ΑΕΚ: Δύσκολη κλήρωση, ευκαιρία για αντίδραση και κυριαρχία!

ΑΕΚ: Δύσκολη κλήρωση, ευκαιρία για αντίδραση και κυριαρχία!

ΑΕΚ: Δύσκολη κλήρωση, ευκαιρία για αντίδραση και κυριαρχία!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει (και) στο πρόγραμμα των play-offs που ήταν ταμάμ για Ολυμπιακό, στο πρώτο ματς με τον Παναθηναϊκό και τη σημασία του και έχει υστερόγραφα.

Αν μη τι άλλο η κλήρωση του μίνι και απόλυτα απαιτητικού πρωταθλήματος των play-offs ήταν κομμένη και ραμμένη στα μέτρα που θα την επιθυμούσε ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής (ο οποίος στην καλύτερη χρονιά σε επίπεδο ανταγωνισμού απαξιώνει το ίδιο το προϊόν που έπρεπε να απογειώνει) για την ομάδα του. Όλο το πρόγραμμα για τον Ολυμπιακό όπως αυτό προέκυψε από την κλήρωση, αναμφισβήτητα, είναι ταμάμ για την ομάδα του Μίτσελ. Καλύτερα δεν γίνεται και τουλάχιστον το αναγνώρισαν και οι ίδιοι. Συμβαίνουν και αυτά φυσικά αλλά είναι λογικό να μη το προσπέρασε κανείς έτσι απλά με το που έγινε γνωστό συνολικά το πρόγραμμα των play-offs. Ειδικά οι πρώτες τρεις αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων.

Στο τέλος της κουβέντας όμως πάντα θα καταλήγουμε στο: όλοι παίζουν με όλους! Ισχύει αλλά πάντα παίζει ρόλο και η κλήρωση αρκεί να την εκμεταλλευτείς: κοινώς να κερδίσεις τον βατό αντίπαλο και να εκμεταλλευτείς το αποτέλεσμα, όποιο κι αν είναι αυτό, στα ντέρμπι που θα διεξάγονται την ίδια μέρα... Όπως ισχύει δεδομένα για τον Ολυμπιακό από την πρεμιέρα της διαδικασίας. Διότι όποιος και να κερδίσει (πόσο μάλλον να 'ρθει ισόπαλο το αποτέλεσμα) στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό, αν οι «ερυθρόλευκοι» βγάλουν με νίκη την υποχρέωσή τους με τον Βόλο, θα είναι κερδισμένοι στην πρώτη αγωνιστική...

Εντύπωση σε πάρα πολύ κόσμο προκάλεσε και το γεγονός ότι κάποιες ομάδες έχουν στο πρόγραμμα διπλά σερί ματς εντός τη στιγμή που ομάδες (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρης νομίζω) έχουν δυο σερί εκτός και δεν έχουν κολλητά δυο αγωνιστικές υποχρεώσεις στην έδρα τους. Εδώ επιτρέψτε μου να σημειώσω ότι δεν έχω ιδέα πως έγινε η κλήρωση και τι σημαίνει αυτό το «ηλεκτρονική». Στην Ελλάδα είμαστε και πάντα η καχυποψία με αυτούς που 'χουμε να κάνουμε θα είναι στα ύψη, απόλυτα αναμενόμενα και δικαιολογημένα βεβαίως – βεβαίως, έχουν δώσει τόσα δικαιώματα που αυτό έλειπε. Ωστόσο δεν γίνεται να αλλάξει κάτι πλέον, δεν θα γίνουμε ντετέκτιβ και για τις κληρώσεις, πάμε λοιπόν παρακάτω.

Ας εστιάσουμε στην ΑΕΚ και στο πρόγραμμα της ομάδας για τα πιο απαιτητικά play-offs στην ιστορία της συγκεκριμένης διαδικασίας για τη Superleauge όπου τέσσερις (για κάποιους τρεις, για μένα τέσσερις) ομάδες μπαίνουν με αξιώσεις για να διεκδικήσουν στα ίσα το πρωτάθλημα! Αναμφισβήτητα δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος, είτε φίλος είτε εχθρός, ο οποίος να θεωρεί ότι η κλήρωση ήταν καλή για την Ένωση. Προσωπικά όμως προτιμούσα μετά την ήττα της ομάδας από τον Ολυμπιακό στην Νέα Φιλαδέλφεια να ξεκινήσει με ντέρμπι (και μάλιστα ήθελα εκτός έδρας, όσο πιο δύσκολο γίνεται) προκειμένου να της δίνεται η ευκαιρία για αντίδραση που θα πείσει και πάλι τους πάντες στο εσωτερικό της ομάδας.

Το πρόγραμμα της ΑΕΚ και τα δυο κολλητά ντέρμπι

Ο Αραούχο κάνει τάκλιν στον Παλάσιος

Η λογική μου είναι η εξής: έπειτα από μία δυνατή στραβή όπως ήταν η ήττα από τον Ολυμπιακό (έστω και άτυχη και μάλλον άδικη βάση της εικόνας των δυο ομάδων) αντιδράς και διορθώνεις σε απόλυτο βαθμό την κατάσταση με μια αντίστοιχα δυνατή καλή, μια νίκη σε μεγάλο και υψηλών απαιτήσεων ματς. Τέτοιο είναι αυτό που έρχεται την Κυριακή στην Νέα Φιλαδέλφεια με τον Παναθηναϊκό όπως αποδεικνύουν από μόνα τους τα δεδομένα που έχουμε πριν την αναμέτρηση αυτή. Η ΑΕΚ φιλοξενεί τη μοναδική ομάδα που την προσπερνάει στη βαθμολογία, τους «πράσινους», σε ένα ντέρμπι που επιβάλλεται να κερδίσει για περισσότερους από έναν λόγους. Μοιάζει λίγο με το μεταξύ τους ματς στο ίδιο γήπεδο στην κανονική ροή του πρωταθλήματος.

Διότι και τότε η απαίτηση για νίκη της ΑΕΚ ήταν τεράστια και η πίεση όλη δική της. Έπρεπε να επικρατήσει για να ολοκληρώσει την αντεπίθεσή της και να σβήσει τη διαφορά που είχε πάρει ο Παναθηναϊκός αφήνοντάς της στο -8. Έτσι κι έγινε με αποτέλεσμα να έχουμε μπροστά μας μια διαδικασία, αυτή των play-offs, που δεν έχουμε ζήσει ποτέ ξανά στο παρελθόν σε επίπεδο ενδιαφέροντος. Επιπρόσθετα και πάλι η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αν χάσει δεν... χάνεται, δεν καταστρέφεται και σε καμία των περιπτώσεων δεν θα μείνει εκτός διεκδίκησης τίτλου. Ωστόσο από δω και πέρα κάθε απώλεια και ήττα μετράει τη στιγμή που θα πληγώνει και το πνευματικό κομμάτι, το ψυχολογικό, ενόψει των ντέρμπι που έχει συνέχεια η διαδικασία αυτή!

Κακό για την ΑΕΚ μαντάτο είναι πως στα... καπάκια, μετά τη διακοπή ημερολογιακά και όχι αμέσως, αλλά στην επόμενη αγωνιστική των play-offs, έχει την υποχρέωση να δώσει πάλι ντέρμπι. Τούτη τη φορά θα παίξει στην Τούμπα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ που όπως και να 'χει το πρώτο αποτέλεσμά του με αντίπαλο τον Άρη, δεν θα 'χει τελειώσει από τις ελπίδες για πρώτη (ή έστω δεύτερη) θέση και αν προέρχεται από στραβή θα συνιστά για εκείνους το ματς σούπερ-τελικό της διαδικασίας του μίνι αυτού πρωταθλήματος. Βέβαια πάντα είναι διπλές οι όψεις του νομίσματος. Όσο μεγαλύτερος ο βαθμός δυσκολίας, τόσο μεγαλύτερη και η ευκαιρία για κυριαρχία. Αφού καταλαβαίνουμε τι θα σημαίνει σε όλα τα επίπεδα να ξεκινήσει η ΑΕΚ στα play-offs με νίκες σε αυτά τα δυο ντέρμπι...

Πρόκειται για ευκαιρία αντίδρασης και κυριαρχίας το πρόγραμμα των πρώτων δυο αγωνιστικών της ΑΕΚ και έως εκεί! Ο βαθμός δυσκολίας ανταπόκρισης είναι στα ύψη, γι' αυτό και θα της δώσει πολλά αν επικρατήσει στα δυο αυτά ντέρμπι, τη στιγμή που ακολουθούν μετά το παιχνίδι στην Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ δυο βατά ματς (εύκολα δεν υπάρχουν ούτως ή άλλως) με τον Βόλο εκτός και τον Άρη εντός στην πρώτη βδομάδα με τρία σερί ματς τον Απρίλιο (στις 2, 5 και 9 του ίδιου μήνα τα ματς αυτά). Το υπέροχο είναι το κλείσιμο μιας και το τελευταίο ματς είναι με τον Βόλο εντός στις 14 του Μάη, ότι πρέπει για γιορτή τίτλου, αν και αυτό συνιστά προσωπική ευχή και επιθυμία, έως τότε έχουμε μπόλικο δρόμο για να διανύσουμε και να τα καταφέρουμε!

Ο Ματίας Αλμέιδα δίνει οδηγίες στους παίκτες του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Υγ: Τώρα που φτάσαμε στα play offs και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ για την ΑΕΚ, τον Ματίας Αλμέιδα και γενικά τον κόσμο, θα είναι όλοι διαθέσιμοι και αυτό είναι ότι πιο σημαντικό σε τόσα και τέτοια παιχνίδια... Τώρα πρέπει να παίξει μπάλα και το ρόστερ, το ποιοτικό βάθος αυτού εννοώ, αφού αποδεδειγμένα το διαθέτει ο Δικέφαλος συγκριτικά με τους βασικούς ανταγωνιστές της! Ειδικά στις εβδομάδες με τρία ματς σε οκτώ μέρες τη στιγμή που θυμίζω ΑΕΚ και Ολυμπιακός έχουν από μια σημαντική αναμέτρηση ενδιάμεσα μεταξύ τους για τον θεσμό του Κυπέλλου και την ρεβάνς του 3-0 στην Νέα Φιλαδέλφεια υπέρ της Ένωσης. Στο κατάλληλο timing θα έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του ο Αργεντινός τεχνικός που 'χει ήδη αποδείξει ότι γνωρίζει πως να εκμεταλλευτεί όλο το ρόστερ του.

Υγ2: Έπαιζε με τον Βόλο και κέρδισε ο ΠΑΟΚ ενώ υπάρχει φάση που είναι πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων και δεν δόθηκε. Τι ακούσαμε από Λουτσέσκου; Για το κατεστημένο της Αθήνας και τη διαιτησία. Το VAR το αναφέρει μόνο σε δυο φάσεις κατά της ομάδας του, σε ισάριθμες που λειτούργησε υπέρ του δεν έβγαλε -φυσικά- κιχ. Έχουμε εμπεδώσει ότι δεν υπάρχει κανείς να κάνει κουμάντο και να ...μαζέψει τον Ρουμάνο τεχνικό στην ομάδα που εργάζεται, εκείνος το κάνει συνέχεια με σκοπό και για ενδοοικογενειακά ζητήματα που αφορούν τον ΠΑΟΚ και δεν μας απασχολεί. Όμως πρέπει να έχει και ένα όριο όλη η κατάσταση και δεν γίνεται να υπάρχει τέτοια ατιμωρησία για τον τεχνικό του ΠΑΟΚ...

Υγ3: Δεν απασχόλησε κανέναν από το team του Αλμέιδα το πρόγραμμα, για έναν λόγο όπως οι ίδιοι μεταξύ τους υποστηρίζουν (και με τους ποδοσφαιριστές τους), όποια κι αν είναι η σειρά των αγώνων στο τέλος της ημέρας ο καλύτερος θα επικρατήσει στη μίνι αυτή διαδικασία.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...