Γιουβέντους - Νάπολι 1-1: «Αλύγιστοι» Ναπολιτάνοι παρά τις απουσίες (vid)

Βασίλης Μπαλατσός
Γιουβέντους - Νάπολι 1-1: «Αλύγιστοι» Ναπολιτάνοι παρά τις απουσίες (vid)

bet365

Η Νάπολι παρά τις πολλές απουσίες της ήταν αξιόμαχη στο Τορίνο και αναδείχθηκε ισόπαλη με τη Γιουβέντους με σκορ 1-1. Σκόρερ των δυο ομάδων οι εξαιρετικοί Μέρτενς και Κιέζα.

Σε ένα ποιοτικό παιχνίδι, με γρήγορο ρυθμό και καλές φάσεις η Νάπολι κατάφερε να φύγει από το «Αλιάνζ Στάντιουμ» του Τορίνο με τον βαθμό της ισοπαλίας, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη με τη Γιουβέντους με σκορ 1-1. Αμφότερες οι ομάδες είχαν τις στιγμές τους να πάρουν τη νίκη, με τους φιλοξενούμενους να έχουν ακόμα δυσκολότερο έργο, καθώς κατέβηκαν με συνολικά οκτώ απουσίες, λόγω κορονοϊού, τραυματισμών και Copa Africa.

H Γιουβέντους μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και είχε τη μεγάλη της ευκαιρία να ανοίξει το σκορ μόλις στο 4', με τον ΜακΚένι να παίρνει τη κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή, όμως ανενόχλητος έστειλε τη μπάλα άουτ. Όσο κυλούσαν τα λεπτά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν ισορροπήσουν το παιχνίδι, έφευγαν επικίνδυνα στην αντεπίθεση και δοκίμαζαν τα πόδια τους έξω από τη περιοχή.

Η Νάπολι ήταν η ομάδα που άνοιξε το σκορ στο 24ο λεπτό, όταν ο Ινσίνιε έβγαλε τη μπαλιά, ο Πολιτάνο κατέβασε τη μπάλα και την έσπασε στον Μέρτενς, ο οποίος με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ νίκησε τον Σέζνι για το 0-1. Το πρώτο ημίχρονο συνεχίστηκε με τη Γιουβέντους να ασκεί ασφυκτική πίεση, χωρίς όμως να μπορεί να απειλήσει με προϋποθέσεις και τους Ναπολιτάνους να ψάχνουν τις στιγμές του στο ανοιχτό γήπεδο.

Το δεύτερο μέρος της αναμέτρησης ξεκίνησε με ένα καθηλωτικό ρυθμό και τις δυο ομάδες να δημιουργούν προϋποθέσεις ευκαιριών. Στο 53' η Γιουβέντους κατάφερε να φέρει το παιχνίδι σε ισορροπία, με τον Κιέζα να σουτάρει, η μπάλα να χτυπά στον Λομπότκα και να καταλήγει στα δίχτυα να Οσπίνα. Ο διεθνής εξτρέμ της «Γιούβε» ήταν ο κορυφαίος παίκτης των γηπεδούχων, προκάλεσε πολλά ρήγματα με τις ενέργειες του και εν τέλει βρήκε το γκολ που δικαιούταν.

'Ενα λεπτό μετά το γκολ του Κιέζα οι Γιουβεντίνοι είχαν τη μεγάλη ευκαιρία για την ολική ανατροπή. Ο Οσπίνα έκανε άστοχη έξοδο, ο Μοράτα πήρε τη κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Λοκατέλι ο οποίος σούταρε πάνω στα σώματα και εν τέλει ο Ζέσους απομάκρυνε και έβαλε τέλος στη «πολιορκία».

Στο 63' η Νάπολι είχε τη μεγάλη της ευκαιρία να περάσει και πάλι σε θέση οδηγού. Η μπάλα έφτασε στον Μέρτενς μέσα στη περιοχή, ο Βέλγος σούταρε, όμως ο Σέζνι απέκρουσε τη προσπάθεια του με το πόδι.

Η τελευταία μεγάλη φάση του παιχνιδιού ήταν για τη Γιουβέντους με τον Μόιζε Κεν να παίρνει τη κεφαλιά μέσα από τη περιοχή και να αστοχεί. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να εκφράζουν έντονα παράπονα στον διαιτητή, καθώς η μπάλα βγήκε κόρνερ μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντιμπάλα, όμως δεν άφησε να εκτελεστεί.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Κουαδράδο, Ντε Λιχτ, Ρουγκάνι, Σάντρο (75' Ντε Σίλιο), Λοκατέλι, ΜακΚένι, Ραμπιό (65' Μπεντακούρ), Μπερναντέσκι (65' Ντιμπάλα), Μοράτα (75' Κεν), Κιέζα (81' Κουλουσέφκσι)

Νάπολι (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Οσπίνα, Ντι Λορέντζο, Ραχμάνι, Ζεσούς, Γκουλάμ, Ντεμ, Λομπόκτα (90+2' Ζανόλι), Πολιτάνο (75' Ελμάς), Ζιελίνσκι, Ινσίνιε, Μέρτενς (88' Πετάνια)

Βαθμολογία:

scacac

 

SERIE A Τελευταία Νέα