Νάπολι - Έμπολι 0-1: Ατύχησαν και... κατέρρευσαν στην 4η θέση οι Παρτενοπέι (vid)

Νάπολι - Έμπολι 0-1: Ατύχησαν και... κατέρρευσαν στην 4η θέση οι Παρτενοπέι (vid)

bet365

Η τύχη τής γύρισε την πλάτη στο γκολ του Κουτρόνε, η μπάλα δεν της έκανε το χατίρι σε καμία από τις δικές της τελικές και η Νάπολι συνέχισε την... ελεύθερη πτώση της με νέα γκέλα κόντρα στην Έμπολι (0-1), υποχωρώντας στην 4η θέση! Ανατροπή για Σασουόλο.

Το στοίχημα για τη φετινή Νάπολι, όπως και για κάθε εκδοχή της που διεκδικεί δειλά-δειλά το Scudetto τα τελευταία χρόνια, ήταν και είναι η διάρκεια. Για 12 αγωνιστικές παρέμενε αήττητη στο ξεκίνημα, φιγουράροντας ως φαβορί για να φτάσει μέχρι τέλους. Από εκείνη την ήττα κόντρα στην Ίντερ, όμως, άρχισε η πτώση. Οι Παρτενοπέι έπιασαν βαρομετρικό χαμηλό απέναντι στην Έμπολι (0-1), απέτυχαν να νικήσουν για πέμπτο από τα τελευταία έξι παιχνίδια τους, άδειασαν από έμπνευση αλλά και τύχη (ένα «freak» γκολ του Κουτρόνε έκρινε την αναμέτρηση) και πλέον βλέπουν την πλάτη τόσο των Ίντερ-Μίλαν, αλλά και της Αταλάντα από την 4η θέση!

Τι κι αν τελείωσε το ματς με 30 τελικές; Οι Παρτενοπέι απέτυχαν να σκοράρουν μετά τις 24 Οκτωβρίου, όσες ευκαιρίες κι αν ξόδεψαν στο φινάλε. Μετά από ένα σχετικά άδειο πρώτο μέρος, το σύνολο του Λουτσιάνο Σπαλέτι έγινε πολύ πιο απειλητικό μετά την ανάπαυλα και πανηγύρισε το γκολ στο 62', το οποίο, όμως, ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ του Ζέσους. Και στο 70', σε μια ανύποπτη φάση που ο Ανγκισά απομακρύνει μετά την εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα εξοστράκισε αλά... φλίπερ στο κεφάλι του εντελώς ανυποψίαστου Κουτρόνε και πήρε τροχιά προς τα δίχτυα, αιφνιδιάζοντας εντελώς τον Οσπίνα. Ο Πετάνια στο 72' άγγιξε την άμεση ισοφάριση αλλά η μπάλα κατέληξε στο αριστερό δοκάρι, ο Ελμάς στο 84' δεν είχε επίσης τύχη και το 0-1 δεν άλλαξε.

Η βαθμολογία της Serie A

Σούπερ ανατροπή για Σασουόλο

Το αήττητο σερί της Σασουόλο έφτασε τα πέντε παιχνίδια και μάλιστα με... κερασάκι μια μεγάλη νίκη με ανατροπή επί της Λάτσιο! Οι Νεροβέρντι του Γιώργου Κυριακόπουλου (στον πάγκο) βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο 6' από γκολ του Ζακάνι, ωστόσο, φυλούσε την απάντησή της για το δεύτερο ημίχρονο. Με πρωταγωνιστές τους Μπεράρντι - Ρασπαντόρι, οι οποίοι αντάλλαξαν ρόλους σκόρερ-δημιουργού στο 63' και το 69', η Σασουόλο γύρισε το ματς και πανηγύρισε σπουδαίο τρίποντο που την απομάκρυνε μια και καλή από την επικίνδυνη ζώνη (+13 με ματς περισσότερο).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SERIE A Τελευταία Νέα