Λάτσιο - Ρόμα 3-2: Οι Λατσιάλι έδειξαν ποιος είναι το αφεντικό (vid)

Νίκος Κικίδης
Λάτσιο - Ρόμα 3-2: Οι Λατσιάλι έδειξαν ποιος είναι το αφεντικό (vid)

bet365

Με τον... κέρβερο Ρέινα και τον Ιμόμπιλε να σερβίρει γκολ, η Λάτσιο έδειξε στη Ρόμα ποιος είναι το αφεντικό της πόλης (3-2) και επέστρεψε στις νίκες έπειτα από τρεις αγωνιστικές.

Ο αετός πέταξε και πάλι υπερήφανα πάνω από το «Olimpico». Στο φινάλε του ντέρμπι Derby della Capitale το μεγάλο σύμβολο της Λάτσιο έκανε τον γύρο του θριάμβου για να προσγειωθεί στο χέρι του Μαουρίσιο Σάρι που αδυνατούσε να συγκρατήσει τη χαρά του.

Απέναντι στη Ρόμα, οι παίκτες του απέδειξαν ποιος είναι το αφεντικό της πόλης, με τους Ιμόμπιλε και Ρέινα να δείχνουν τον δρόμο στους υπόλοιπους για τη νίκη 3-2 κόντρα στους νωχελικούς Τζιαλορόσι, οι οποίοι στο τέλος τα... άκουσαν από τον Ζοσέ Μουρίνιο.

Δυο «χαστούκια» πριν την... αφύπνιση

Η Λάτσιο είχε την κατοχή, τις ευκαιρίες και τα... γκολ. Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης το σύνολο του Μαουρίσιο Σάρι πήρε τα ηνία του αγώνα και ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 10΄. Ο Άντερσον έκανε πανέμορφη σέντρα από τα δεξιά και ο επερχόμενος Μιλίνκοβιτς - Σάβιτς πρόλαβε τον Ρούι Πατρίσιο για να γράψει το 1-0.

Μόλις εννέα λεπτά αργότερα οι τυπικά γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους, με τον Ιμόμπιλε να φεύγει στην κόντρα και να σερβίρει στον Πέδρο, ο οποίος με τη σειρά του έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης στην Ιταλία που σκοράρει σε Derby della Capitale για λογαριασμό και των δυο ομάδων. Με την πλάτη στον τοίχο πλέον, ο Μουρίνιο συνειδητοποίησε πως βρισκόταν σε σημείο καμπής. Οι Τζιαλορόσι αποφάσισαν να αλλάξουν το παθητικό τους πλάνο και να κυκλοφορήσουν τη μπάλα, κάτι που απέφερε καρπούς στο 41΄ όταν ο Ιμπάνιεθ νίκησε τους πάντες στον αέρα και μείωσε σε 2-1.

Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν φτάσει πολύ νωρίτερα στην ισοφάριση αλλά έπεσαν πάνω στο... τείχος Ρέινα. Ο Ισπανός κίπερ αποδείχθηκε κέρβερος προέβη σε δυο σπουδαίες επεμβάσεις μέσα σε δευτερόλεπτα (27') που σε συνδυασμό με το δοκάρι από την κεφαλιά του Τζανιόλο κράτησαν έστω και προσωρινά το προβάδισμα των δυο γκολ υπέρ της ομάδας του.

Ο Ιμόμπιλε τα έχανε, αλλά τουλάχιστον... σέρβιρε

Η εικόνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος. Η Λάτσιο μπήκε πιο σίγουρη και με λιγότερο άγχος, αφού ήξερε πως μια στιγμή αδράνειας στην άμυνα των Ρωμαίων θα έδινε την σπίθα για κόντρα και τρίτο γκολ. Έτσι κι έγινε αφού στο 63΄ο Ιμόμπιλε αφού πρώτα είχε σπαταλήσει δυο ανεπανάληπτα τετ α τετ (39΄, 47΄) έφυγε μόνος του στο ξέφωτο και έδωσε πάσα πάρε - βάλε στον Φελίπε Άντερσον, ο οποίος τον.. ευχαρίστησε για να γράψει το 3-1.

Η χαρά όμως των Μπιανκοσελέστι κράτησε μόλις μερικά λεπτά. Στο 69΄ο Τζανιόλο ανατράπηκε εντός περιοχής και ο Βερετού δεν λάθεψε από την άσπρη βούλα, βάζοντας εκ νέου τους Τζιαλορόσι στο παιχνίδι.

Ο Ρέινα όμως ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε για να σταματήσει τις προσπάθειές τους, με τη Ρόμα μάλιστα να γλιτώνει το τέταρτο γκολ στο 83΄έπειτα από ένα ακόμη άστοχο τελείωμα του Ιμόμπιλε. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τη Λάτσιο να πανηγυρίζει παρέα με τον... αετό την επιστροφή στις νίκες απέναντι στην μισητή αντίπαλο και τον Ζοσέ Μουρίνιο να καλεί τους παίκτες του στη μέση του γηπέδου για να σχηματίσουν κύκλο συσπείρωσης και ανασυγκρότησης.

Λάτσιο (Μαουρίσιο Σάρι): Ρέινα, Μάρουσιτς, Λουίζ Φελίπε, Ακέρμπι, Χισάι, Μιλίνκοβιτς - Σάβιτς, Λέιβα (61΄Κατάλντι), Αλμπέρτο (66΄ Άκπρο), Πέδρο, Άντερσον, Ιμόμπιλε (90΄ Μουρίκι)

Ρόμα (Ζοσέ Μουρίνιο): Ρούι Πατρίσιο, Βίνα (81΄Σμόλινγκ), Ιμπάνιεζ, Μαντσίνι, Κάρσντορπ (81΄Ζαλέφσκι), Βερετού, Κριστάντε, Μχιταριάν, Ζανιόλο (77΄Πέρεθ), Ελ Σαράουϊ (64΄Σομουρόντοφ), Έιμπραχαμ

 

SERIE A Τελευταία Νέα