Ο Παναθηναϊκός είπε το αυτονόητο και τώρα τη... δουλειά του

Ο Παναθηναϊκός είπε το αυτονόητο και τώρα τη... δουλειά του

Ο Παναθηναϊκός είπε το αυτονόητο και τώρα τη... δουλειά του

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τη στάση του Γιάννη Αλαφούζου σε μία συνάντηση που εξελίχθηκε σε μνημείο ντροπής για το ελληνικό ποδόσφαιρο με πρωταγωνιστή τον Ολυμπιακό και gia τον Παναθηναϊκό που δεν πρέπει να ξεφύγει στιγμή από τo δρόμο που έχει χαράξει με μπροστάρη τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Μετά τα όσα έγιναν το μεσημέρι της Δευτέρας στην ΕΠΟ δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις. Πραγματικά. Είναι τόσο μεγάλη η απέχθεια για όσα έλαβαν χώρα στο Γουδί που μόνο ποδοσφαιρικό εμετό μπορούν να προκαλέσουν. Μνημείο ντροπής για το άθλημα. Τι να πρωτοσχολιάσεις; Τις ύβρεις προς τους δημοσιογράφους; Τις βρισιές προς τον Μπένετ και τις φτυσιές στον πρόεδρο της ΕΠΟ; Το κωμικό σόου με τη φούστα στο πρόσωπο του Μπαλτάκου;

Συμπεριφορές και καταστάσεις, οι οποίες φέρουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή των εκπροσώπων του Ολυμπιακού, καθώς καμία άλλη ομάδα, κανένας άλλος πρόεδρος, κανένας παράγοντας δεν πήγε στη συνάντηση με στόχο να ευτελίσει στο μέγιστο βαθμό μία συζήτηση που υποτίθεται πως έγινε για το καλό του πρωταθλήματος, ώστε να βρεθεί λύση στο θέμα της διαιτησίας. Είναι ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός θέλει να βάλει μπουρλότο στο φετινό πρωτάθλημα, σε ένα από τα λίγα πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια, στο οποίο δεν είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί και ο πιο ισχυρός πόλος του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μέσα σε αυτή την απόλυτα τοξική και νοσηρή κατάσταση, ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης εκπροσώπησαν τον Παναθηναϊκό με τη σοβαρότητα και το ήθος που αρμόζει στον σύλλογο. Πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις έχει αποδειχθεί πως αυτός που φωνάζει περισσότερο είναι και εκείνος που δεν έχει να πει τίποτα απολύτως, γιατί το μόνο που τον συμφέρει είναι το χάος. Όταν δεν μπορεί να εξασφαλίσει το... πολυπόθητο 100-0.

Το Τριφύλλι ζήτησε, λοιπόν, το αυτονόητο. Elite διαιτητές ή διαιτητές πρώτης κατηγορίας από τα δέκα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, ώστε να αποφευχθούν περιπτώσεις τύπου Νταμπάνοβιτς. Και μάλιστα με την συνδρομή της UEFA και της FIFA, ώστε να ξεπεραστούν τα αντικειμενικά μεγάλα εμπόδια που υπάρχουν για να έρχονται κανονικοί διαιτητές στη χώρα μας.

Εδώ που τα λέμε ποιος νορμάλ διαιτητής θα θέλει να έρθει να σφυρίξει στην Ελλάδα μετά τα όσα γίνονται τα τελευταία χρόνια; Δεν είναι το σκηνικό ''παίρνουμε τα λεφτά, σφυρίζουμε ό,τι βλέπουμε και φεύγουμε'', καθώς το... πρόγραμμα έχει μέσα και πολλά άλλα πράγματα, με τα οποία δεν έχουν κανέναν απολύτως λόγο να έρθουν σε επαφή.

Λίγο πριν μπούμε στο φινάλε της αγωνιστικής περιόδου που θα κρίνει τον πρωταθλητή, δυστυχώς για όλους εμάς και πάνω από όλα δυστυχώς για το φίλαθλο κοινό, οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί παραπέμπουν σε ζούγκλα και όχι σε ποδόσφαιρο. Είναι κρίμα για το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων σαράντα ετών, να υπάρχουν τέτοιες σκηνές καφρίλας και τοξικότητας που αλίμονο μας αν μεταφερθούν στα γήπεδα, καθώς καλώς ή κακώς υπάρχει μεγάλη μάζα ανθρώπων που επηρεάζονται από το περιβάλλον των ομάδων που υποστηρίζουν.

Όπως και να έχει ο Παναθηναϊκός ως οργανισμός έχει μια δουλειά να κάνει. Τη δουλειά του. Μέσα και έξω από το γήπεδο. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει δείξει το δρόμο κι αυτός πρέπει να παραμείνει μέχρι το τέλος. ''Εμείς τη δουλειά μας'' είναι το μοτό του Σέρβου τεχνικού και θα πρέπει άπαντες να καταλάβουν πως το Τριφύλλι μόνο να χάσει έχει από την συμμετοχή σε αυτή την ''αρρώστια'' που θέλουν να επιβάλλουν.

Ναι, να προασπίζει τα συμφέροντά του. Ναι, να βρίσκεται σε επιφυλακή για όσα θα συμβούν μέχρι το τέλος της σεζόν (εξάλλου μέσα από το VAR έχει πάρει όσα του αξίζουν πάνω στο χορτάρι) αλλά πάντα μακριά από την απόλυτη τοξικότητα και από συμπεριφορές, τις οποίες από χθες το βράδυ χλευάζει όλη η Ελλάδα.

Νίκη την Κυριακή με τον Βόλο, διπλό στο Βικελίδης και μετά ακόμη μια νίκη... μισό πρωτάθλημα κόντρα στον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο. Αυτή είναι η δουλειά του Παναθηναϊκού και σε αυτή πρέπει να μείνει αφοσιωμένος.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.