Γιουβέντους - Φιορεντίνα 1-0: Λύτρωση με Κουαδράδο στο 90+1' και... ανάσα (vid)

Γιουβέντους - Φιορεντίνα 1-0: Λύτρωση με Κουαδράδο στο 90+1' και... ανάσα (vid)

bet365

Με τη «χρυσή» αλλαγή του Αλέγκρι, τον Χουάν Κουαδράδο, η Γιουβέντους λυτρώθηκε στο 90+1' κόντρα στη Φιορεντίνα (1-0) και επέστρεψε στις νίκες εντός συνόρων μετά από τρεις σερί αποτυχίες.

Στην Ευρώπη «πετάει», με 4Χ4 στον όμιλο και την τάχιστη πρόκριση στους «16» του Champions League. Στην Ιταλία, όμως είχε πάρει ξανά την κάτω βόλτα, αν ποτέ είχε βρει στα αλήθεια την ανιούσα. Μετά από δύο σερί ήττες-πισωγυρίσματα, συν το ισόπαλο ντέρμπι κόντρα στην Ίντερ, η Γιουβέντους δεν είχε περιθώριο για άλλες απώλειες, αλλά για 90 λεπτά φλέρταρε με την εντός έδρας γκέλα απέναντι στη Φιορεντίνα. Ωστόσο, ο συνεπής σε κάθε κρίσιμη περίσταση και εκ των διασωθέντων ακόμη και στα χειρότερα βράδια των Μπιανκονέρι, Χουάν Κουαδράδο, πήρε την Κυρία στις πλάτες του και με γκολάρα στο 90+1' την ξελάσπωσε και της χάρισε νίκη-βάλσαμο που επανέφερε τη σχετική ηρεμία για το σύνολο του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Για να επιστρέψει στις νίκες η Γιούβε έκανε υπερπροσπάθεια στο δεύτερο μέρος. Κι αυτό διότι στο πρώτο ημίχρονο οι Βιόλα αντιστέκονταν σθεναρά και μοιράζονταν τον έλεγχο του ματς, βάζοντας εκ νέου δύσκολα στους Τορινέζους. Το 0-3 της περσινής σεζόν, ασφαλώς, έμοιαζε αδύνατον να επαναληφθεί, όμως, η Κυρία χρειαζόταν ένα «ηλεκτροσόκ», μια συνθήκη για να μπορέσει να αναπνεύσει και να κυνηγήσει με περισσότερες αξιώσεις τη νίκη.

Αυτή ήρθε στο 73', όταν ο Μιλένκοβιτς είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα επτά λεπτά μετά την πρώτη και άφησε την ομάδα του Βιτσέντζο Ιταλιάνο με δέκα παίκτες. Η Γιουβέντους εκμεταλλεύτηκε αυτή την ευκαιρία, πιέζοντας ασφυκτικά στο τελευταίο τέταρτο κι έχοντας μεγάλες ευκαιρίες με εκφραστή τον Φεντερίκο Κιέζα, ο οποίος «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι με σουτ στο 76' και νικήθηκε εντυπωσιακά σε τετ-α-τετ από τον Τερατσιάνο δέκα λεπτά αργότερα.

Το φινάλε, όμως, βάφτηκε στα Μπιανκονέρι. Περίπου 12 λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ο Κουαδράδο έκανε τα «μαγικά» του από δεξιά στην περιοχή και εκτέλεσε από απίθανη γωνία, με τη μπάλα να παίρνει τα απαραίτητα φάλτσα από την κόντρα και να καταλήγει στο πλαϊνό δίχτυ, λυτρώνοντας τη Γιούβε με το 40ο γκολ του στη Serie A.

Τα πράγματα πάντως από βαθμολογικής άποψης εξακολουθούν να είναι ιδιαιτέρως απαιτητικά για την ομάδα του Αλέγκρι, η οποία με αυτή τη νίκη μόλις που έφτασε τη Φιορεντίνα στην 7η θέση με 18 βαθμούς και είναι δεδομένο πως χρειάζεται μεγαλύτερη σταθερότητα και βελτίωση για να σταθεί ξανά στα πόδια της και να επιστρέψει εντός στόχων.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Περίν, Ντανίλο, Ντε Λιχτ, Ρουγκάνι, Σάντρο (46' Πελεγκρίνι), Κιέζα, ΜακΚένι, Λοκατέλι, Ραμπιό (79' Κουαδράδο), Ντιμπάλα (90+2' Μπεντανκούρ), Μοράτα (88' Ζόρζε)

Φιορεντίνα (Βιτσέντζο Ιταλιάνο): Τερατσιάνο, Οντριοθόλα, Μιλένκοβιτς, Μαρτίνες Κουάρτα, Μπιράγκι, Μποναβεντούρα (78' Ντάνκαν), Τορέιρα (64' Άμραμπατ), Καστροβίλι (78' Νάστασιτς), Καγιεχόν (75' Ίγκορ), Σαπονάρα (74' Σότιλ), Βλάχοβιτς

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SERIE A Τελευταία Νέα