Μουρίνιο: Οι οπαδοί της Ρόμα φώναζαν τον Στάνκοβιτς «τσιγγάνο» κι εκείνος τους ζήτησε να σταματήσουν (vid)

Ο Μουρίνιο υπερασπίστηκε τον πρώην παίκτη του, Ντέγιαν Στάνκοβιτς

bet365

Ο Ζοσέ Μουρίνιο βγήκε μπροστά για να υπερασπιστεί τον πρώην παίκτη του και νυν προπονητή της Σαμπντόρια, Ντέγιαν Στάνκοβιτς, ο οποίος άκουσε τους οπαδούς της Ρόμα να τον αποκαλούν υποτιμητικά «τσιγγάνο».

Η Ρόμα επικράτησε της Σαμπντόρια πιο δύσκολα απ' ό,τι δείχνει το τελικό 3-0, σε ένα παιχνίδι που στιγματίστηκε από τα ρατσιστικά συνθήματα των οπαδών των Τζιαλορόσι προς τον προπονητή των Μπλουτσερκιάτι, Ντέγιαν Στάνκοβιτς.

Ο παλαίμαχος μέσος της Λάτσιο και της Ίντερ βρέθηκε στο στόχαστρο μερίδας των τιφόζι της Curva Sud, οι οποίοι και άρχισαν να τον φωνάζουν «τσιγγάνο» από την εξέδρα, με τον ίδιο να απαντά σαρκαστικά βάζοντας το χέρι του στην καρδιά σαν να έλεγε «ευχαριστώ».

Ο Στάνκοβιτς, όμως, βρήκε «ασπίδα» προστασίας και από τον ομόλογό του στον πάγκο των Ρωμαίων κι άλλοτε προπονητή του, Ζοσέ Μουρίνιο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος είχε τον Στάνκοβιτς στην Ίντερ τη διετία 2008-2010, βγήκε από τον πάγκο του και με μια χαρακτηριστική χειρονομία προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα και ζήτησε από τους οπαδούς της Ρόμα να σταματήσουν.

Μετά το τέλος του ματς, ο Στάνκοβιτς ευχαρίστησε τον «Μου» για την κίνησή του, δηλώνοντας πάντως πως δεν ενοχλήθηκε καθώς είναι περήφανος για τις ρίζες του:

«Θέλετε να μιλήσουμε όντως για τα συνθήματα; Αυτό είναι το μόνο που σας απασχολεί έτσι; Είμαι περήφανος που είμαι τσιγγάνος, δεν προσβλήθηκα. Είναι κάτι για το οποίο είμαι περήφανος και ο Ζοσέ το γνωρίζει. Τον ευχαριστώ για ό,τι έκανε, το λέω τώρα γιατί δεν το πρόσεξα κατά τη διάρκεια του ματς»

 

SERIE A Τελευταία Νέα