Serie A: Στο… παρά πέντε Ευρώπη η Ρόμα, το πάλεψε η Σασουόλο με Κυριακόπουλο σκόρερ (vid)

Gazzetta team
Serie A: Στο… παρά πέντε Ευρώπη η Ρόμα, το πάλεψε η Σασουόλο με Κυριακόπουλο σκόρερ (vid)

bet365

Η Σασουόλο έκανε το χρέος της κόντρα στη Λάτσιο (2-0), με τον Κυριακόπουλο να ανοίγει λογαριασμό στη Serie A αν και αποβλήθηκε στη συνέχεια, αλλά η Ρόμα ισοφάρισε τη Σπέτσια στο 85’ και πήρε το εισιτήριο για το Conference League.

Η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν εξελίχθηκε στο απόλυτο θρίλερ για τη Ρόμα, αλλά είναι γεγονός. Οι Τζιαλορόσι ήθελαν έστω τον βαθμό για να διατηρήσουν την 7η θέση και λίγο έλειψε να «αυτοκτονήσουν» στην έδρα της αδιάφορης βαθμολογικά Σπέτσια, όπου και βρίσκονταν πίσω στο σκορ με δύο γκολ από το πρώτο μέρος. Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Ντανιέλε Βέρντε άνοιξε το σκορ στο 6’, με τον Πομπέγκα να κάνει το 2-0 στο 38’ και να βάζει πολύ δύσκολα στην ομάδα του Πάουλο Φονσέκα.

Ωστόσο, η απάντηση ήρθε σε δύο χρόνους στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ελ Σαράουι έβαλε ξανά στο ματς την ομάδα του στο 52’, για να έρθει ο Μχιταριάν από ασίστ του Τζέκο στο 85’ και να γράψει το τελικό 2-2, με το οποίο η στη Ρόμα έβαλε από κάτω της τη Σασουόλο στην ισοβαθμία (+10, έναντι +8 στη διαφορά τερμάτων) και θα παίξει στο Conference League της επόμενης περιόδου, υπό τις οδηγίες, φυσικά, του Ζοσέ Μουρίνιο.

Οι Νεροβέρντι έκαναν το χρέος τους απέναντι στην επίσης αδιάφορη Λάτσιο (2-0), με… ωραίο και παρ’ ολίγον μοιραίο τον Γιώργο Κυριακόπουλο. Ο Έλληνας μπακ πέτυχε το παρθενικό του γκολ στη Serie A κι άνοιξε το σκορ στο 10’, βάζοντας την ομάδα του προσωρινά σε θέση Ευρώπης. Η αποβολή του στο 61’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα τελικά δεν στοίχησε στην υπόθεση νίκη, καθώς ο Μπεράρντι σφράγισε το τρίποντο με πέναλτι στο 78’. Το εισιτήριο, όμως, χάθηκε στο… παρά πέντε, λόγω της ισοφάρισης της Ρόμα στην έδρα της Σπέτσια κι έτσι ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι δεν κατάφερε να βγάλει στην Ευρώπη τους Νεροβέρντι πριν αποχωρήσει για λογαριασμό της Σαχτάρ.

 

SERIE A Τελευταία Νέα