Πάπου Γκόμες: «Εφυγα από την Αταλάντα γιατί ο Γκασπερίνι προσπάθησε να μου επιτεθεί σωματικά»

Κώστας Τόπας
Πάπου Γκόμες: «Εφυγα από την Αταλάντα γιατί ο Γκασπερίνι προσπάθησε να μου επιτεθεί σωματικά»

bet365

Ο Πάπου Γκόμες, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την Αταλάντα τον περασμένο Γενάρη, τονίζοντας πως κυριότερη αιτία ήταν ο πρώην προπονητής του, Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι.

Μετά από 251 παιχνίδια, 59 γκολ και 71 ασίστ, ο Πάπου Γκόμες αποχώρησε από την Αταλάντα και πλέον συνεχίζει την καριέρα του στην Ισπανία και την Σεβίλλη.

Ο λόγος για τον οποίο ο 33χρονος άσος οδηγήθηκε στην έξοδο ήταν ο προπονητής του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι. Στο ημίχρονο της αναμέτρησης με την Μίντιλαντ τον περασμένο Δεκέμβρη, ο τεχνικός της Αταλάντα ζήτησε από τον Γκόμες να αλλάξει πλευρά στην επίθεση.

Ο Γκόμες όμως αρνήθηκε κι αυτό δεν άρεσε καθόλου στον Γκασπερίνι, ο οποίος, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αργεντινού μεσοεπιθετικού, προσπάθησε να επιτεθεί σωματικά στον παίκτη του. Παρά το γεγονός ότι ο Πάπου Γκόμες ζήτησε συγγνώμη από τον Γκασπερίνι, ο 63χρονος τεχνικός δεν έπραξε ανάλογα κι έτσι αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τον σύλλογο της καρδιάς του.

«Μάλωσα με τον Γκασπερίνι, γιατί δεν υπάκουσα σε μία τακτική ένδειξη. Εμεναν 10 λεπτά για να τελειώσει το πρώτο ημίχρονο και μου ζήτησε να παίξω δεξιά, ενώ έπαιζα καλά στα αριστερά. Του είπα "όχι". Αφού αρνήθηκα, ήξερα ότι στο ημίχρονο θα με αντικαθιστούσε.

Ετσι κι έγινε, αλλά στα αποδυτήρια ο Γκασπερίνι ξεπέρασε τα όρια και προσπάθησε να μου επιτεθεί σωματικά. Αυτό ήταν απαράδεκτο, γι' αυτό και ζήτησα συνάντηση με τον πρόεδρο του συλλόγου, Αντόνιο Περκάσι, και του είπα ότι δεν είχα κανένα πρόβλημα να συνεχίσω, αποδεχόμενος ότι έκανα λάθος. Εδειξα ανυπακοή στον προπονητή και δεν ήμουν καλό παράδειγμα, ως αρχηγός. Αλλά είπα στον πρόεδρο ότι χρειάζομαι μια συγγνώμη από τον Γκασπερίνι.

Προσωπικά ζήτησα συγγνώμη από τον προπονητή και τους συμπαίκτες μου για αυτό που συνέβη αλλά δεν έλαβα καμία συγγνώμη από τον προπονητή. Μετά από λίγες μέρες ενημέρωσα τον πρόεδρο ότι δεν θέλω να είμαι στην Αταλάντα όσο βρίσκεται ο Γκασπερίνι στην τεχνική ηγεσία», ανέφερε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα «La Nacion».

 

SERIE A Τελευταία Νέα