Μπακογιάννης για Βοτανικό: «Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα, αρχίζει το ματς»

Μπακογιάννης για Βοτανικό: «Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα, αρχίζει το ματς»

Ο Κώστας Μπακογιάννης στις δηλώσεις του από το εργοτάξιο στον Βοτανικό

bet365

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, έδωσε δηλώσεις από το εργοτάξιο στον Βοτανικό και τόνισε πως είναι μια μεγάλη μέρα για την Αθήνα και τον Παναθηναϊκό, σφυρίζοντας την... έναρξη του ματς.

Η αρχή της κατασκευής του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό έγινε και επίσημα το μεσημέρι της Πέμπτης (6/4), με την έναρξη των πρόδρομων εργασιών παρουσία των ΠΑΕ-Ερασιτέχνη, του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη και των Υπουργών Επικρατείας (Γιώργου Γεραπετρίτη) και Ανάπτυξης και Μεταφορών (Άδωνι Γεωργιάδη).

Στις δηλώσεις του προς τους λοιπούς παρευρισκόμενους, ο κ. Μπακογιάννης επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια της ξενάγησης πως το έργο κυλά εντός του αρχικού χρονοδιαγράμματος και στο τέλος μίλησε μπροστά στις κάμερες για ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα:

«Σήμερα είναι μια πάρα πολύ μεγάλη μέρα για την Αθήνα και τον Παναθηναϊκό και τα έργα μιλάνε από μόνα τους. Δεν χρειάζονται πάρα πολλά λόγια. Ένα όνειρο γίνεται επιτέλους πραγματικότητα. Αρχίζει το ματς».

Πρώτος τον λόγο είχε πάρει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έκανε λόγο για το μεγαλύτερο όραμα του λαού του Παναθηναϊκού που επιτέλους γίνεται πραγματικότητα και για το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης που έχει γίνει εδώ και έναν αιώνα στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Το μεγαλύτερο όραμα του λαού του Παναθηναϊκού ξεκίνησε από το 2005, πριν από 18 χρόνια, και δυστυχώς διάφορες καθυστερήσεις το οδήγησαν εδώ. Επιτέλους με προσωπική απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και ενέργειες όλων των συναρμοδίων Υπουργών και βεβαίως του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και με την εξαιρετικά καλή μας συνεργασία του Δήμου Αθηνών, τον Δήμαρχο κ. Μπακογιάννη, αλλά και την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τον κ. Γιάννη Αλαφούζο, και τον Ερασιτέχνη, τον κ. Μαλακατέ, γίνεται επιτέλους πραγματικότητα.

Πριν από τρία χρόνια, στα τέλη του 2020, υπογράψαμε το αρχικό μνημόνιο. Και σήμερα ξεκινάει το έργο ώστε σε τρία χρόνια ο λαός του Παναθηναϊκού να έχει το πιο σύγχρονο γήπεδο στην Ελλάδα, αυτό που του αξίζει και ταυτόχρονα οι Έλληνες να απολαμβάνουν μια καινούρια γειτονιά που σήμερα είναι απολύτως υποβαθμισμένη, με μία σημαντική αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας και της Λ. Αλεξάνδρας με τη συνέχεια μετά τα εγκαίνια του γηπέδου της κατεδαφίσεως του παλιού, ιστορικού γηπέδου του Παναθηναϊκού.

Και σήμερα ξεκινάει το έργο, ώστε σε 3 χρόνια ο λαός του Παναθηναϊκού να έχει το πιο σύγχρονο γήπεδο στην Ελλάδα, αυτό που του αξίζει και ταυτόχρονα οι Αθηναίοι κι οι Έλληνες να απολαμβάνουν μία καινούρια γειτονιά που υποβαθμισμένοι, να γίνεται το κάτι άλλο, κάτι τελείως καταπληκτικό για τους κατοίκους της περιοχής και ταυτόχρονα

Η Διπλή Ανάπλαση θα είναι το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης που έχει γίνει εδώ κι έναν αιώνα στην Αθήνα. Και είμαι εξαιρετικά περήφανος που ως συναρμόδιος Υπουργός μαζί με τον άμεσό μου συνεργάτη, Νίκο Παπαθανάση, καταφέραμε να κάνουμε πραγματικότητα ένα όνειρο εκατομμυρίων ανθρώπων. Όλα έχουν τηρηθεί εντός χρονοδιαγράμματος παρά τις αμφιβολίες και τους δισταγμούς.

Όλα πάνε όπως πρέπει, το έργο επιτέλους ξεκινάει, το έργο γίνεται. Αυτή η κυβέρνηση δεν είναι για λόγια, είναι για έργο. Κι αυτή είναι η διαφορά μας».

Οι δηλώσεις του Υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη:

«Σήμερα ξεκινάει ένα από τα μεγαλύτερα έργα αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη. Πνεύμωνας πρασίνου και αστικής βιωσιμης ανάπτυξης. Ένα έργο που θα φέρει τον Παναθηναϊκό στο σπίτι του από τη σεζόν 2026-27. Η κυβέρνηση στάθηκε και θα σταθεί δίπλα σε αυτό το έργο».

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα