Βερόν: Όταν έφτασε κοντά στην μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό

Βερόν: Όταν έφτασε κοντά στην μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό

bet365

Ανήμερα των γενεθλίων του μεγάλου Χουάν Σεμπάστιαν Βερόν κάνουμε μία... βουτιά στο παρελθόν για να θυμηθούμε την περίοδο που έφτασε κοντά στην μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό.

Ο θρύλος της Αργεντινής και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Χουάν Σεμπάστιαν Βερόν γίνεται σήμερα 48 ετών. Μπορεί να έχει πλέον ολοκληρώσει την ποδοσφαιρική του καριέρα, ωστόσο έχει μείνει κοντά στον χώρο του ποδοσφαίρου υπηρετώντας το πλέον από άλλο μετερίζι, αφού βρίσκεται στην θέση του προέδρου της αγαπημένης του Εστουντιάντες εδώ και σχεδόν μία δεκαετία, ξεκινώντας την θητεία του εκεί πριν ακόμα αποσυρθεί οριστικά.

Μία από τις ιστορίες που συνοδεύουν την τεράστια ποδοσφαιρική του καριέρα, η οποία αφορά και τη δική μας χώρα, είναι εκείνη που αναφέρεται στην περίοδο που έφτασε κοντά στην μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό το 2007.

Τότε ο Χουάν Σεμπάστιον Βερόν ήταν σε ηλικία 32 ετών και είχε επιστρέψει στην Αργεντινή αφότου φόρεσε τις φανέλες των Πάρμα, Λάτσιο, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι και Ίντερ κερδίζοντας μία Premier League (2003 με Μαν.Γιουνάιτεντ), δύο Serie A (2000 με Λάτσιο και 2006 με Ίντερ), ένα Κύπελλο UEFA (1999 με Πάρμα), ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης (2000 με Λάτσιο) και τρία Κύπελλα Ιταλίας (1999 με Πάρμα, 2000 με Λάτσιο και 2005 με Ίντερ). Ήταν ακόμα εν ενεργεία διεθνής με την εθνική Αργεντινής, της οποίας τελικά φόρεσε την φανέλα 72 φορές σκοράροντας εννέα γκολ.

Ο Παναθηναϊκός είχε χάσει το πρωτάθλημα, αλλά και την δεύτερη θέση που οδηγούσε στα προκριματικά του Champions League από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, βρισκόταν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, που τελικά έχασε με 2-1 από την Λάρισα και είχε αποκλειστεί από το Κύπελλο UEFA στην φάση των «32» σε διπλά παιχνίδια από την Λανς. Στον πάγκο της ομάδας βρισκόταν ο Βίκτορ Μουνιόθ που είχε πάρει την θέση του Χανς Μπάκε, που ξεκίνησε τη σεζόν, ο οποίος τελικά έφυγε στο φινάλε της χρονιάς.

Οι δηλώσεις του πατέρα του και οι διαπραγμετεύσεις που δεν τελεσφόρησαν

Την επιβεβαίωση για την υπάρξη των συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών είχε κάνει ο ίδιος ο πατέρας του παίκτη, Χουάν Ραμόν Βερόν, ο οποίος είχε φορέσει την φανέλα του Παναθηναϊκού για μία τριετία (1972-1975), η μοναδική ομάδα που έπαιξε στην Ευρώπη, ο οποίος σε δηλώσεις του στην τότε εφημερίδα «πράσινη» τον Απρίλιο του 2007 τόνισε πως:

«Επίσημη πρόταση δεν έχουμε. Δεν έχει φτάσει κάποιο έγγραφο στα χέρια μου ή στου Σεμπάστιαν. Όμως, μιλάω με ανθρώπους του Παναθηναϊκού στο τηλέφωνο και είμαστε σε καλό δρόμο. Στο τηλέφωνο ήταν ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού ο οποίος μιλάει άριστα ισπανικά και τη σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά. Τόσο εγώ όσο και ο Σεμπαστιάν θα εξετάσουμε πολύ προσεκτικά την πρόταση του Παναθηναϊκού και θα μιλήσουμε πρώτα οι δύο μας και μετά με τον σύλλογο για το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό».

Ο Αργεντινός μέσος έμενε ελεύθερος το καλοκαίρι που ακολουθούσε κι έτσι οι «πράσινοι» δεν είχαν να τα βρουν και με την ομάδα, βγάζοντας ένα σημαντικό εμπόδιο από την μέση, αφού έτσι δεν θα χρειαζόταν να πληρώσουν χρήματα για την μεταγραφή του δίνοντας... βάρος μόνο στο συμβόλαιο του παίκτη.

Ο Χουάν Σεμπάστιαν Βερόν ήθελε να επιστρέψει τότε στην Ευρώπη και να παίξει ξανά σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις ενώ ο πατέρας του αποκάλυψε πως σε κατ' ιδίαν τους συζητήσεις του είχε αποκαλύψει πως θα του άρεσε πολύ να παίξει στον Παναθηναϊκό και πως θα ερχόταν στην Ελλάδα μόνο γι' αυτόν τον σύλλογο.

Ωστόσο, φαίνεται πως οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών τελικά δεν ευδοκίμησαν με τον ποδοσφαιριστή να μένει στην Εστουντιάντες και να συνεχίζει την καριέρα του στο πρωτάθλημα της Αργεντινής μέχρι και τον Μάιο του 2017, που έβαλε οριστικά τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα