Γιουβέντους - Αταλάντα 0-1: Ο Ζαπάτα κέρασε νέα... πίκρα και διπλό μετά από 32 χρόνια (vid)

Γιουβέντους - Αταλάντα 0-1: Ο Ζαπάτα κέρασε νέα... πίκρα και διπλό μετά από 32 χρόνια (vid)

bet365

Μετά το μακρινό 1989, η Αταλάντα έφυγε θριαμβεύτρια από το Τορίνο (0-1), με θύτη τον «καυτό» Ντουβάν Ζαπάτα που σκόραρε για 8η φορά σε 11 παιχνίδια απέναντι στη Γιουβέντους. Δοκάρι στο 90+4' ο Ντιμπάλα, στο -7 από την τετράδα η Κυρία.

Στη διάρκεια της αναρρίχησής της στην ελίτ την τελευταία τριετία, την είχε νικήσει ξανά. Η ομάδα που μετρούσε 15 χρόνια δίχως νίκη ανεξαρτήτως διοργάνωσης απέναντι στη Γιουβέντους, είχε υψώσει ανάστημα δύο φορές από το 2019. Το διπλό μέσα στο Τορίνο, όμως, αγνοούνταν για δεκαετίες. Μέχρι το 2021. Η φετινή Αταλάντα εκμεταλλεύτηκε τη μετριότητα στην οποία είναι βυθισμένη η φετινή Γιουβέντους και άλωσε το «Juventus Stadium» μετά από 32 ολόκληρα χρόνια. Τότε ήταν ο Κλαούντιο Κανίγια, αυτή τη φορά ήταν ο Ντουβάν Ζαπάτα που λύτρωσε τους Μπεργκαμάσκι και τους κράτησε εντός τετράδας, στο -7 από την παραπαίουσα Κυρία.

Ο Κολομβιανός επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά πέραν της κλάσης του, ότι είναι ο απόλυτος δήμιος της Γιούβε την τελευταία τετραετία. Στο 29', βγήκε τετ-α-τετ με τον Σέζνι και με φοβερό τελείωμα που χτύπησε πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, σπεύδοντας να το πανηγυρίσει μπροστά στους τιφόζι των Νερατζούρι. Αυτό ήταν το 8ο γκολ του σε 11 παιχνίδια με αντίπαλο τη Βέκια Σινιόρα από το 2017, επίδοση που δεν συγκρίνεται με κανενός άλλου στα ιταλικά γήπεδα το αντίστοιχο διάστημα.

Η ομάδα του Αλέγκρι πέταξε ουσιαστικά όλο το πρώτο μέρος και υποχρεωτικά προσπάθησε να αντιδράσει μετά την ανάπαυλα. Η εικόνα της, όμως, συνολικά ήταν αποκαρδιωτική, παίκτες όπως ο Αντριέν Ραμπιό ήταν ωσεί παρόντες στη μεσαία γραμμή. Και η άμυνα των Μπεργκαμάσκι δεν άφησε περιθώρια για να απειληθεί η εστία του Μούσο. Ο Ντιμπάλα είχε τις περισσότερες πρωτοβουλίες και ήταν εκείνος που άγγιξε την ισοπαλία την ύστατη στιγμή, αλλά η μπάλα από την εκτέλεση φάουλ που ανέλαβε χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ στο 90+4'. Το 0-1 έμεινε μέχρι τέλους, σφραγίζοντας την τρίτη εντός έδρας ήττα της Γιουβέντους στο πρωτάθλημα πριν τον Δεκέμβριο, αρνητικό ρεκόρ που είχε να σπάσει από το 1949!

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Κουαδράδο, Ντε Λιχτ, Μπονούτσι, Σάντρο, Κιέζα (46' Μπερναρντέσκι), ΜακΚένι (64' Κεν), Λοκατέλι, Ραμπιό, Ντιμπάλα, Μοράτα (85' Ζόρζε)

Αταλάντα (Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι): Μούσο, Τολόι, Ντεμιράλ, Τζιμσίτι, Τζαπακόστα (71' Παλομίνο), Φρόιλερ, Ντε Ρόον, Μέλε, Πεσίνα (60' Πάσαλιτς), Μαλινόφσκι, Ζαπάτα (87' Κόοπμαϊνερς)

Η βαθμολογία της Serie A

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SERIE A Τελευταία Νέα