Αντιρατσιστές οπαδοί της Λάτσιο υψώνουν τη φωνή τους

Αντιρατσιστές οπαδοί της Λάτσιο υψώνουν τη φωνή τους

Αντιρατσιστές οπαδοί της Λάτσιο υψώνουν τη φωνή τους

bet365

«Όχι στον ρατσισμό, όχι στη βία», έγραφε ένα από τα πανό που σήκωσε ομάδα οπαδών της Λάτσιο που θέλει να ξεχωρίσει από τη γενικευμένη τάση στις κερκίδες του Ολίμπικο.

Ο σύνδεσμος «Lazio e Libertà» γεννήθηκε στις 9 Ιανουαρίου του 2020 και μάχεται για να σβήσει το στίγμα της ακροδεξιάς πάνω από το σώμα της κερκίδας της Λάτσιο.

Πρόκειται για μια αντιρατσιστική ομάδα οπαδών των «λιατσιάλι» που σε αντίθεση με το πιο δημοφιλές γκρουπ οργανωμένων του συλλόγου τους Irriducibili (άφθαρτοι) που έχουν κλείσει πάμπολες φορές το μάτι στον φασισμό, αρνούνται κάθε μορφής φυλετικών, θρησκευτικών και πολιτικών διακρίσεων.

Στον επίσημο λογαριασμό του γκρουπ στο twitter φιγουράρει το πρόσωπο του Τομάζο Μαεστρέλι, του Ιταλού προπονητή που οδήγησε την ομάδα της Ρώμης στο πρώτο της τίτλο τη σεζόν 1974-1974. Ο Μαεστρέλι έγινε παρτιζάνος και πολέμησε εναντίον των Ναζί στο βαλκανικό μέτωπο.

Ο σύλλογος εκφράζει ανοιχτά την αγανάκτησή του για την εικόνα που προβάλλεται παγκοσμίως για την ομάδα και τους οπαδούς της. Υποστηρίζει πως δεν εκπροσωπούνται όλοι από αυτό το βίαιο και ρατσιστικό πρόσωπο και θα δώσει τη μάχη του για να τερματίσει το στερεότυπο που θέλει τους υποστηρικτές της Λάτσιο φασίστες.

Έχουν βρει τη θέση τους στη νοτιοανατολική πλευρά του Ολίμπικο και στο εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας την Κυριακή (7/11) κόντρα στην Σαλερνιτάνα (3-0), σήκωσαν τρία πανό που έγραφαν:

«Όχι στον ρατσισμό, όχι στη βία»

«Όχι στην πολιτική μέσα στο στάδιο»

«Λάτσιο για πάντα»

@Photo credits: video screen
 

SERIE A Τελευταία Νέα