Κάλιαρι - Ίντερ 1-3: Ο Λαουτάρο κρατάει... ζωντανούς τους «Νερατζούρι» στη μάχη του τίτλου

Κάλιαρι - Ίντερ 1-3: Ο Λαουτάρο κρατάει... ζωντανούς τους «Νερατζούρι» στη μάχη του τίτλου

bet365

Η Ίντερ έφυγε με το «διπλό» από την έδρα της Κάλιαρι με σκορ 3-1, με τον Λαουτάρο Μαρτίνες να σκοράρει δύο φορές και επανέφερε τη διαφορά από την πρωτοπόρο Μίλαν στους δυο βαθμούς, μια αγωνιστική πριν το φινάλε του πρωταθλήματος. Μείωσε προσωρινά με γκολάρα για τους γηπεδούχους ο Μπάμπης Λυκογιάννης.

Την τελευταία αγωνιστική θα κριθεί η υπόθεση του τίτλου στη Serie A. Η Ίντερ επικράτησε με 3-1 στην έδρα της Κάλιαρι και μείωσε εκ νέου τη διαφορά της από την πρωτοπόρο Μίλαν, η οποία νωρίτερα νίκησε την Αταλάντα, στους δύο βαθμούς (83-81), μια αγωνιστική πριν το «φινάλε» του πρωταθλήματος. Πρωταγωνιστής ο Λαουτάρο Μαρτίνες με δυο γκολ, μείωσε για τους γηπεδούχους ο Μπάμπης Λυκογιάννης.

Στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης ο Σκρίνιαρ μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσαλχάνογλου έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά μετά από παρέμβαση του VAR ακυρώθηκε το γκολ του για χέρι. Οι Μιλανέζοι εν τέλει προηγήθηκαν στο 25' οταν μετά από σέντρα του Πέρισιτς, ο Νταρμιάν στο δεύτερο δοκάρι πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ στον Λυκογιάννη, όμως διαιτητής και VAR δεν εντόπισαν παράβαση. Ο Λαουτάρο Μαρτίνες στο 44' έφτασε κοντά στο γκολ, όμως το σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή σταμάτησε στο δοκάρι.

Ο Αργεντινός «killer» της Ίντερ εξιλεώθηκε λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, στο 50' όταν βγήκε στην αντεπίθεση, έπαιξε με το σώμα τον Αλτάρε και με εξαιρετικό τελείωμα έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στους «Νερατζούρι». Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση, καθώς στο 53' ο Μπάμπης Λυκογιάννης με εξαιρετικό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χαντάνοβιτς. Ο Λαουτάρο «καθάρισε» το ματς στο 84' όταν μετά από ασίστ του Γκαλιαρντίνι νίκησε τον Κράνιο για το 3-1. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 90+1' όταν ο Ντάμφρις σημάδεψε το κάθετο δοκάρι.

Για την τελευταία αγωνιστική την ερχόμενη Κυριακή (22/5, 16:00) η Ίντερ θα υποδεχτεί την Σαμπντόρια, ενώ η Μίλαν θα φιλοξενηθεί από την Σασουόλο του Γιώργου Κυριακόπουλου και θέλει έναν βαθμό για να σηκώσει το πρωτάθλημα. Aπό την πλευρά της η Κάλιαρι για να σωθεί θέλει νίκη στην έδρα της ουραγού και υποβιβασμένης Βενέτσια και εντός έδρας ήττα της Σαλερνιτάνα από την αδιάφορη Ουντινέζε.

Ίντερ: Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι (70' Ντ' Αμπρόσιο), Νταρμιάν (58' Ντάμφρις), Μπαρέλα (58' Γκαλιαρντίνι), Μπρόζοβιτς, Τσαλχάνογλου, Πέρισιτς, Τζέκο (70' Κορέα), Λαουτάρο (86 Σάντσες)

Κάλιαρι: Κράνιο, Μπελανόβα, Καπιτέλι, Αλτάρε (79' Καρμπόνι), Λυκογιάννης, Μάριν (Μπασέλι), Γκράσι, Ντάλμπερτ (86' Περέιρο), Ρογκ (56' Νάντες), Ζοάο Πέδρο, Παβολέτι (56' Μπαλντέ)

Βαθμολογία:

serie a table

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα