Λουτσέσκου: «Κάναμε απίστευτα λάθη που μας κόστισαν, δεν είπαμε ποτέ ότι στόχος είναι το πρωτάθλημα»

οσφπ

bet365

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για το ματς με τον Ολυμπιακό, την βαριά ήττα αλλά και τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Αν και προηγήθηκε στο πρώτο μέρος, ο ΠΑΟΚ είδε τον Ολυμπιακό να ανατρέπει το σκορ και εν τέλει να παίρνει τη νίκη με 3-1 για την 3η αγωνιστική των play-offs. Ο Λουτσέσκου επισήμανε στη συνέντευξη Τύπου για:

Τι χάλασε στο β' μέρος και ήρθε η ήττα: «Καλησπέρα σας. Η έλλειψη εμπειρίας. Η έλλειψη εμπειρίας για διαχείριση για τέτοιες στιγμές. Κάναμε απίστευτα λάθη που μας κόστισαν τους βαθμούς, όπως με την ΑΕΚ. Είμαστε σε μία διαδικασία να δίνουμε τις... μάχες μας και να γινόμαστε πιο καλοί για τη νέα χρονιά. Να δημιουργήσουμε το γκρουπ που θα είναι έτοιμο για τη νέα χρονιά. Όταν έρχεσαι εδώ είναι 2 πράγματα βασικά: ένα να μην δίνεις εύκολα τη μπάλα στον Ολυμπιακό, να έχεις υπομονή και επίσης όταν ο Ολυμπιακός δεν έχει τη μπάλα εκνευρίζεται. Το 2ο είναι να μην κάνεις εύκολα λάθη και να χάνεις τη μπαλιές. Ο Ολυμπιακός τότε έχει μεγάλη ποιότητα και ταχύτητα και μπορεί εύκολα να δημιουργήσει ευκαιρίες για γκολ και να τις τελειώσει πολύ καλά. Στο α' μέρος ειδικά μετά το πεντάλεπτο αρχίσαμε τα εύκολα λάθη στην άμυνα και ιδιαίτερα στους πλάγιους χώρους. Δίναμε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να έρθει στην περιοχή μας. Σκοράραμε και μετά δεν είχαμε πρόβλημα στη διαχείριση. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να φέρει μπροστά μπάλες. Ο Μπακαμπού έκανε καλές επιθέσεις σε κενό χώρο».

Στο 2ο μέρος δεν πιστεύω πως έκανε κάτι ξεχωριστό ο Ολυμπιακός. «Κάναμε το λάθος στο γκολ που μας έπιασε απροετοίμαστους στο 1-1. Μετά στο 2ο γκολ γίνεται αυτό. Είναι νέα παιδιά που πρέπει να αντιμετωπίσουν και να ξεπεράσουν. Έτσι θα ωριμάσουν. Είναι παιδιά με ποιότητα που σημαίνουν πολλά για τον ΠΑΟΚ και θα αντιπροσωπεύουν πολλά για τον ΠΑΟΚ στα επόμενα χρόνια».

Τι βοήθησε τον Ολυμπιακό στο β' μέρος: «Νομίζω τα λάθη που έγιναν γενικότερα. Εάν αξιολογούσαμε πιο καλά τη φάση του πρώτου γκολ. Ο Ολυμπιακός έχει παίκτες με ποιότητα και να φτάσει σε αυτό το φανταστικό τελείωμα. Μετά ανέβηκε ο Ολυμπιακός. Σε αυτά τα παιχνίδια το ένα λάθος σημαίνει γκολ. Ο Ολυμπιακός δεν έκανε τα λάθη που κάναμε εμείς».

Τις αλλαγές του ΠΑΟΚ και την ήττα: «Αυτά τα 8-9 λεπτά που ήταν μέσα οι αλλαγές ήταν λίγος χρόνος. Η λογική ήταν να έχουμε 'φρέσκους' παίκτες για να κρατάμε τη μπάλα. Ήταν αυτό το λάθος που μπορεί να συμβεί σε νέα παιδιά. Θα συμβούν. Θα ξανασυμβούν. Θα κάνουν και άλλα λάθη μέχρι να φτάσουν στο τοπ της καριέρας τους. Θέλαμε να έχουμε έμπειρους και 'φρέσκους' παίκτες για το 2ο γκολ ή να πάρουμε ισοπαλία. Εάν θυμάμαι καλά η φάση του Καντουρί ήταν στο 1-1».

Το ότι μένει εκτός διεκδίκησης ο ΠΑΟΚ: «Αυτή είναι η πίεση που θέλετε να μας βάλετε. Εμείς δεν είπαμε ποτέ για τέτοιον στόχο. Εμείς έχουμε πει ότι είμαστε σε περίοδο μετάβασης. Έχουν αρκετά νέα παιδιά που θα κάνουν λάθη. Καταφέραμε να έχουμε καλά αποτελέσματα και καλά παιχνίδια αλλά στο κρίσιμο σημείο της πίεσης και στα πλέον σημαντικά καταρρεύσαμε ή καταρρέαμε και κάναμε λάθη. Το ματς με την ΑΕΚ είναι σαν... αντίγραφο με το σημερινό. Ο στόχος είναι το ματς της Κυριακής. Είμαστε απογοητευμένοι αλλά είπα στα παιδιά να σηκώσουμε κεφάλι και να αντιδράσουμε. Να νικήσουμε στο επόμενο ματς. Έχουμε ωραίες προκλήσεις μπροστά μας».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα