Τα «λευκά» μπλόκα Βόλου και Διαμαντόπουλου σε Ολυμπιακό και το καλό του Μπακαμπού!

Τα «λευκά» μπλόκα Βόλου και Διαμαντόπουλου σε Ολυμπιακό και το καλό του Μπακαμπού!

Τα «λευκά» μπλόκα Βόλου και Διαμαντόπουλου σε Ολυμπιακό και το καλό του Μπακαμπού!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος βλέπει μέσα από το blog του στο gazzetta κάτω από το δικό του πρίσμα το παιχνίδι του Ολυμπιακού στα play-offs.

Θέλω να πιστεύω ότι ο Μίτσελ κι ολόκληρο το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού θα έχουν λειτουργήσει έτσι όλη την εβδομάδα ώστε να μην υπάρξει αποπροσανατολισμός της ομάδας και να μην έxει χαθεί το focus για το παιχνίδι στο Βόλο.

Συζητάμε για το ΑΕΚ-Ολυμπιακός της περασμένης Κυριακής, αλλά και για το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός απόψε, όμως για τον Ολυμπιακό χωρίς το διπλό στο Πανθεσσαλικό δεν θα έχουν ουσιαστικό βαθμολογικό αντίκρισμα τα δύο ντέρμπι. Μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας: τώρα, μετά το διπλό στη Φιλαδέλφεια, λέμε ότι ο Ολυμπιακός είναι μέσα σε όλα, αν δεν κερδίσει τον Βόλο τι θα λέμε; Ότι πάει για να πάρει τον τίτλο;…

Δυστυχώς το παιχνίδι το σημερινό προσφέρεται για τέλειο αποπροσανατολισμό: ο Ολυμπιακός μόλις έχει κάνει τη νίκη της χρονιάς και πάει να παίξει σε μία έδρα με πολύ κόσμο του στην οποία μόλις τον Ιανουάριο είχε κάνει 4-0. Μόνο που πρέπει να θυμηθούμε ότι εκείνο το ματς είχε ξεκινήσει με γκολ του Ολυμπιακού στο δεκάλεπτο με ένα πέναλτι που είχε κάνει τυχαία παίκτης του Βόλου. Επιπλέον να σκεφθούμε ότι πλέον ο Βόλος είναι στα play-offs και διεκδικεί για πρώτη φορά την έξοδο του στην Ευρώπη. Άρα, θα είναι σε πλήρη εγρήγορση.

Τα δε πιο δύσκολα παιχνίδια των play-offs, όταν μιλάμε για τα «μη ντέρμπι», είναι τα πρώτα, αφού ομάδες όπως ο Βόλος μπαίνουν με άλλο ενθουσιασμό. Και πέρυσι, όπως και φέτος, ο Ολυμπιακός δεν είχε δώσει ντέρμπι τις δύο πρώτες αγωνιστικές. Ποια ήταν τα αποτελέσματα του; Ολυμπιακός-Άρης 2-1 με γκολ στο 85’ και Γιάννινα-Ολυμπιακός 1-1…Πάντα πέρυσι 1η αγωνιστική, ΠΑΟΚ-Γιάννινα 1-0 με γκολ στις καθυστερήσεις και 2η αγωνιστική Άρης-ΠΑΟ 0-0

Άρα, τα περί ευνοϊκού προγράμματος του Ολυμπιακού είναι ένας μύθος. Το πρόγραμμα ο Ολυμπιακός το κάνει καλό και άσχημο, όχι η κλήρωση. Και όπως το βλέπω εγώ, και μακάρι να πέσω έξω, το παιχνίδι το απόγευμα στο Βόλο μπορεί να εξελιχθεί σε πολύ δύσκολο. Εκτός όλων των άλλων, δεν είναι καθόλου απλό να παίζει ο Ολυμπιακός χωρίς και τους δύο κεντρικούς του μέσους, τον Εμβιλά και τον Χουάνγκ, που είναι η καρδιά της ενδεκάδας του. Ούτε ξέρουμε πώς θα είναι ο Χάμες μετά από απουσία πέντε εβδομάδων. Ούτε μπορούμε να προβλέψουμε τι θα κάνει ο Κασάμι στο πρώτο του παιχνίδι πρωταθλήματος. Ακόμη κι ο Μπιέλ είναι απουσία, διότι η ομάδα έχει συνηθίσει να παίζει με αυτόν.

Ο Χάμες Ροντρίγκες σε μονομαχία κόντρα στον ΝΠΣ Βόλο

Συγνώμη κιόλας, αλλά εγώ δεν ξεχνάω ότι ο Ολυμπιακός του β΄μισού της σεζόν, που είναι και η βελτιωμένη φετινή εκδοχή του, έχει κάνει γκέλες άνευ προηγουμένου στα Γιάννινα και στο Περιστέρι, όπου κέρδιζε και τα δύο ματς μέχρι το 65ο λεπτό με 2-0 κι 1-0 αντίστοιχα, και τελικά έχασε τέσσερις βαθμούς τους οποίους αν είχε τώρα θα ήταν στον πόντο από την κορυφή και στο +1 από την ΑΕΚ. Με γεγονότα εγώ μιλάω και πραγματικά ανησυχώ για τον αγώνα τον σημερινό.

Στο Βόλο ο Ολυμπιακός έχει υποστεί μπλόκο στο πρόσφατο παρελθόν. Είχε φέρει λευκή ισοπαλία (0-0) με μία διαιτησία (Φωτιάς, Ευαγγέλου) που έφερε παρέμβαση για πρώτη φορά της ΟΥΕΦΑ και άλλαξε όλο το στάτους έτσι της μάχης του τίτλου, αφού έκτοτε οι ξένοι διαιτητές πρώτης επιλογής που έρχονταν από τον Πορτογάλο Μέλο Περέιρα είχαν διασφαλίσει το 50-50 κι ο Ολυμπιακός είχε πάρει το πρώτο του από τα τρία τελευταία σερί πρωταθλήματα το 2020.

Διαιτητής σήμερα είναι ο Διαμαντόπουλος από τον οποίο ο Ολυμπιακός επίσης έχει υποστεί μπλόκο, ξανά με λευκή ισοπαλία (0-0) την ίδια σεζόν (!), το 2019-20. Ήταν σε ένα παιχνίδι στην Ξάνθη, στο οποίο ο διεθνής ρέφερι από την Αρκαδία δεν είχε δώσει ξεκάθαρο πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού και είχε χαρίσει και αποβολή σε παίκτη της Ξάνθης σε άλλη φάση. Επόπτες είναι ο Κωστάρας και ο Θεσσαλονικιός Λάζαρος Δημητριάδης, επί χρόνια βοηθοί του Σιδηρόπουλου, με τον πρώτο να μετρούσε με τη μεζούρα τα δοκάρια στο Περιστέρι τις προάλλες στο Ατρόμητο-ΑΕΚ και τον δεύτερο να είναι ο ο επόπτης με τα περισσότερα λάθη εις βάρος του Ολυμπιακού. VAR είναι κι αυτός Θεσσαλονικιός, ο Γιάννης Παπαδόπουλος…

Ο Χάμες Ροντρίγκες διαμαρτύρεται σε διαιτητή

Όλη η ιστορία είναι ο Ολυμπιακός να μπει στο γήπεδο με καθαρό μυαλό και αποφασιστικότητα, για μάχη. Τουπέ, χαλαρότητα και πλακίτσα δεν μπορεί να συνυπάρξουν με μάχη. Οι παίκτες κι ο Μίτσελ έχουν κάνει μία μεγάλη προσπάθεια. Στον β΄ γύρο της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος είναι η ομάδα με την καλύτερη συγκομιδή (31 βαθμούς)-η ΑΕΚ έχει 30, ο ΠΑΟΚ 29 κι ο ΠΑΟ 24. Με αυτή την προσπάθεια ο Ολυμπιακός έχει τώρα την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος και τη δεύτερη καλύτερη άμυνα.

Πρέπει να χτίσει πάνω σε αυτά, αλλά και να παραδεχθεί ως ομάδα ότι έχει ακόμη σοβαρές αδυναμίες στις οποίες πρέπει να δουλέψει. Για παράδειγμα κινδυνεύει πιο πολύ από κάθε άλλη ομάδα στις πρώτες θέσεις να δεχθεί γκολ. Δεν έγινε ξαφνικά ομαδάρα ο Ολυμπιακός επειδή έβαλε τρία γκολ στην ΑΕΚ. Η ελπίδα είναι από αυτό το ματς να πάρει ψυχολογία για τη συνέχεια, ώστε πνευματικά να παρουσιαστεί πιο δυνατός στα play-offs, όμως προπονητής και παίκτες πρέπει να δουλέψουν για να μειώσουν τα κενά που υπάρχουν στην ομάδα.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι θα περίμενα πολλά από τον Μπακαμπού, που έχει φέτος ένα καλό: όταν βάζει γκολ σε μία ομάδα σε ένα παιχνίδι, της ξαναβάζει γκολ και στο άλλο παιχνίδι που παίζει εναντίον της! Έβαλε δύο γκολ στον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη, αλλά κι ένα γκολ στο Περιστέρι. Έβαλε γκολ στον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, αλλά και στο Καραϊσκάκη. Έβαλε γκολ στη Λαμία και εντός, αλλά και εκτός έδρας. Και στο 4-0 στο Βόλο είχε σκοράρει…

Τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με το Βόλο είναι δύο ειδών: τρία είναι πολλά με λίγα (4-1 και 5-0 στο Καραϊσκάκη, 4-0 στο Βόλο) και πέντε είναι θρίλερ με όλη τη σημασία της λέξης (δύο ισοπαλίες, 1-1 μέσα και 0-0 έξω, και τρεις νίκες του Ολυμπιακού στο όριο 2-1 μέσα με γκολ στο 90’ και 2-1 έξω με γκολ στο 81’ και 1-0 έξω με γκολ πάλι στο 81’). Αν εγώ ήμουν στη θέση του Μίτσελ και των παικτών του Ολυμπιακού θα το πρόσεχα πολύ αυτό το παιχνίδι.

Ο Ελ Αραμπί πιάνει το πρόσωπό του μετά το ματς με τον Βόλο στο Καραϊσκάκης

Μην υποτιμάμε τον Βόλο. Τρία χρόνια τώρα στην Α΄ Εθνική έχει κάνει πολλές ζημιές σε όλους τους μεγάλους. Δεν είναι μόνο οι δύο ισοπαλίες (μία στον α΄ γύρο φέτος) που έχει φέρει με τον Ολυμπιακό. Ο Βόλος και με τον ΠΑΟΚ έχει δύο ισοπαλίες. Με την ΑΕΚ έχει τρεις νίκες και μία ισοπαλία! Και με τον Παναθηναϊκό έχει μία νίκη και δύο ισοπαλίες: 11 ματς με μεγάλους ο Βόλος του Μπέου δεν τα έχει χάσει.

Θα είναι τεράστιο λάθος του Ολυμπιακού να μπει στο παιχνίδι με τη νοοτροπία «το έχω πάρει, με 10.000 κόσμο μου στο γήπεδο», επειδή έκανε το Γενάρη το 4-0. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και κάθε περίσταση διαφορετική. Μην την πατήσει όπως ο ΠΑΟΚ που τις προάλλες κι αυτός κέρδισε την ΑΕΚ 2-0 και αμέσως μετά είχε εκτός έδρας παιχνίδι στα Γιάννινα, όπως έχει ο Ολυμπιακός τώρα στο Βόλο. Και πάει ο ΠΑΟΚ και μπαίνει στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ για να κάνει περίπατο. Και φτάνει το ματς στο 70ο λεπτό κι είναι ακόμη 0-0 και τότε ξυπνάει ο ΠΑΟΚ, αλλά μέχρι να ξυπνήσει το τρίποντο είχε πετάξει και έληξε το παιχνίδι 0-0. Με εκείνη τη νίκη ο ΠΑΟΚ τώρα θα ήταν ισόβαθμος του Ολυμπιακού…

Κι επειδή λένε ότι κλείδωσε το διπλό του Ολυμπιακού στο Βόλο και ότι οι στοιχηματικές εταιρίες το δίνουν στο 1.12 κλπ. Ε, και; Τι σημαίνει αυτό, για να καταλάβω κι εγώ. Μόλις την περασμένη Κυριακή, για το ντέρμπι στη Φιλαδέλφεια, οι ίδιοι έλεγαν ότι ο άσος της ΑΕΚ είχε κατρακυλήσει στο 1.75 και το διπλό του Ολυμπιακού παίζονταν στο 4.75. Οκ, 4.75, αλλά τελικό σκορ 1-3! Διότι μπάλα παίζουν οι ποδοσφαιριστές κι όχι οι προβλέψεις.

Άσχετο: Για όποιον δεν διάβασε την ωραία συνέντευξη του Μπιέλ στην Ισπανία που έβαλα χθες στην εφημερίδα, είναι εδώ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.