Αταλάντα – Μπολόνια 5-0: «Διαστημική» και 2η! (vid)

Gazzetta team
Αταλάντα – Μπολόνια 5-0: «Διαστημική» και 2η! (vid)

bet365

«Πάρτι» στο Μπέργκαμο από την απολαυστική Αταλάντα, η οποία σκόραρε για 9η φορά στη φετινή Serie A πάνω από 4 γκολ σε ένα ματς και διέλυσε τη Μπολόνια (5-0), προσπερνώντας προσωρινά τη Μίλαν στη 2η θέση!

Σε ολόκληρο το Top-5 της Ευρώπης (Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A, Ligue 1), μόνο η Μπάγερν έχει πιάσει διψήφιο αριθμό αγώνων που σκοράρει 4+ γκολ. Αμέσως μετά, όμως, ακολουθεί η πλέον «σαρωτική» αρμάδα της Ιταλίας, η οποία το πέτυχε για 9η φορά στη σεζόν. Η Αταλάντα διέλυσε την Μπολόνια με μπαλάρα (5-0), μοίρασε το θέαμα, τα γκολ και τις 27 τελικές (12 στον στόχο!) και στα δύο ημίχρονα και έκανε εμφατική προσπέραση στη 2η θέση και το +2 από τη Μίλαν (παίζει τη Δευτέρα στην έδρα της Λάτσιο).

Ο χορός των Μπεργκαμάσκι άρχισε στο 22’ από τον πιο παραγωγικό μέσο της Ευρώπης τον τελευταίο ενάμιση μήνα, τον Ρουσλάν Μαλινόφσκι, ο οποίος σκόραρε από «μαγική» ασίστ του Μουριέλ με τακουνάκι κι έφτασε τα 4 γκολ+6 ασίστ στα τελευταία 9 παιχνίδια!

Ο Κολομβιανός παιχταράς πήρε τη σκυτάλη στα γκολ, ευστοχώντας από την άσπρη βούλα για το 2-0 στο 44’ και βιώνει και με τη βούλα την καλύτερη σεζόν της καριέρας του: 19 γκολ, 8 ασίστ σε μία σεζόν, αριθμοί που πετυχαίνει για πρώτη φορά στο Campionato!

Η αποβολή του Σχόουτεν στο 49' «έκοψε» εντελώς τα πόδια των Ροσομπλού κι έτσι οι Φρόιλερ στο 57’, Ζαπάτα στο 59’ και Μίραντσουκ στο 73’ διαμόρφωσαν το τελικό σχήμα του θριάμβου.

 

SERIE A Τελευταία Νέα