Ολυμπιακός: Μόνο αυτή η ομάδα μπορούσε να κάνει τέτοιο διπλό!

Ολυμπιακός: Μόνο αυτή η ομάδα μπορούσε να κάνει τέτοιο διπλό!

bet365

Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα Πρωταθλητισμού και αυτό το 1-3 στην Opap Arena έστειλε το πιο ηχηρό μήνυμα από ποτέ σε αυτό το χρονικό σημείο! Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ήταν μία μεγάλη βραδιά για τον Ολυμπιακό. Μία σπουδαία και πολύ σημαντική Κυριακή. Διότι ήρθε η πρώτη νίκη του σε ντέρμπι για φέτος φυσικά και μάλιστα στην έδρα της ΑΕΚ με αυτό το εμφατικό 1-3. Μία πολύ κομβική νίκη απέναντι σε έναν δυνατό και άκρως ανταγωνιστικό φυσικά αντίπαλο.

Το βράδυ του Σαββάτου γράψαμε από αυτήν εδώ τη διαδικτυακή γωνιά την ανάγκη και την υποχρέωση του Ολυμπιακού να σταθεί και να παίξει ως Πρωταθλητής απέναντι στην ΑΕΚ. Και φυσικά να πάρει το ματς αυτό στην Opap Arena. Τόσο απλά και τόσο κατηγορηματικά διότι άλλο είναι το -9 - εάν ερχόταν η ήττα - και άλλο το -3 από την ΑΕΚ και το -5 από την κορυφή. Και αυτό έγινε! Ήρθε η νίκη και το -3 από την ΑΕΚ στη βαθμολογία.

Ο Ολυμπιακός πήγε στην έδρα της ΑΕΚ και πήρε ένα τεράστιο διπλό με τον δικό του τρόπο. Με τη δική του σφραγίδα. Γιατί εάν μία ομάδα θα μπορούσε να το κάνει αυτό εκείνη ήταν μόνο ο Ολυμπιακός. Μόνο αυτή η ομάδα. Αυτή η ομάδα Πρωταθλητισμού που απλά αυτό κάνει κάθε σεζόν. Ναι στο α' μέρος ο Ολυμπιακός δέχθηκε μεγάλη πίεση.

Ναι η εικόνα του δεν ήταν τόσο πειστική. Ναι είχε τα προβλήματά του σε επίπεδο κυκλοφορίας. Όμως έπαιξε εξαιρετικά στην κόντρα και με τα ατού του, ήταν αποτελεσματικός, έκανε λιγότερα λάθη στα μετόπισθεν για τέτοιο ματς και δέχθηκε γκολ μόνο όταν έμεινε με 10. Ο Ολυμπιακός έστειλε το πλέον ηχηρό μήνυμα. Το πιο ηχηρό μήνυμα από ποτέ σε αυτή τη χρονική συγκυρία!

ΜΠΙΕΛ1

Σκεφτείτε επίσης πως ο Ολυμπιακός έπαιζε με 10 παίκτες για σχεδόν 25 λεπτά σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Και ακόμα και όταν δεν ήταν τόσο καλά στο ματς κυρίως στο α' 45λεπτο πάλι είχε φάσεις.

Το «τρίγωνο» που έβγαλε τρία γκολ!

Είναι φοβερό πως στην κόντρα ο Ολυμπιακός εξέθεσε τόσο - αγωνιστικά πάντα φυσικά - την άμυνα της ΑΕΚ που είχε επιλέξει να μείνει τόσο ψηλά και να πρεσάρει. Στο 0-1 ο Κανός συνεργάζεται με τον Μπακαμπού και ο Μπιέλ κάνει το 0-1 με την κόντρα του Μουκουντί.

Στο 0-2 ο Ολυμπιακός βγάζει γκολ από φάση λίγο έξω από την περιοχή του. Κόψιμο Σαμασέκου, μπαλιά Φορτούνη και ο Μπακαμπού έσπασε το... ρόδι σκοράροντας σε ντέρμπι (φτάνοντας τα 13 γκολ και τις 2 ασίστ στη Stoiximan Super League 1 ενώ μέχρι πρότινος δεν είχε σκοράρει σε μεγάλο ματς στην ελληνική Λίγκα) με εξαιρετικό διπλό στοπάρισμα και τελείωμα. Το 0-3 επίσης φοβερό. Ντρίμπλα Φορτούνη κοντά στο πλάγιο, μπαλιά στον Μπακαμπού και ο Κανός από κοντά το 0-3.

Δηλαδή μία τριάδα παικτών λειτούργησε υποδειγματικά στις φάσεις αυτές (στα 2 από τα 3 γκολ ήταν ίδιοι παίκτες) για να βγει αυτό το 0-3 (με το ματς βέβαια να τελειώνει στο 1-3). Και προσωπικά θεωρώ παρά τις φάσεις που είχε η ΑΕΚ εάν ο Ολυμπιακός δεν είχε μείνει με παίκτη μείον δεν θα είχε δεχθεί το ένα αυτό τέρμα. Φυσικά και σε τέτοια και δύσκολα ματς θέλεις και την τύχη με το μέρος του και το επισημαίνω υπό το πρίσμα της φάσης του 0-1 που βρήκε η μπάλα στον Μουκουντί.

Μεγάλο credit φυσικά στον κόουτς Μίτσελ. Πολύ μεγάλο για ένα σπουδαίο διπλό. Και ας είχε πει ίδιος ο Ισπανός τεχνικός ότι στα καλά ευθύνονται πάντα οι παίκτες του και στα άσχημα μόνο εκείνος αλλά εδώ έχει διαχειριστεί το ματς σε σημαντικό του διάστημα πολύ καλά.

Εάν δε δεχθούμε πως η Opap Arena ήταν η πιο δύσκολη έδρα με δεδομένο το background των αποτελεσμάτων της ομάδας του Αλμέιδα ο Μίτσελ και οι παίκτες του Ολυμπιακού έδωσαν τα κατάλληλα μαθήματα για το πώς παίζεις ένα τέτοιο παιχνίδι. Μας έδειξαν πως το αγωνιστικό μάθημα με το σκορ 3-0 στο Novibet Κύπελλο το έμαθαν για τα καλά. Και - όπως είπε και ο ίδιος ο Ίβηρας τεχνικός - έδωσαν απαντήσεις.

Υ.Γ. Ασχέτως των παραπόνων του Ολυμπιακού εμένα ο Ιταλός ρέφερι Μαριάνι δεν μου άρεσε στο πως διαχειρίστηκε φάσεις με φάουλ και κάρτες. Δεν μου έβγαλε καθαρό μυαλό και σωστή προσέγγιση των φάσεων. Σίγουρα ο Άμραμπατ θα μπορούσε να είχε δει 2η κίτρινη για το σπρώξιμο στον Ρέαμπτσιουκ.

Υ.Γ. 2 Δεν τα έβαζε με τον Παναθηναϊκό αλλά το έβαλε με την ΑΕΚ. Ο Σέρτζι Κανός αποδεικνύεται λίρα εκατό και ο πιο επιδραστικός εξτρέμ του Μίτσελ αυτή τη στιγμή.

Υ.Γ. 3 Φυσικά πολλά μπράβο στον κόσμο που έδειξε εμπράκτως τη στήριξή του και πριν το ΑΕΚ - Ολυμπιακός αλλά και μετά. Πλέον το Πρωτάθλημα έχει πάρει... φωτιά και ο Ολυμπιακός δείχνει πως είναι εδώ. Και ναι ήταν μία πολύ σημαντική νίκη αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.