Ουντινέζε - Αταλάντα 2-6: «Σίφουνας» οι Μπεργκαμάσκι και σε τροχιά τίτλου (vid)

Ουντινέζε - Αταλάντα 2-6: «Σίφουνας» οι Μπεργκαμάσκι και σε τροχιά τίτλου (vid)

bet365

Σαρωτική στο 2022 η Αταλάντα, ξέσπασε επί της Ουντινέζε με εξάρα (2-6) και παραμένει στο κόλπο για το Scudetto. Στο -7 από την πρωτοπόρο Μίλαν με ματς λιγότερο η αντίπαλος του Ολυμπιακού στα νοκ-άουτ του Europa League. Νίκη και για Νάπολι, πεντάρα η Σασουόλο.

Αγριεμένο ποδαρικό στο νέο έτος έκανε η Αταλάντα, διασύροντας την Ουντινέζε στην έδρα της με 6-2! Οι Μπεργκαμάσκι, προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στα play-offs του Europa League, έκαναν φύλλο και φτερό τους Μπιανκονέρι, ακόμη κι αν έπαιζαν χωρίς τους τραυματίες Ζαπάτα, Γκόσενς και τον τιμωρημένο Φρόιλερ.

Με πέντε διαφορετικούς σκόρερ και πρωταγωνιστές τους Μουριέλ-Μαλινόφσκι το σύνολο του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι ήταν καταιγιστικό από την αρχή ως το τέλος. Ο Πάσαλιτς έκανε την αρχή στο 17', ο Κολομβιανός μετέτρεψε την ασίστ από τον Ουκρανό χαφ σε γκολ στο 22' για το 0-2 και ο τελευταίος πήρε τη σκυτάλη γράφοντας μόνος του το 0-3 στο 43'. Το αυτογκόλ του Τζιμσίτι στο 59' δεν αποδιοργάνωσε στο ελάχιστο τη Dea, η οποία «χτύπησε» άλλες τρεις φορές στο τελευταίο τέταρτο με το δεύτερο γκολ του Μουριέλ από ασίστ του Μίραντσουκ (76') και τους Μέλε-Πεσίνα στο φινάλε (89', 90+2'), αμέσως μετά την πρόσκαιρη μείωση του σκορ από τον Μπέτο.

Έτσι, η Αταλάντα έφτασε τους 41 βαθμούς και είναι 4η, στο -2 από Νάπολι και το -7 από την πρωτοπόρο Μίλαν, αλλά με ματς λιγότερο!

Αταλάντα (Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι): Μούσο, Τολόι, Παλομίνο, Τζιμσίτι (90' Τσιταντίνι), Μέλε, Ντε Ρόον (46' Πεσίνα), Κοοπμάινερς, Πετσέλα (73' Χάτεμπουρ), Μαλινόφσκι, Πάσαλιτς (73' Μίραντσουκ), Μουριέλ (79' Ίλιτσιτς)

Στο -5 η Νάπολι, πεντάρα για τη Σασουόλο του Κυριακόπουλου

Επιστροφή στις νίκες και για τη Νάπολι. Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι μετά την ηρωική ισοπαλία στο Τορίνο και το ντέρμπι με τη Γιουβέντους, πανηγύρισε το τρίποντο κόντρα στη Σαμπντόρια με 1-0 χάρη στο γκολ του Πετάνια στο 43'. Ο Ζεσούς είχε και ακυρωθέν γκολ για τους Παρτενοπέι τρία λεπτά νωρίτερα, Ελμάς και Πολιτάνο απείλησαν στο δεύτερο μέρος για να διευρύνουν το σκορ, όμως, αυτό δεν άλλαξε και η νίκη αυτή φέρνει τους Ναπολιτάνους στην 3η θέση και το -5 από την πρωτοπόρο Μίλαν.

Νωρίτερα, η Σασουόλο του Γιώργου Κυριακόπουλου ο οποίος ξεκίνησε βασικός και μάλιστα ως αριστερός εξτρέμ, φιλοδώρησε με πέντε γκολ την Έμπολι στην έδρα της! Οι Νεροβέρντι είχαν την τριπλέτα Μπεράρντι-Σκαμάκα-Ρασπαντόρι σε μεγάλα κέφια, ο πρώτος άνοιξε το σκορ στο 13' με εύστοχο πέναλτι και μοίρασε το 3-0 στον δεύτερο στο 67', ο Ρασπαντόρι σκόραρε δις στο 24' και το 71', για να τον... ισοφαρίσει στο 90+2' ο Σκαμάκα και να γράψει το τελικό 1-5. Για την Έμπολι είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 16' ο Χέντερσον, ενώ η αποβολή του Βίτι από το 60' με δύο κίτρινες κάρτες στο ίδιο λεπτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο τελικό εύρος του σκορ.

 

SERIE A Τελευταία Νέα