Άρης - ΠΑΟΚ: Γιατί η ΚΕΔ επέλεξε τον Αλβανό Τζουχίν Τσάτζια στο VAR

ΠΑΟΚ-VAR

bet365

Η «εξήγηση» για την επιλογή της ΚΕΔ και η παρουσία στο VAR ενός άπειρου 32χρονου Αλβανού διαιτητή στο Άρης – ΠΑΟΚ για την πρεμιέρα των Play-offs.

O επίσημος ΠΑΟΚ έχει αντιδράσει, κυρίως, ο Ραζβάν Λουτσέσκου, πολλές φορές με τις αποφάσεις του VAR, που έχει στερήσει βαθμούς (αποκορύφωμα το λάθος του Τζήλου στο Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 2-2) κατά τη διάρκεια των αγώνων. Το τι μπορεί να προκύψει στο Άρης – ΠΑΟΚ της πρεμιέρας των Play-offs ουδείς μπορεί να το προβλέψει και θα εξηγήσουμε παρακάτω το γιατί.

Η ΚΕΔ ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής (17/3) τους διαιτητές για την αναμέτρηση Άρης-ΠΑΟΚ και εκτός από τον άγνωστο στο ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό, Σουηδό διαιτητή Μοχάμεντ Αλ Χακίμ, φέρνει και τον Αλβανό Τζουχίν Τσάτζια στο VAR.

Στο άκουσμα του ονόματος του 32χρονου Αλβανού διαιτητή από τα Τίρανα, ο οποίος σύμφωνα με το επαγγελματικό του προφίλ στο LinkedIn πήρε πιστοποίηση από την UEFA για το VAR μόλις τον περασμένο Ιανουάριο, πολλοί ήταν εκείνοι οι οποίοι παραξενεύτηκαν. Όχι άδικα....

Η απάντηση το ερώτημα γιατί μαζί με τον Μοχάμεντ Αλ Χακίμ δεν έρχεται στη Θεσσαλονίκη κι ένας συμπατριώτης του για το χειρισμό του VAR, αντίθετα επιλέχθηκε ένας Αλβανός διαιτητής είναι απλή.

H ΚΕΔ «αναγκάστηκε» να πάει στην επιλογή του Αλβανού Τζουχίν Τσάτζια, που ορίστηκε να είναι ο «VARίστας» στο Άρης-ΠΑΟΚ της Κυριακής (19/3) για την πρεμιέρα των Play-offs, από την στιγμή που στη Σουηδία δεν χρησιμοποιείται το VAR!

Ναι, καλά διαβάσατε, η Allsvenskan (πρώτη κατηγορία της Σουηδίας) ανήκει σε μια μειοψηφία πρωταθλημάτων στην Ευρώπη που δεν έχουν VAR - την ίδια στιγμή ένα μεγάλο μέρος των σουηδικών ομάδων, εννιά για την ακρίβεια, επιμένουν να είναι κατά της εισαγωγής του μοντέλου διαιτησίας με την συνδρομή του Video Assistant Referee.

Η UEFA δεν σκοπεύει να ασκήσει πιέσεις την Σουηδική ομοσπονδία ποδοσφαίρου προς την κατεύθυνση της εισόδου του VAR στο πρωτάθλημα, αλλά προειδοποιεί ότι μπορεί να αποτελέσει σοβαρό εμπόδιο για τους Σουηδούς διαιτητές στην Ευρώπη. Κι ένας από τους διεθνείς διαιτητές είναι και ο Μοχάμεντ Αλ Χακίμ.

«Το ερώτημα είναι πόσοι θα είναι κατάλληλοι να παίζουν στην Ευρώπη στο μέλλον αν δεν το κάνουν με το VAR και στα εντός έδρας παιχνίδια, καθώς σε ό,τι αφορά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ ενός διαιτητή που παίζει με VAR σε καθημερινή βάση στο εγχώριο πρωτάθλημα και αυτού που δεν το κάνει. Υπάρχει σύγχυση», διερωτήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο ο γενικός γραμματέας της UEFA, Θόδωρος Θεοδωρίδης, μιλώντας στο «SVT Sport».

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα