Ρόμα - Αταλάντα 1-1: Ισοπαλία με... νικητή

Gazzetta team
Ρόμα - Αταλάντα 1-1: Ισοπαλία με... νικητή

bet365

Αν και έπαιζε με 10 παίκτες από το 69', η Αταλάντα έφυγε με το βαθμό (1-1) από το «Ολίμπικο» στην αναμέτρηση με τη Ρόμα και κρατά στα χέρια της τα κλειδιά της τετράδας. Μετά το «σεντόνι», κινδυνεύουν να χάσουν και την Ευρώπη γενικά οι «τζαλορόσι».

Μπορεί να μην ανέδειξε νικήτρια ομάδα (1-1) το ματς που διεξήχθη στην ιταλική πρωτεύουσα για την 32η αγωνιστική της Serie A, αλλά κερδισμένη ήταν η Αταλάντα. Έφυγε με το βαθμό παρά το γεγονός ότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 69'. Αντίθετα για τη Ρόμα, το ευρωπαϊκό μέλλον μέσω πρωταθλήματος γίνεται όλο και πιο περίπλοκο.

H Αταλάντα μπήκε πιο δυνατά στο «Ολίμπικο» και άνοιξε το σκορ στο 26ο λεπτό. Οι «μπεργκαμάσκι» κυκλοφόρησαν εξαιρετικά την μπάλα εκτός περιοχής (Ίλιτσιτς - Σαπάτα), πήγε αριστερά στον Γκόζενς, ο οποίος έκανε τη σέντρα και ο Μαλινόβσκι στο πρώτο δοκάρι με εξαιρετική προβολή νίκησε τον Πάου Λόπεθ για το 0-1! O Ουκρανός έτσι κι αλλιώς βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα έχοντας συμμετοχή σε οκτώ γκολ (πέντε γκολ και τρεις ασίστ) από τις αρχές Μαρτίου.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν απίθανη ευκαιρία για το 0-2 στο 64', καθώς ο Λουίς Μουριέλ κατάφερε.... να αστοχήσει από κοντά. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Γκόζενς (είχε δώσει την ασίστ στο 0-1) αποβλήθηκε με δύο κίτρινες μέσα σε 17 λεπτά, η δεύτερη για άτσαλο μαρκάρισμα στον Βερτού στο 69ο λεπτό.

Οι «τζαλορόσι» ξεκίνησαν να πιέζουν στο τελευταίο μισάωρο, έχοντες το αριθμητικό πλεονέκτημα. Έφτασαν στην ισοφάριση στο 75ο λεπτό με το εξαιρετικό σουτ του Κριστάντε από μακριά και τον Γκολίνι να προδίδεται από το σκάσιμο της μπάλας μπροστά του. Είχαν την ευκαιρία να φτάσουν και στην ανατροπή, ωστόσο ο Έντιν Τζέκο δεν τελείωσε σωστά τη φάση στο 81ο λεπτό. Το ίδιο και στο 89ο. Ξεμαρκαρίστηκε στη σέντρα του Κάρσντορπ από δεξιά, έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 90+3' ο Πέρεθ έκανε το σουτ, ο Γκολίνι ωστόσο απέκρουσε. Και η Ρόμα τελείωσε το ματς με 10 παίκτες, καθώς μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα (90+3' και 90+4') αποβλήθηκε με δύο κίτρινες ο Ιμπάνεζ.

Η ομάδα του Μπέργκαμο έχασε το σερί των νικών (σταμάτησε στις τέσσερις) και βρίσκεται στην τρίτη θέση. Εκείνη της Αιώνιας Πόλης έμεινε στην έβδομη, έχει χάσει το σεντόνι του Champions League μέσω πρωταθλήματος και βλέπει ακόμη και την Ευρώπη να κινδυνεύει!

ΡΟΜΑ (Πάουλο Φονσέκα): Λόπεθ, Κάρσντορπ, Μαντσίνι, Κριστάντε, Ιμπάνεζ, Καλαφιόρι (46' Πέρες), Βερτού, Βιγιάρ (76' Πέρεθ), Μχιταριάν (86' Μαγιοράλ), Πελεγκρίνι, Τζέκο.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ (Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι): Γκολίνι, Μέλε, Τζίμσιτι, Ρομέρο, Παλομίνο, Γκόζενς, Ντε Ρόον, Φρόιλερ, Μαλινόβσκι (59' Πάσαλιτς), Ίλιτσιτς (59' Μουριέλ), Σαπάτα (73' Τολόι).

 

SERIE A Τελευταία Νέα