Σπέτσια - Λάτσιο 3-4: Λύτρωση με ανατροπή στο 90' για τους αλύγιστους Λατσιάλι (vid)

Νίκος Κικίδης
Σπέτσια - Λάτσιο 3-4: Λύτρωση με ανατροπή στο 90' για τους αλύγιστους Λατσιάλι (vid)

bet365

Τι κι αν βρέθηκε τρεις φορές πίσω στο σκορ; Η Λάτσιο είχε κάθε φορά την απάντηση στις ερωτήσεις που έθετε η Σπέτσια και με γκολ λύτρωσης στο 90΄τελικά έκανε και την ολική ανατροπή (4-3) για να «αγκυροβολήσει» στην πεντάδα.

Ούτε μια, ούτε δυο, αλλά τρεις φορές βρέθηκε πίσω στο σκορ. Ισάριθμες φορές ωστόσο βρήκε και την απάντηση για να ισορροπήσει. Κι αφού έδειξε στη Σπέτσια του (βασικού) Νικολάου πως δεν είχε καμία πρόθεση να λυγίσει, τελικά η Λάτσιο τα πήρε όλα στο φινάλε, αφού με γκολ - λύτρωση του Ατσέρμπι 90΄δραπέτευσε με το τρίποντο (4-3) από τη ματσάρα και πάτησε στην πρώτη πεντάδα της Serie A, με ματς περισσότερο από τη Ρόμα.

Ο αγώνας φάνηκε από την αρχή πως θα ήταν έντονος και πλούσιος θεαματικά, με τη Σπέτσια να ανάβει πρώτη το... φυτίλι και να ανοίγει το σκορ στο 9΄με τον Αμιάν. Στο 33΄ ωστόσο ο Νικολάου υπέπεσε σε πέναλτι και ο Τσίρο Ιμόμπιλε δεν αστόχησε από τα έντεκα βήμα, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Ένα γκολ που επανέφερε την ισορροπία, η οποία όμως έμελλε να διαρκέσει μόλις μερικά δευτερόλεπτα. Στιγμές μετά τη σέντρα τους, οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την αδράνεια των αμυντικών της Λάτσιο και ανάκτησαν το προβάδισμα με τον Αγκουδέλο (35΄), δίνοντας νέα τροπή σε μια αναμέτρηση με φρενήρη ρυθμό και καταιγισμό φάσεων.

Στο 53΄το αυτογκόλ του Πορβεντέλ έφερε ξανά στη ζωή τη Λάτσιο, προτού ο Χριστόφ τη ρίξει και πάλι στα τάρταρα με καρφωτή κεφαλιά στο 56΄. Η Σπέτσια έδειχνε πως ήταν διατεθειμένη να ρίξει σε γκέλα τους Λατσάλι, οι οποίοι ωστόσο στο τελευταίο 25λεπτο παρουσίασαν το σοβαρό τους πρόσωπο και προχώρησαν στην ανατροπή. Αρχικά ο Μιλίνκοβιτς Σάβιτς (68΄) έδωσε ακόμα μια απάντηση για να επαναφέρει την ισορροπία και στο φινάλε ο Ατσέρμπι ολοκλήρωσε τη ρωμαϊκή εποποιία, γράφοντας το τελικό 4-3 με υπέροχη λόμπα (90΄).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SERIE A Τελευταία Νέα