Σασουόλο – Γιουβέντους 1-3: Καθάρισαν Τζίτζι, Κριστιάνο, αλλά έμεινε 5η (vid)

Σασουόλο – Γιουβέντους 1-3: Καθάρισαν Τζίτζι, Κριστιάνο, αλλά έμεινε 5η (vid)

bet365

Μπουφόν και Ρονάλντο φρόντισαν με ιστορικά ρεκόρ για το 1-3 στη Σασουόλο, μα η Γιουβέντους παραμένει ακόμα εκτός Champions League, καθώς νίκησαν οι ανταγωνιστές της. Αντέχει 2η στο +3 η Αταλάντα.

Την ίδια στιγμή, η Μίλαν διέλυε 0-7 την Τορίνο. Δύο γκολ λιγότερα είχε ρίξει νωρίτερα και η Νάπολι. Οπότε, μπορεί η Γιουβέντους να έκανε όσα όφειλε να κάνει στη Σασουόλο, από την οποία πέρασε με 1-3, μα δεν άλλαξε τίποτα στη βαθμολογία, καθώς παρέμεινε 5η, εκτός Champions League. Οι Μπιανκονέρι βέβαια χρειάστηκαν δύο σημαντικά επιτεύγματα, ώστε να φτάσουν σε αυτό το δύσκολο τρίποντο, με τους Τζίτζι Μπουφόν και Κριστιάνο Ρονάλντο να γράφουν ιστορία.

Αρχικά, ο θρυλικός πορτιέρο της Γιούβε απέκρουσε το πέναλτι του Ρασπαντόρι (16') και έγινε ο γηραιότερος που το κάνει στη Serie A, αλλά και ο μοναδικός με αποκρούσεις από τα 11 βήματα σε τέσσερις διαδοχικές 10ετίες. Εκείνος λοιπόν κράτησε το μηδέν πίσω και στη συνέχεια (28') ο Ραμπιό άνοιξε το σκορ.

Ο Ρονάλντο (45') με ωραία κίνηση και πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, για να γίνει ο ταχύτερος που φτάνει τα 100 γκολ (σε 131 αγώνες) στην ιστορία του συλλόγου. Ο Ρασπαντόρι μείωσε (59') αφού έπαιξε το 1-2 με τον Λοκατέλι, αλλά ο Ντιμπάλα (66') με λομπίτσα κλείδωσε το τρίποντο. Μόνο που απομένουν μόλις δύο αγωνιστικές και η Γιουβέντους δεν εξαρτάται μόνο από τα δικά της αποτελέσματα. Και ακόμα πιο δύσκολη την αποστολή της κάνει ότι το ερχόμενο Σάββατο υποδέχεται την Ιντερ.

Σασουόλο (Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι): Κονσίλι, Τόλιαν (56' Κίρικες), Φεράρι, Μάρλον, Κυριακόπουλος (77' Ροζέριο), Ομπιάνγκ (56' Λοπέζ), Λοκατέλι, Τραορέ (57' Ντεφρέλ), Μπογκά (77' Ντούριτσιτς), Μπεράρντι, Ρασπαντόρι

Γιουβέντους (Αντρέα Πίρλο): Μπουφόν, Μπονούτσι, Ντε Λιχτ, Αλεξ Σάντρο, Ντανίλο, Αρτούρ (62' Μπεντανκούρ), Ραμπιό, Κιέζα (81' Κουαδράδο), Κουλουσέφσκι, Ντιμπάλα (81' ΜακΚένι), Κριστιάνο Ρονάλντο.

Μία ακόμα νίκη και κουνάει σεντόνι η Αταλάντα

Παλεύοντας για την παραμονή της, η Μπενεβέντο ήταν σκληρό καρύδι. Το έπαθλο του Champions League όμως και η αγωνιστική ποιότητα οδήγησαν την Αταλάντα στο σχετικά δύσκολο υπέρ της 2-0. Μουριέλ (22') και Πάσαλιτς (67') καθάρισαν για τους Μπεργκαμάσκι, που πλέον θέλουν μόνο μία νίκη σε δύο αγωνιστικές, ώστε να κλειδώσουν και μαθηματικά την παρουσία τους στο σεντόνι με τ' αστέρια. Η Αταλάντα έχει την Τζένοα εκτός και τη Μίλαν εντός (σ.σ.: ενδιάμεσα και τον τελικό Κυπέλλου με τη Γιούβε) και με ένα τρίποντο δεν θα απειλείται πλέον από τη Γιουβέντους, από την οποία απέχει τρεις βαθμούς και έχει υπέρ της την ισοβαθμία (νίκη εντός 1-0, ισοπαλία 1-1 στο Τορίνο).

Ελπίδα τετράδας στο 90+5’ για τη Λάτσιο

Μέχρι το 90’, ήταν καταδικασμένη σε μία ακόμη γκέλα και ουσιαστικά στο τέλος του ονείρου για 2η σερί συμμετοχή στο Champions League μετά από 20 χρόνια. Η ελπίδα, όμως, παραμένει ζωντανή για τη Λάτσιο και φέρει το όνομα «Τσίρο Ιμόμπιλε». Ο αρχισκόρερ των Λατσιάλι βρήκε την πιο ιδανική περίσταση για να φτάσει τα 20 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, λυτρώνοντας την ομάδα του με γκολ στο 90+5’. Έτσι, το σύνολο του Σιμόνε Ιντσάγκι παραμένει «ζωντανό» για την τετράδα, καθώς έχει ένα ματς λιγότερο και βρίσκεται στο -5, πάντα με τη Γιουβέντους ενδιάμεσα.

Σφράγισε την παραμονή η Τζένοα

H Τζένοα πέρασε εύκολα από το «Ρενάτο Νταλ'Άρα» και πλησίασε στο βαθμό την Μπολόνια. Οι «ροσομπλού» της Γένοβας «σφράγισαν» και μαθηματικά την παραμονή, με την οποία πρακτικά είχαν ξεμπερδέψει νωρίτερα. Το σκορ άνοιξε ο Ντάβιντε Τζαπακόστα στο 13ο λεπτό με ασύλληπτο σουτ, στο οποίο δεν μπορούσε ν' αντιδράσει ο Ραβάλια. Στο 60ό λεπτό σφυρίχτηκε πέναλτι για χέρι στην περιοχή και ο Σκαμάκα το εκτέλεσε εύστοχα για να διαμορφώσει το τελικό σκορ (0-2) της νίκης των φιλοξενούμενων.

Πιο κοντά η Σπέτσια

Η Σπέτσια είχε την ευκαιρία να ξεμπερδέψει με την παραμονή της στη Serie A, αλλά δεν τα κατάφερε. Έφυγε με το βαθμό (2-2) από τη Γένοβα κόντρα στη Σαμπντόρια και έκανε ακόμη ένα βήμα προς τη σωτηρία της. Ο Πομπέγκα άνοιξε το σκορ στο 15ο λεπτό για τους φιλοξενούμενους, αλλά ο Βέρε στο 32ο ισοφάρισε για τους γηπεδούχους.

Ο Πομπέγκα στο 73ο με το δεύτερο γκολ του έδωσε νέο προβάδισμα στους «ακιλότι», αλλά ο Μπαλντέ Κεϊτά στο 80ό διαμόρφωσε το τελικό σκορ (2-2).

 

SERIE A Τελευταία Νέα