Τα δύο «ατού» του ΠΑΟΚ και τα «θέλω» της Μπενφίκα για τον Ντάντας

Τιάγκο Ντάντας και Ζοσέ Μπότο στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ

bet365

Ο ΠΑΟΚ άνοιξε τη διαπραγμάτευση με την Μπενφίκα, γνωστοποιώντας με τον πλέον επίσημο τρόπο στην ομάδα της Λισαβόνας την πρόθεση παραμονής του Τιάγκο Ντάντας.

ΠΑΟΚ και Μπενφίκα άνοιξαν τα χαρτιά τους στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Λισαβόνα μεταξύ του Ρουί Κόστα και του Ζοσέ Μπότο, με θέμα την παραμονή του Τιάγκο Ντάντας στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Έχοντας «σύμμαχο» τον ποδοσφαιριστή, ο βασικός στόχος του «Δικεφάλου» είναι να ανανεώσει τον δανεισμό του και για την επόμενη σεζόν ή αν μπορέσει να ρίξει το απαιτούμενο ποσό για την αγορά των δικαιωμάτων του. Βάσει της συμφωνίας δανεισμού, αν οι «ασπρόμαυροι» θελήσουν να πάρουν με μεταγραφή τον βραχύσωμο μέσο θα πρέπει να δώσουν 7.000.0000 ευρώ για το 100% των δικαιωμάτων του ή 4.000.000 ευρώ για το 50%.

Μια πρώτη πρόταση από τον ΠΑΟΚ έχει να κάνει με την επέκταση του δανεισμού για ένα χρόνο (θα πρέπει ο Ντάντας να επεκτείνει το συμβόλαιό του με την Μπενφίκα που ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2024), καλύπτοντας στο 100% το συμβόλαιο του Ντάντας, με διαφοροποίηση των οικονομικών όρων που θα αφορούν την εξ ολοκλήρου αγορά των δικαιωμάτων του.

Δεν είναι τυχαίο, πάντως, ότι πορτογαλικά ΜΜΕ, όπως η εφημερίδα «OJOGO», έκαναν λόγο για πρόθεση αγοράς από πλευράς «Δικεφάλου» των δικαιωμάτων του 22χρονου μέσου και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται προς το παρόν, τουλάχιστον, η ομάδα της Λισαβόνας.

Η Μπενφίκα είναι εξπέρ στο κομμάτι των πωλήσεων και δεν είναι τυχαίο πως η τελευταία έρευνα της εξειδικευμένης ιστοσελίδας της Αργεντινής «marketing registrado» την κατατάσσει στην πρώτη θέση ανάμεσα στους συλλόγους που έχουν εισπράξει τα περισσότερα χρήματα από πωλήσεις παικτών τα τελευταία δέκα χρόνια.

Η ομάδα της Λισαβόνας έχει βάλει στα ταμεία της την τελευταία δεκαετία 543 εκατομμύρια ευρώ (!) από παραχωρήσεις αστεριών της, ανάμεσά τους ο Ζοάο Φελίξ, ο Ντάργουιν Νούνιες και πρόσφατα ο Έντσο Φερνάντες.

Το σίγουρο είναι πως θα ακολουθήσουν κι άλλες συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών με τον ΠΑΟΚ να επιθυμεί να κλείσει, θετικά ή αρνητικά, το θέμα του Ντάντας πριν ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις του με την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας στην τελική φάση του EURO U21.

Το πρώτο «ατού» των «ασπρόμαυρων» στη διαπραγμάτευση είναι η επιθυμία του 22χρονου Πορτογάλου να παραμείνει στην Ελλάδα για ένα ακόμα χρόνο. Οι συνθήκες στον ΠΑΟΚ, αλλά και το επίπεδο ζωής στη Θεσσαλονίκη τον ευχαριστούν ιδιαιτέρως, ενώ και η συνεργασία του με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, θεωρεί πως τον εξελίσσει ως ποδοσφαιριστή.

Ο Τιάγκο Ντάντας, μετά το προ διετίας πέρασμα του από την Μπάγερν Μονάχου, έχει πειστεί πως ο ΠΑΟΚ και ο Ραζβάν Λουτσέσκου μπορούν να τον εξελίξουν ποδοσφαιρικά γνωρίζοντας καλά ότι πολύ δύσκολα θα βρει χώρο στο ρόστερ της Μπενφίκα, ενώ δεν φαίνεται διατεθειμένος να επιστρέψει στην πατρίδα του για κάποια από τις μικρομεσαίες ομάδες της πρώτης κατηγορίας.

Το μεγαλύτερο «ατού» για τους «ασπρόμαυρους» μπορεί να είναι η πολύχρονη φιλία και οι άριστες σχέσεις του Ζοσέ Μπότο με τον πρόεδρο των «Αετών», Ρουί Κόστα. Οι δύο άνδρες συνεργάστηκαν για πολλά χρόνια στο διάστημα κατά το οποίο ο πρώην αστέρας των Λουζιτανών ήταν στο πόστο του αθλητικού διευθυντή και ο ομόλογος του στον ΠΑΟΚ ήταν επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα