Νταβίντε Αστόρι: Δικαστήριο χρεώνει σε ιατρικό λάθος τον θάνατό του

Νταβίντε Αστόρι: Δικαστήριο χρεώνει σε ιατρικό λάθος τον θάνατό του

Γιώργος Καραμάνος
Νταβίντε Αστόρι: Δικαστήριο χρεώνει σε ιατρικό λάθος τον θάνατό του

bet365

Δικαστήριο της Φλωρεντίας αποφάνθηκε ότι ο θάνατος του Νταβίντε Αστόρι το 2018, οφείλεται σε λανθασμένη διάγνωση του προβλήματός του, κάτι που τελικά του στέρησε τη ζωή.

Εχουν περάσει τρία χρόνια από την τραγική είδηση του θανάτου Νταβίντε Αστόρι. Ο κεντρικός αμυντικός της Φιορεντίνα υπέστη καρδιακή προσβολή στον ύπνο του στις 4 Μαρτίου 2018, έπειτα από ένα παιχνίδι με την Ουντινέζε και τώρα δικαστήριο της Φλωρεντίας αποφάνθηκε ότι γι' αυτήν την κατάληξη ευθύνεται ο τελευταίος γιατρός που τον εξέτασε, στον οποίο χρεώνεται λάθος διάγνωση.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, ο γιατρός Τζόρτζιο Γκαλάντι, στις 10 Ιουλίου του 2017 είχε υπογράψει πιστοποιητικό, το οποίο έλεγε ότι ο
πρώην καπιτάνο των Βιόλα ήταν σε θέση να αγωνίζεται, παρά το γεγονός ότι οι εξετάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί έδειχναν ότι υπήρχαν καρδιακές αρρυθμίες

«Αν πραγματοποιούταν σωστή διάγνωση στο τέλος όλων των απαραίτητων εξετάσεων, θα συνεπαγόταν την εγκατάσταση ενός συστήματος απινίδωσης και αυτό θα απέκλειε το θάνατο του παίκτη», ήταν η τελική τοποθέτηση του δικαστή, με τον γιατρό Γκαλάντι να τιμωρείται με φυλάκιση ενός έτους, κάτι που όμως δεν θα μπορέσει να φέρει πίσω τον Αστόρι.

 

SERIE A Τελευταία Νέα