Κροτόνε - Ίντερ 0-2: Μετρά αντίστροφα για τη στέψη! (vid)

Κροτόνε - Ίντερ 0-2: Μετρά αντίστροφα για τη στέψη! (vid)

bet365

Αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή στον θρόνο! Η Ίντερ σφράγισε τον υποβιβασμό της Κροτόνε (0-2) κι αν η Αταλάντα χάσει βαθμούς στην έδρα της Σασουόλο, το Scudetto θα βαφτεί στα Νερατζούρι τέσσερις αγωνιστικές πριν από το φινάλε.

Στον τελικό πίνακα της περσινής Serie A, το κοντέρ για την Ίντερ έγραφε «82». Η Γιουβέντους, όμως, για έναν βαθμό στάθηκε στην κορυφή μέχρι τέλους και πανηγύρισε το 9ο σερί Scudetto. Ωστόσο, φέτος οι Μπιανκονέρι είναι κι επίσημα εκτός διεκδίκησης τίτλου. Το ίδιο και η Μίλαν. Και το κοντέρ γράφει ξανά 82 για την ομάδα του Αντόνιο Κόντε, η οποία πήρε το διπλό και από την έδρα της Κροτόνε (0-2), με τη διαφορά ότι απομένουν τέσσερις «στροφές» και μόνο η Αταλάντα έχει μείνει να την απειλεί μαθηματικά. Αν, όμως, χάσει βαθμούς στην έδρα της Σασουόλο (2/5), τότε οι Νερατζούρι στέφονται αυτόματα πρωταθλητές και ο χρόνος για την επιστροφή τους στον θρόνο του ιταλικού ποδοσφαίρου ύστερα από 13 χρόνια έχει αρχίσει!

Μετά από ένα δυναμικό πρώτο μέρος που το μόνο που τους έλειπε ήταν το γκολ, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ χάρη στον Κρίστιαν Έρικσεν στο 69’, τέσσερα λεπτά αφότου είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή. Ήταν η ασίστ Νο10 για τον Ρομέλου Λουκάκου, ο οποίος έγινε ο πρώτος παίκτης από την έναρξη της επίσημης στατιστικής στη Serie A (2004/05) που πετυχαίνει 20+ γκολ και 10+ ασίστ σε μία σεζόν!

Ο Βέλγος θα μπορούσε να «τελειώσει» μια και καλή το ματς στο 83’, όταν το γκολ που πέτυχε ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αλλά η «χαριστική βολή» ήττας και υποβιβασμού στους Ροσομπλού σημειώθηκε τελικά στο 90+3’, με θύτη τον Ασράφ Χακίμι.

Κροτόνε (Σέρσε Κόσμι): Κορντάζ, Μαγκαγιάν, Γκόλεμιτς, Τζίτζι, Μολίνα, Μεσίας, Τσιγκαρίνι (46’ Ενρίκε), Μπενάλι (66’ Βούλιτς), Ρέκα (38’ Περέιρα), Ουνάς (72’ Ριβιέρε), Σίμι

Ίντερ (Αντόνιο Κόντε): Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι, Χακίμι, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Σένσι (65’ Έρικσεν), Νταρμιάν (66’ Πέρισιτς), Λαουτάρο (66’ Σάντσες), Λουκάκου

Βαθμός-ανάσα για τη Σπέτσια

Η Σπέτσια φλέρταρε μέχρι το τελευταίο πεντάλεπτο με την ήττα απέναντι στη Βερόνα (προηγήθηκε στο 46’ με τον Σαλσέδο), η οποία σε συνδυασμό αποτελεσμάτων θα μπορούσε από την τρέχουσα κιόλας αγωνιστική να την έχει ρίξει στην επικίνδυνη ζώνη. Για καλή της τύχη, όμως, ο Σαπονάρα έσωσε τον βαθμό στο 86’ και πήρε έστω μια μικρή… ανάσα φτάνοντας τους 34 βαθμούς, την ώρα που περιμένει τι θα κάνουν οι άμεσοι ανταγωνιστές στη «μάχη» της παραμονής, Μπενεβέντο (31 β.), Κάλιαρι (31 β.) και Τορίνο (31 β., ματς λιγότερο).

 

SERIE A Τελευταία Νέα