Για τον ΠΑΟΚ πάνε στην άκρη, πλάνα, θεωρίες και το «πρωτάθλημα συγνώμης»

Για τον ΠΑΟΚ πάνε στην άκρη, πλάνα, θεωρίες και το «πρωτάθλημα συγνώμης»

Για τον ΠΑΟΚ πάνε στην άκρη, πλάνα, θεωρίες και το «πρωτάθλημα συγνώμης»

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το νέο ξεκίνημα του ΠΑΟΚ που συνδυάζεται και με την τελική ευθεία της χρονιάς με το αποτέλεσμα που πλέον προηγείται όλων των άλλων. Λίγα ακόμη για τα διαιτητικά…

Έφθασε η ώρα της κρίσης! Τέρμα τα αστεία. Τώρα το παιχνίδι παίζεται αλλιώς… Ο ΠΑΟΚ και οι άλλοι, μπαίνουν στη μάχη της διεκδίκησης και κατάκτησης των τίτλων!

Καλά τα πλάνα και οι μακροπρόθεσμοι στόχοι, οκ με τους νέους παίκτες, την ανανέωση, τις υπεραξίες. Πολύ ωραία όλα τα άλλα με το κυριαρχικό ποδόσφαιρο που παίζει ο ΠΑΟΚ, τους συνδυασμούς, τις συνεργασίες, την εξέλιξη της ομάδας και όσους βαθμούς χάθηκαν από αποδεδειγμένα λάθη διαιτητών ή από αδράνειες της ομάδας του Λουτσέσκου. Όλα αυτά πλέον πηγαίνουν στην άκρη. Γιατί καλώς ή κακώς, όπως και στη ζωή, έτσι και στο ποδόσφαιρο… τα πάντα κρίνονται από το αποτέλεσμα! Εδώ που φθάσαμε λοιπόν, τώρα που ξεκινούν τα play-offs και τελειώνει το κύπελλο, για τον ΠΑΟΚ μετράει ΜΟΝΟ το αποτέλεσμα.

Αυτή η ομάδα που διαμορφώθηκε και χτίστηκε πάνω σε ένα συγκεκριμένο πλάνο ανανέωσης που οραματίστηκε ο Ιβάν Σαββίδης και εκτέλεσαν οι άνθρωποι που εμπιστεύθηκε στις καίριες θέσεις, πέτυχε ήδη πολλά:

- Ο ΠΑΟΚ έχει εξελιχθεί ως σύνολο. Η σκόρπια ομάδα του καλοκαιριού απέναντι στη Λέφσκι, παίζει-κυριαρχεί και κερδίζει όλους τους «μεγάλους» στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο.

-Το μοντέλο ανανέωσης του ρόστερ με την ανάδειξη και καθιέρωση νεαρών παικτών πετυχαίνει θαύματα με βάση την οργανωμένη δουλειά που γίνεται σε όλα τα επίπεδα.

ΠΑΟΚ και το πλάνο του άρχισε να γίνεται το παράδειγμα προς μίμηση για το ελληνικό ποδόσφαιρο και για όσους βλέπουν μπροστά το μονόδρομο που υπάρχει.

- Η ομάδα του ΠΑΟΚ βελτιώνεται και εκτοξεύει την αξία των παικτών της

Όλα γίνονται, όλα προχωράνε βάσει σχεδίου, αλλά… ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή είναι τέταρτος!

-«Φταίει η διαιτησία και οι βαθμοί που όλη η Ελλάδα είδε πώς χάθηκαν σε ματς όπως της Τρίπολης και των Ιωαννίνων» λένε πολλοί!

Και τι να κάνουμε; Να απονεμηθεί το «πρωτάθλημα διαιτητικής συγνώμης» στον ΠΑΟΚ; Και μετά; Σε ποια ευρωπαϊκή διοργάνωση παίζει ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι έχοντας κατακτήσει το «πρωτάθλημα συγνώμης» από την ΚΕΔ;

ΜΟΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Τα πολύ μεγάλα ματς για τον ΠΑΟΚ ξεκινούν την Κυριακή στην έδρα του Άρη. Τώρα λοιπόν όλα τα γεγονότα, τα πλάνα, οι εξωαγωνιστικοί στόχοι και όλες οι άλλες θεωρίες, περνούν στην άκρη!

Ο Ιβάν Σαββίδης μίλησε χθες στους παίκτες και ξεκαθάρισε χωρίς περιστροφές και γενικότητες τι θέλει και ποιος είναι ο συγκεκριμένος στόχος του ΠΑΟΚ. Τους στόχους ο Σαββίδης τους οριοθετεί και όλοι πρέπει να τρέχουν και να μοχθούν για να τους πετύχουν. Νομίζω ότι τον άκουσαν προσεκτικά, όταν μιλούσε για τα play-offs. Εκτιμώ ότι αντιλήφθηκαν τα πάντα για όλα όσα πρέπει να πετύχουν και να κερδίσουν. Σε όλα τα επίπεδα. Εκείνοι ξέρουν…

Το αποτέλεσμα λοιπόν μέσα στο γήπεδο και η νίκη σε κάθε αγώνα ξεχωριστά, μπαίνει τώρα σε απόλυτη προτεραιότητα. «Έπαιξε καλά, δεν έπαιξε, έκανε πολλές φάσεις, δεν έκανε, ήταν εύστοχος, ήταν και πάλι άστοχος, είχε πολλές ή λίγες απουσίες;» Όλα περνούν σε δεύτερη μοίρα!

Προφανώς και για να έχει ο ΠΑΟΚ περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τον Άρη ή τους άλλους, τις ερχόμενες εβδομάδες, πρέπει να παίξει καλά και να τηρήσει τις βασικές ποδοσφαιρικές του αρχές. Στο τέλος-τέλος όμως χρειάζεται οι παίκτες του να εφαρμόσουν τα μαθήματα της σωστής νοοτροπίας-νικητή που τους κάνει όλη τη χρονιά ο Λουτσέσκου και σε κάθε αναμέτρηση να βρίσκουν τον οποιονδήποτε τρόπο που θα τους οδηγεί στη νίκη.

Τώρα για τον ΠΑΟΚ μετράει ΜΟΝΟ το αποτέλεσμα.

* Κάπως έτσι, παίξει-δεν παίξει ο Ινγκασον στον πρώτο τελικό, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να επηρεάζεται και να αποπροσανατολίζεται. Οι άνθρωποι της ομάδας θα εκτιμήσουν σήμερα όλα τα δεδομένα και θα αποφασίσουν αν υπάρχει ρίσκο στην χρησιμοποίησή του ή όχι. Αν υπάρχει, προφανώς και δεν πρέπει να παίξει με κίνδυνο να χάσει άλλα 2-3-4 ματς στη συνέχεια.

* Αφού όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα ήξερε ότι στα ματς του Βόλου δεν θα μπουν ξένοι διαιτητές, γιατί κοροϊδεύονταν και κοροϊδεύονται μεταξύ τους; Γιατί άφησαν να πλανάται το θέμα χωρίς ξεκάθαρες κουβέντες; Έτσι, για να δημιουργούνται εντάσεις; Επειδή έτσι βολεύει το σχέδιο;

Όλοι «μιλάνε» για διαιτησία πάντως! Και ο ΠΑΟΚ μετράει με αντικειμενικά κριτήρια και όχι με… «να χαμε να λέγαμε» θεωρίες:

-Τιμωρημένος για μήνες ο Τζήλος για το Αστέρας-ΠΑΟΚ και την χαμένη φάση της κλοπής με το οφσάιντ στο 2-2.

-Τιμωρημένοι και εκτός, οι συνάδελφοι Τζήλου σε εκείνο το ματς, Σινιοράκης και Καλαμπόκης που δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα στο ματς της Τρίπολης.

-Τιμωρημένος εδώ και εβδομάδες ο Χαλκιδικιώτης VAR Τσακαλίδης, που δεν κατάφερε να δει το χέρι Πήλιου στο ΠΑΣ-ΠΑΟΚ και κάπως έτσι χάθηκε ένα ακόμη πέναλτι υπέρ του Δικεφάλου.

- Τιμωρημένοι και εκτός κάθε ορισμού εδώ και 15 ημέρες και οι Βεργέτης-Γκάμαρης μετά το πεντακάθαρο πέναλτι Αντέτζο στο Λαμία-ΠΑΟΚ!

Ποιος να πει… τι, για διαιτησία και αλλοιώσεις;

Τώρα, στο Άρης-ΠΑΟΚ η ΚΕΔ σκέφτηκε να ορίσει και να φέρει για πρώτη φορά εδώ, έναν αλλοπρόσαλλο διαιτητή (όπως παραδέχονται όλοι στη Σουηδία) έναν διαιτητή που δεν έχει συνηθίσει στο VAR αφού στη χώρα του δεν χρησιμοποιείται το σύστημα! Και τι έκαναν για να τον βοηθήσουν; Κάπως έτσι του έβαλαν στο Χαριλάου, VAR άλλης εθνικότητας (από την Αλβανία) ο οποίος πήρε πιστοποίηση γι’ αυτό, μόλις πριν δύο μήνες!

Φοβερά πράγματα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.