι δύο δεν σκέφτονται τον εαυτό τους αλλά την ομάδα. Είναι δύο παιδιά που το κοινό τους χαρακτηριστικό είναι πως σκέφτονται να κερδίσει ο Παναθηναϊκός».

- Ένα σχόλιο για την παρουσία του elite διαιτητή στο ντέρμπι;

«Δεν είμαστε ομάδα που ασχολούμαστε τόσο με τη διαιτησία. Ούτε εγώ σαν προπονητής, ούτε οι παίκτες μου. Σε αυτά τα θέματα που μπορώ να παρέμβω θα ασχοληθώ. Οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές είναι το πιο ευχάριστο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και οι πιο ευχάριστες ώρες, οι ώρες των αγώνων. Αντί να είμαστε χαρούμενοι, υπάρχουν πράγματα που δεν εξαρτώνται από εμάς, συμπεριφορές που δεν εξαρτώνται από εμάς και χαλάνε την εικόνα όσων γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

- Ο Παναθηναϊκός πορεύεται χωρίς τον πιο επιδραστικό του παίκτη, τον Αϊτόρ, πως το ξεπεράσατε;

«Ναι σίγουρα ο Αϊτόρ είναι ένα παιδί που στο δικό μας τρόπο παιχνιδιού παίζει σπουδαίο ρόλο. Εμείς σίγουρα χάσαμε τη χρονική στιγμή που ήταν ο καλύτερος εξτρέμ. Μας λείπει σίγουρα. Είναι σε μια φάση αποκατάστασης και θα είναι έτοιμος με τη νέα σεζόν. Είναι εδώ μαζί μας, προπονείται σε καθημερινή βάση. Ο τρόπος για να ξεπεράσεις τέτοιου είδου απώλειες είναι ομαδική δουλειά και προσπάθεια, καθώς κάθε παίκτης έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Σε μια συγκεκριμένη θέση που είναι πολλά αυτά που ζητάς δεν είναι εύκολο να ανταποκριθούν όλοι. Δεν έχουμε αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού μας και ίσως αυτό βοηθά τους παίκτες να καλύψουν την απώλεια του. Ήταν μια μεγάλη απώλεια, δεν μπορούμε να το κρύψουμε. Σαν ομάδα πρέπει να βρούμε λύσεις μέσα από την ομάδα. Με την επιστροφή του με το καλό θα μας δώσει πολλές λύσεις».

- Μετά τον Άρη δώσατε ένα ρεπό στους παίκτες, τώρα ποιο είναι το δώρο σας;

«Αύριο έχουν ρεπό βάσει προγράμματος και την Κυριακή έχουν πάλι ρεπό βάσει προγράμματος. Δεν υπάρχει καλύτερο δώρο στο ποδόσφαιρο απ' όταν κερδίζεις. Θα είναι δύο εβδομάδες με καλές προπονήσεις που δεν μπορούσαμε να το κάνουμε στην προηγούμενη διακοπή γιατί είχαμε πολλούς διεθνείς παίκτες. Θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και στη συνέχεια θα προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε καλύτερα για την επόμενη φάση των playoffs και το απαιτητικό πρόγραμμα που ακολουθεί».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα