«Η Αταλάντα έγινε οικογένεια με πινγκ – πονγκ και Μάικλ Τζόρνταν»

«Η Αταλάντα έγινε οικογένεια με πινγκ – πονγκ και Μάικλ Τζόρνταν»

Κώστας Ζάλιαρης
«Η Αταλάντα έγινε οικογένεια με πινγκ – πονγκ και Μάικλ Τζόρνταν»

bet365

Ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι κατάφερε με πολύ απλές κινήσεις να κάνει την Αταλάντα οικογένεια και να την «μεγαλώσει» τα τελευταία χρόνια. Τα μυστικά του; Ένα τραπέζι πινγκ – πονγκ και... ο Μάικλ Τζόρνταν.

Ο Ματία Καλντάρα βίωσε μέχρι και το 2017 όλη αυτή τη μεταμόρφωση του κλαμπ (προτού φύγει για τις Γιουβέντους, Μίλαν και Βενέτσια) αναφέρθηκε στην τεράστια διαφορά επιπέδου που παρατηρεί στο κλαμπ του Μπέργκαμο από το 2016 και μετά, όταν και προσελήφθη ο Γκασπερίνι για την άκρη του πάγκου.

Παρά και τον υποβιβασμό στη Serie B εκείνη την περίοδο, οι «μπεργκαμάσκι» επέστρεψαν, κατάφεραν να γίνουν ομάδα Champions League και ν' αποτελούν πλέον υπολογίσιμη δύναμη στο ιταλικό ποδόσφαιρο.

«Θα έβαζε στους τοίχους φράσεις αναπτέρωσης ηθικού και θα μας υπενθύμιζε όλα εκείνα τα λόγια του Μάικλ Τζόρνταν αναφορικά με τις αποτυχίες που τον οδήγησαν στην κορυφή. Η νοοτροπία μας άρχισε ν' αλλάζει άρδην.

Και επιπλέον, κάποια στιγμή τοποθετήθηκε κι ένα τραπέζι πινγκ – πονγκ στ' αποδυτήρια στο προπονητικό κέντρο.

Όλοι φτάναμε μιάμιση ώρα νωρίτερα στην προπόνηση για να κάνουμε επικές μάχες και κάπως έτσι γίναμε οικογένεια. Έτσι η Αταλάντα κατάφερε να δίνει μεγάλες μάχες» ήταν τα λόγια του Καλντάρα.

 

SERIE A Τελευταία Νέα