Serie A: Πεντάρα για Αταλάντα, διπλό σωτηρίας με σκόρερ Λυκογιάννη η Κάλιαρι (vid)

Gazzetta team
Serie A: Πεντάρα για Αταλάντα, διπλό σωτηρίας με σκόρερ Λυκογιάννη η Κάλιαρι (vid)

bet365

Με τον Μπάμπη Λυκογιάννη να σκοράρει ξανά με φανταστικό σουτ, η Κάλιαρι πήρε ώθηση για ένα σπουδαίο διπλό παραμονής στην έδρα της Μπενεβέντο (1-3). Πεντάρα και ξανά 2η η Αταλάντα, πολύτιμος βαθμός και για την Τορίνο.

Η Αταλάντα είχε εξαρχής εύκολο έργο στην έδρα της υποβιβασμένης Πάρμα, με στόχο να προσπεράσει τη Νάπολι και να παρακολουθήσει… αναπαυτικά τις Γιουβέντους και Μίλαν να κοντράρονται μεταξύ τους στο καθοριστικό ντέρμπι τετράδας. Και το απέδειξε και στο χορτάρι, περνώντας με εμφατική πεντάρα (2-5) από το «Ένιο Ταρντίνι», διαλύοντας τους Παρμέντσι στο δεύτερο μέρος. Αφού ο Μαλινόφσκι άνοιξε το σκορ στο 12’, η «μηχανή» των Μπεργκαμάσκι ζεστάθηκε από το 2-0 του Πεσίνα στο 52’ και πήρε… φωτιά στο τελευταίο τέταρτο, με τον Μουριέλ να σκοράρει δύο φορές στο 77’ και το 86’ (2ος σκόρερ της Serie A με 21 γκολ, όσα και οι Λουκάκου-Βλάοβιτς) και τον Μίραντσουκ να διαμορφώνει το τελικό σκορ (Μπρουνέτα και Σομ είχαν μειώσει ενδιάμεσα).

ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑ… 52’’ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟ ΔΙΠΛΟ ΓΙΑ ΚΑΛΙΑΡΙ

Το έκανε πιο δύσκολο από ποτέ τα τελευταία χρόνια, όμως, η Κάλιαρι δείχνει ότι θα παραμείνει τελικά στη Serie A και μάλιστα με… στυλ. Αήττητη επί πέντε σερί αγωνιστικές (4-1-0), πλέον, οι Ροσομπλού απέδρασαν με σπουδαίο τρίποντο-μισή σωτηρία από την έδρα της 18ης Μπενεβέντο και έβαλαν από κάτω τους και τη Σπέτσια, τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε. Για να ανοίξει ο δρόμος του 1-3, βέβαια, χρειάστηκε ο Μπάμπης Λυκογιάννης. Μόλις στα 52’’, ο Έλληνας μπακ πέτυχε το γρηγορότερο γκολ της καριέρας του (4ο στη σεζόν), με ένα «τηλεκατευθυνόμενο» σουτ που άφησε μηδενικά περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο κίπερ. Παρά την ισοφάριση του Λαπαντούλα στο 16΄, Παβολέτι στο 64’ και Ζοάο Πέδρο στο 90+3’ σφράγισαν τον θρίαμβο κι έστειλαν την Κάλιαρι στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη.

Χ-ΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΛΛΑ… ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΡΙΝΟ

Έφτασε πολύ κοντά στη νίκη, τελικά περιορίστηκε στον βαθμό, αλλά ακόμη κι αυτός αποτελεί «χρυσάφι» στην προσπάθεια της Τορίνο να μείνει μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η Γκρανάτα πήρε προβάδισμα στην έδρα της Βερόνα στο 85’ με τον Βοϊβόντα, έδειξε ικανή για το διπλό, αλλά μόλις στο 88’, ο Ντιμάρκο ισοφάρισε για τους «Έλληνες» και διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Παρ’ όλα αυτά, οι Τορινέζοι παραμένουν στο +4 με ματς λιγότερο και απέχουν ένα τρίποντο μακριά από τη μαθηματική παραμονή.

 

SERIE A Τελευταία Νέα