Ολυμπιακός: Ο Μπακαμπού του 2023 και η... σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα (vids)

Ολυμπιακός: Ο Μπακαμπού του 2023 και η... σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα (vids)

bakampou

bet365

Ο Σεντρίκ Μπακαμπού πιστοποίησε με την Εθνική του ομάδα το εξαιρετικό πρόσωπο που δείχνει το 2023 με τον Ολυμπιακό. Πλέον στο νέο έτος σκοράρει κάθε 113' που αγωνίζεται, ενώ εκτός των 10 γκολ που έχει σημειώσει μετρά ακόμη δύο δοκάρια και αρκετές «καθαρές» ευκαιρίες που έβγαλαν οι αντίπαλοι πορτιέρε και αμυντικοί.

Την πολύ καλή κατάσταση που βρίσκεται το 2023 με τον Ολυμπιακό πιστοποίησε ο Σεντρίκ Μπακαμπού και με τη φανέλα της Εθνικής του, καθώς ήταν εκ των πρωταγωνιστών της Δημοκρατίας του Κονγκό στο χθεσινό (24/3) 3-1 επί της Μαυριτανίας. Ετσι με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα έδωσε συνέχεια στις εξαιρετικές του εμφανίσεις με τα «ερυθρόλευκα», όπου στο νέο έτος σκοράρει... κατά βούληση και διατηρεί άριστη επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα.

Ο Μπακαμπού το 2023 στη Stoiximan Super League

Αγώνες: 12
Λεπτά: 907'
Γκολ: 9
Ο 31χρονος φορ βρήκε δίχτυα στο πρώτο κιόλας παιχνίδι του στη Stoiximan Super League για το 2023, καθώς άνοιξε το σκορ στο 0-2 της Νίκαιας. Το γεγονός μάλιστα πως το τρέχων έτος σημείωσε από ένα τέρμα στις εννέα εκ των 12 εμφανίσεών του στη μεγάλη κατηγορία είναι μία απόδειξη πως διαθέτει διάρκεια, κάτι πολύ σημαντικό για τους «ερυθρόλευκους».

Μετά από το ματς της 3ης Ιανουαρίου κόντρα στον Ιωνικό σημείωσε από ένα γκολ και στις δύο φορές που «επισκέφθηκε» το Πανθεσσαλικό (regular season/play-offs), αλλά και σε Περιστέρι, Λαμία, OPAP Arena, όπως και στις αναμετρήσεις των «ερυθρολεύκων» στο Φάληρο κόντρα σε ΟΦΗ, Παναιτωλικό, Λεβαδειακό.

Ως επιπλέον του «συν» λογίζεται το εύρημα πως σε αυτά τα παιχνίδια έβγαλε αθροιστικά 24 τελικές, δηλαδή το... ποσοστό ευστοχίας του ανέρχεται σε 37,5%, ενώ για εκατοστά δεν «φλερτάρει» με το 50%.

Εκ των 15 που δεν βρήκαν στόχο οι έξι ήταν «καθαρές» ευκαιρίες αφού μεταξύ άλλων είχε δοκάρι με Λαμία, Παναθηναϊκό, στον αγώνα του «Αθανάσιος Διάκος» ο Κορνέζος απέκρουσε στη γραμμή το εξ' επαφής του πλασέ, στο ματς της κανονικής διάρκειας με το Βόλο ακόμη ένα πέρασε «ξυστά» άουτ, ενώ οι πορτιέρε Κουέστα, Αθανασιάδης πραγματοποίησαν από μία καλή επέμβαση σε σχετικές του ενέργειες (με Αρη και ΑΕΚ αντίστοιχα).

Ο Μπακαμπού το 2023 στο Novibet Κύπελλο Ελλάδος

Αγώνες: 3
Λεπτά: 135'
Γκολ: 0
Ο Μπακαμπού ακόμη δεν έχει «ανοίξει λογαριασμό» στο Νοvibet Κύπελλο Ελλάδος, που πάντως δεν μετρά πολύ χρόνο συμμετοχής. Ναι μεν το 2023 έπαιξε σε τρεις αγώνες όμως στους δύο ήρθε από τον πάγκο (με Αρη εντός και ΑΕΚ εκτός) και μόνο στο «Κλεάνθης Βικελίδης» βρέθηκε στο «ερυθρόλευκο» αρχικό σχήμα. Ετσι μέχρι στιγμής εμφανίστηκε σε μόνο 135' και έχει βγάλει μόλις τέσσερις τελικές, εκ των οποίων πάντως η μία ήταν κλασικότατη ευκαιρία (στο 71' της Νέας Φιλαδέλφειας).

Ο Μπακαμπού το 2023 με την Εθνική του ομάδα

Αγώνες: 1
Λεπτά: 88'
Γκολ: 1
Στο χθεσινό (24/3) 3-1 της Δημοκρατίας του Κονγκό επί της Μαυριτανίας επέστρεψε ύστερα από περίπου ένα έτος στο αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα και αμέσως... έβαλε την υπογραφή του. Στο 42' διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, ενώ δευτερόλεπτα πριν ο γκολκίπερ Νιασέ έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ μία κοντινή κεφαλιά του (συνολικά έκανε τρεις τελικές).

Ο Μπακαμπού το 2023 σε όλες τις διοργανώσεις

Αγώνες: 16
Λεπτά: 1.130'
Γκολ: 10
Γκολ/Λεπτά: 1/113'
Τελικές: 31
Γκολ/Τελικές: 1/3,1
Με γνώμονα όλα τα παραπάνω αν «προσθέσουμε» τη μέχρι στιγμής παρουσία του με τον Ολυμπιακό και την Εθνική Ομάδα της Δημοκρατίας του Κονγκό κατά τη διάρκεια του 2023 θα οδηγηθούμε στο εύλογο συμπέρασμα πως ο 31χρονος βρίσκεται σε τρομακτικά εξαιρετική κατάσταση. Σε 16 εμφανίσεις του όπου έπαιξε συνολικά 1.130' σημείωσε 10 γκολ, δηλαδή ένα κάθε 113', ενώ κατά μέσο όρο «χρειάζεται» μόλις 3,1 τελικές για να βρει δίχτυα (10/31).

Μάλιστα οι δύο εκ των 21 που δεν κατέληξαν στο πλεκτό αποκρούστηκαν από τα αντίπαλα δοκάρια, ενώ σε ακόμη πέντε περιπτώσεις βρέθηκε φάτσα με το γκολ αλλά για διάφορους λόγους (πχ. επεμβάσεις γκολκίπερ ή αμυντικών) δεν τα κατάφερε. Ετσι πιστοποιεί την κλάση του και ότι είναι παίκτης κίνδυνος-θάνατος για κάθε άμυνα που αντιμετωπίζει.

Για φινάλε μία λεπτομέρεια που όμως αποτυπώνει ανάγλυφα την επιθετική του «γκάμα», δηλαδή τον τρόπο που «εκτελεί». Πιο συγκεκριμένα το 2023 μετρά πέντε τέρματα με το δεξί (σε Νίκαια, Περιστέρι, εντός με Παναιτωλικό, Λεβαδειακό και το χθεσινό με την Εθνική του), δύο με το αριστερό (σε Λαμία, OPAP Arena) και τρία από αέρος (τα δύο του Πανθεσσαλικού και εκείνο με τον ΟΦΗ στο Γ. Καραϊσκάκης). Αυτόματα δείχνει σε θέση να σκοράρει με κάθε πιθανό τρόπο.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα