Βόλος: Μέσα σε έξι χρόνια από τη Γ' Εθνική στα play offs της Super League!

Βόλος: Μέσα σε έξι χρόνια από τη Γ' Εθνική στα play offs της Super League!

bet365

Ο Βόλος έγραψε ιστορία καθώς μέσα σε διάστημα έξι χρόνων από την ίδρυση του κατάφερε να σκαρφαλώσει από τη Γ' Εθνική μέσα στην πρώτη εξάδα της Super League και να «χτυπάει» πλέον ακόμα και την πόρτα της Ευρώπης!

Ο στόχος επετεύχθη καθώς μετά το χθεσινό ισόπαλο αποτέλεσμα του Ατρόμητου στην Τρίπολη, ο Βόλος κλείδωσε τη συμμετοχή του στα play offs της Super League! Τις τελευταίες δύο σεζόν ο πήχης για την ομάδα της Μαγνησίας είχε ανέβει και κανείς δεν έκρυβε πως επιτυχημένη θα ήταν η χρονιά κατά την οποία οι κυανέρυθροι θα έμπαιναν στην πρώτη εξάδα της Stoiximan Super League.

Φέτος ο Βόλος είχε χωρίς καμία αμφιβολία το πιο ποιοτικό ρόστερ της σύντομης ιστορίας του, παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της σεζόν οι Βολιώτες έχασαν δύο από τις κορυφαίες τους μονάδες. Τους Τομ Φαν Βέερτ και Πάολο Φερνάντες που πήραν μεταγραφή στην ΑΕΚ. Και τελικά αυτή τη φορά οι κυανέρυθροι, με τον Κώστα Μπράτσο στο τιμόνι να παίρνει μεγάλο μερίδιο από την επιτυχία, τα κατάφεραν.

Ο ισχυρός άνδρας του Βόλου, Αχιλλέας Μπέος κατάφερε από το 2017 και από τα... αλώνια της Γ' Εθνικής να οδηγήσει την ομάδα μέσα σε δύο μόλις χρόνια στη μεγάλη κατηγορία, να καθιερώσει στη συνέχεια τον σύλλογο της Μαγνησίας στη Super League και μέσα σε μία εξαετία το κυανέρυθρο σύνολο θα βρεθεί στα φετινά play offs!

Το επόμενο βήμα θα είναι η προσπάθεια της εξόδου στην Ευρώπη. Κάτι που ως στόχος ναι μεν είναι δύσκολος, αλλά όχι απίθανος για τη σεζόν που διανύουμε, με την πέμπτη θέση να δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Σε κάθε περίπτωση, ο Βόλος γράφει ιστορία, όπως είχε τονίσει σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Gazzetta ο Αντόνιο Λούνα, έχοντας σκαρφαλώσει μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα στην πρώτη εξάδα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ας θυμηθούμε πως...

Και εγένετο ΝΠΣ Βόλος

Και εγένετο ΝΠΣ Βόλος

Back to back άνοδος

Back to back άνοδος

Η πρώτη χρονιά στα σαλόνια

Η πρώτη χρονιά στα σαλόνια

Πρώτος στα play outs

Πρώτος στα play outs

Ο πήχης ανέβηκε

Ο πήχης ανέβηκε

Ο στόχος επετεύχθη

Ο στόχος επετεύχθη

Το 2017 παίρνοντας τη θέση της Πύδνα Κίτρους, ιδρύθηκε ο ΝΠΣ Βόλος, ο οποίος συμμετείχε στον τέταρτο όμιλο της Γ' Εθνικής τη σεζόν 2017-2018 ξεκινώντας από το πρωτάθλημα της τρίτης κατηγορίας την πορεία του με έδρα το ανακαινισμένο Δημοτικό Στάδιο της Νεάπολης. Προπονητής ο Ισπανός Χουάν Φεράντο και με δυνατό ρόστερ για τα δεδομένα της κατηγορίας, οι Βολιώτες με 20 νίκες σε 24 αγωνιστικές πήραν πανηγυρικά την πρώτη θέση και στα μπαράζ ανόδου τερματίζοντας πίσω από τον Ηρακλή πήραν το εισιτήριο της ανόδου στη Football League.

Την επόμενη σεζόν (2018-2019), στόχος ήταν να διεκδικήσει τη δεύτερη σερί άνοδο στα σαλόνια της Super League, έχοντας διαμορφώσει ένα ανταγωνιστικό ρόστερ και φυσικά διατηρώντας στην τεχνική ηγεσία τον Φεράντο. Και όχι μόνο οι Βολιώτες κατάφεραν να φανούν ανταγωνιστικοί αλλά με 18-6-6 κατέκτησαν την πρώτη θέση με πέντε βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Πλατανιά, πανηγυρίζοντας την απευθείας άνοδό τους στη Super League δύο χρόνια μετά την ίδρυσή τους!

Τη σεζόν 2019-2020 ο Βόλος ξεκίνησε στη Super League ως νεοφώτιστος με στόχο φυσικά την παραμονή στην κατηγορία. Και ανταποκρίθηκε παρά το γεγονός ότι μέσα στη σεζόν ο Φεράντο αποχώρησε από το τιμόνι λόγω ενός προβλήματος που αντιμετώπιζε στο μάτι. Ο συμπατριώτης του Αλμπέρτο Γκαγέγο που τον διαδέχθηκε δεν μπόρεσε να μείνει για πολύ, αλλά στο τέλος της σεζόν η ομάδα της Μαγνησίας κατάφερε να κρατηθεί σχετικά εύκολα στην πρώτη της χρονιά στη μεγάλη κατηγορία.

Η δεύτερη σεζόν του Βόλου στη Super League (2020-2021) ξεκίνησε με στόχο την εύκολη παραμονή και μετά ό,τι καλύτερο. Το κυανέρυθρο σύνολο συνέχισε πιστό στο ισπανικό μοντέλο, αυτή τη φορά με τον νεαρό Άνχελ Λόπεθ στον πάγκο και με το σπαθί του κατάφερε να κοιτάξει στα μάτια ακόμα και τους μεγάλους παίρνοντας αποτελέσματα απέναντι σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Με λίγη τύχη και κάποια καλύτερα αποτελέσματα θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και τη διεκδίκηση της εισόδου στα play offs, ενώ στα play outs που ακολούθησαν, ο Βόλος τερμάτισε πρώτος ολοκληρώνοντας τη σεζόν με τον Κώστα Μπράτσο στο τιμόνι καθώς ο Λόπεθ αποχώρησε.

Την περσινή σεζόν (2021-2022) ο Βόλος συνεχίζοντας να επιμένει «ισπανικά» στον πάγκο, προσλαμβάνει στην τεχνική ηγεσία έναν ακόμα ελπιδοφόρο προπονητή από την Ιβηρική, τον Γκιγέρμο Αμπασκάλ. Με ακόμα πιο ενισχυμένο ρόστερ, οι Θεσσαλοί ξεκινούν εκπληκτικά με ένα σερί νικών το πρωτάθλημα εντυπωσιάζοντας τους πάντες, με στόχο από το καλοκαίρι να «χτυπήσουν» μια θέση στα play offs. Η συνέχεια, ωστόσο, δεν ήταν ανάλογη με τον Αμπασκάλ να αποχωρεί και τον Μπράτσο να αναλαμβάνει ξανά τα ηνία, συμμαζεύοντας τακτικά το κυανέρυθρο σύνολο. Αν δεν είχε γίνει αυτή η αγωνιστική κοιλιά και αν δεν είχαν έρθει κάποια στραβά αποτελέσματα λόγω ατομικών λαθών, τότε οι Βολιώτες σίγουρα θα είχαν παλέψει ως το τέλος την είσοδο στην εξάδα.

Με τον πήχη να έχει ανέβει, όλοι μέσα στην ομάδα, κατά την περίοδο της προετοιμασίας το έλεγαν ευθέως. Ότι ο Βόλος φέτος θα κάνει αυτό το επόμενο βήμα που είχε ως στόχο τα τελευταία χρόνια, κι αυτή τη φορά θα πετύχει τον σκοπό του με πλασάρισμα στην τελική εξάδα. Η επιλογή του Γάλλου τεχνικού Οσβάλντ Τανσό ήταν λανθασμένη, αλλά στον Βόλο το αντιλήφθηκαν πολύ γρήγορα, από την πρώτη κιόλας αγωνιστική. Ο Κώστας Μπράτσος που είχε αποδείξει με πράξεις την προπονητική του ικανότητα τις προηγούμενες φορές έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη του Αχιλλέα Μπέου και των ιθυνόντων του Βόλου, καθιερώθηκε ως πρώτος προπονητής. Και με το αναβαθμισμένο ρόστερ και παρά τις απώλειες των Φαν Βέερτ και Φερνάντες στην πορεία, οι Βολιώτες με το σπαθί τους διατηρήθηκαν μέσα στην πρώτη εξάδα στην εξέλιξη της κανονικής διάρκειας της σεζόν επιτυγχάνοντας τον στόχο της συμμετοχής στα play offs.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi