Μίλαν: Αυτοκτόνησε πρώην παίκτης των ακαδημιών σε ηλικία 20 ετών λόγω ρατσιστικών επιθέσεων

Μίλαν: Αυτοκτόνησε πρώην παίκτης των ακαδημιών σε ηλικία 20 ετών λόγω ρατσιστικών επιθέσεων

Βασίλης Τεμπέλης
Μίλαν: Αυτοκτόνησε πρώην παίκτης των ακαδημιών σε ηλικία 20 ετών λόγω ρατσιστικών επιθέσεων

bet365

O πρώην παίκτης των ακαδημιών της Μίλαν, Σιντ Βισίν, αυτοκτόνησε μετά τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχτηκε όπως αποδεικνύεται και από το γράμμα που άφησε, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους έβαλε τέλος στη ζωή του σε ηλικία 20 ετών.

Σε πένθος βυθίστηκε το ιταλικό ποδόσφαιρο και οι οικογένειες των Μίλαν, Μπενεβέντο μετά την αυτοκτονία του Σιντ Βισίν. Ο πρώην παίκτης των ακαδημιών των Ροσονέρι - γεννήθηκε στην Αιθιοπία και υιοθετήθηκε από ιταλική οικογένεια - αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του σε ηλικία 20 ετών μετά τα διαδοχικά ρατσιστικά σχόλια που δέχτηκε.

«Όπου και να πάω, όπου και αν βρίσκομαι, αισθάνομαι το βάρος των σκεπτικών, προκατειλημμένων, αηδιασμένων και φοβισμένων βλεμμάτων από ανθρώπους. Δεν είμαι μετανάστης. Υιοθετήθηκα όταν ήμουν παιδί και θυμάμαι όλοι να με αγαπούσαν. Όπου και αν πήγαινα, όλοι μου μιλούσαν με χαρά, σεβασμό και περιέργεια. Τώρα, φαίνεται πως όλα αναποδογύρισαν.

Κατάφερα να βρω δουλειά από την οποία έπρεπε να φύγω επειδή πολλοί άνθρωποι, ειδικά μεγαλύτερης ηλικίας, αρνούνταν εξυπηρέτηση από μένα. Σαν να μην έφτανε αυτή η δυσκολία, με κατηγορούσαν ότι είμαι υπεύθυνος επειδή αρκετοί νεαροί και λευκοί Ιταλοί δεν μπορούσαν να βρουν δουλειά.

Κάτι άλλαξε μέσα μου. Σαν να ντρέπομαι που είμαι μαύρος, σαν να φοβάμαι να με θεωρούν μετανάστη. Σαν να έπρεπε να αποδείξω στον κόσμο που δεν με γνώρισε ότι ήμουν σαν και αυτόν. Ιταλός και λευκός.

Συνήθιζα να κάνω άσχημα αστεία για τους μαύρους, για να δείξω στους λευκούς ότι είμαι σαν και αυτούς, αλλά ήταν φόβος. Φόβος για το μίσος που έβλεπα στα μάτια των ανθρώπων που κοιτάζουν μετανάστες.

Δεν θέλω ο κόσμος να με λυπάται, θέλω απλά να θυμίσω στον εαυτό μου ότι οι δυσκολίες και ο πόνος που βιώνω είναι μία σταγόνα στο νερό σε σύγκριση με τον ωκεανό που βιώνουν αυτοί που προτιμούν να πεθάνουν αντί να ζουν στη μιζέρια και στην κόλαση.

Αυτοί οι άνθρωποι ρισκάρουν τις ζωές τους, μερικές τις έχουν χάσει ήδη, απλά και μόνο για να γευτούν αυτό που απλά αποκαλούμε ζωή», ήταν το γράμμα που άφησε, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους έβαλε τέλος στη ζωή του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

SERIE A Τελευταία Νέα